ЛОНДОН - 9

• 129 241
  • 746
  •   1
Отговори
# 210
Както при пътуването с автобус. Зареждаш си картата и при качване я ползваш.

Ние не ползвахме Ойстер, но бихте ли обяснили нещо? Зареждам примерно 15 лири в картата. Ако пътувам само в централната част и ползвам примерно корабче по Темза, как разбирам колко пътувания могат да покрият тези 15 лири. Как разбирам какъв е остатъкът? Може ли да се окажа в ситуация, когато съм се качила и не мога да платя, тъй като няма пари в нея? Може би изглежда глупав въпросът ми, но ...

Ойстер се използва преди качване - няма как да се качиш на транспорт и да не може да си платиш (освен на автобус, но ако има проблем просто слизаш). Когато използваш картата почти винаги има дисплей, на който може да видиш оставащия баланс по картата. Ако вратичките не се отворят и/или лампичката на дисплея светне червено - нямаш достатъчно пари. Корабчетата са на същия принцип - маркираш картата преди да се качиш.
Много трудно се обяснява това с маркирането и лампичките  Crazy Мога да пробвам пак ако горното не е ясно Simple Smile

# 211
За корабчетата задължително ти проверяват картата на гише. Вижда се каква е наличността и ако е достатъчна те пускат да се наредиш на опашка и да си платиш.

# 212
...
Много трудно се обяснява това с маркирането и лампичките  Crazy Мога да пробвам пак ако горното не е ясно Simple Smile

Благодаря!

# 213
Здравейте, предстои ми пътуване до Лондон другата седмица. Въпросът ми е може ли да се лети САМО с лична карта. Моля за отговор тези , които са пътували скоро (края на март), понеже нали тогава приеха нещо ново относно BREXIT - а.

# 214
Здравейте, предстои ми пътуване до Лондон другата седмица. Въпросът ми е може ли да се лети САМО с лична карта. Моля за отговор тези , които са пътували скоро (края на март), понеже нали тогава приеха нещо ново относно BREXIT - а.

Пътувахме на 22 март - само с лична карта.

# 215
Trol4eto, благодаря за бързия отговор.

# 216
  • София
Пристигаме на летище Станстед в 23.10ч. Ще мога ли да извадя ойстер карта на дете 14г. - не ми стана ясно това със снимката.

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 05:47 от ЗаСлон

# 217
Здравейте,
много Ви моля за съдействие. Знам ,че назад във темите ще открия отговор на всичко,което ме вълнува ,но проблема е ,че съм от 8  до 19 на работа и нямам никакво време да чета ,а след 2-3 дена летим.
Накратко:
Резервирах трансвер  от летище Лутън с фирма  EasyBus. От къде се хващат автобусите и крайната спирка Victoria-National Express близо ли е до станция на метрото .Трябва да стигна до хотел Princes Square Apartaments ,който се намира в близост до спирка на метро Bayswater.  Трябва ли да купя Ойстер кард и за детето ми ,което е на 8г?
Какво препоръчвате за дете /момче/ на 8г ,което би му харесало и би го впечатлило.Нещата ,които със сигурност бих искала да посетя са Окото и Мадам Тюсо. Но разбрах ,че има и редица безплатни музеи ,които са интересни.
Има ли някъде в Лондон атракциони ,примерно с влакчета люлки и др. такива ?
Един ден искам да посетим и Гринуич. Моля кажете ми от метростанция Bayswater маршрута ,по който да се движим.
Къде е най-подходящото място за шопинг ?
Ще имам и други въпроси ,но за сега толкова.
Безкрайно благодаря на всеки ,който се включи със инфо или съвет.
Хубав и усмихнат де на всички!

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 14:29 от katy_vall

# 218

Пътувахме на 22 март - само с лична карта.
Аз пътувах с лична карта на 30 март, ден след активиране на чл. 50. Приятно пътуване Grinning

# 219
Имам няколко въпроса за Travelcard и офертите 2for1.
Ако сме двама възрастни и едно дете и решим да ползваме тези оферти - каква цена заплаща детето за съответния вход?
Опитвам се да разгадая въпросните оферти - избирам някоя, буквам я и срещу името на офертата излиза някаква дата през май (при условие, че съм посочила дата за пътуване през април, датата през май е месец по-късно). Не разбирам какво означава това, защото в офертата няма ограничение за периода на ползването й. Някакви идеи? Мога ли или не мога да ползвам такава оферта?
Като си разпечатам ваучера за тези оферти, никъде няма код за отстъпка. Това означава ли, че като представя ваучера на касата при купуване на билети (не онлайн), срещу него ще получа отстъпката за втория билет?

# 220
Естествено офертите 2 в 1 са за двама. Ние лично ги ползвахме със съпруга ми, а за детето-детски билет  Wink, аз лично ползвах за него комбинирани билети за Окото и Тауъра, където беше нашия интерес.
На самата оферта пише до коя дата е валидна и трябва да си ползваш ваучера на касата на атракцията, като срещу него ти дават 2 билета- за дете за възрастен за когото си решиш, но 2 билета.

# 221
Успявахте ли да използвате безплатен интернет?
Каква офлайн карта на града можете да ми препоръчате?
Аз препоръчвам навигация /приложение "Here". С него пътувам вече на няколко места из Европа и е много добро. / Офф лайн/. Единствено като го изтеглиш на телефона, трябва от менюто му да изтеглиш и карта на конкретната държава,в която смяташ да го ползваш - отнема секунди.  Утре заминавам за Лондон с туристическа цел за 8 дни, и смятам да се възползвам от опита споделен тук за някои забележителности и атракции. Преди известно време живях и работих там, но не ми оставаше време за разходки по тези места. И се зарекох, че един ден ще отида и ще бъда просто турист. Денят дойде...

# 222
Зорчи, благодаря за отговора!

Днес установих, че съм направила безумната грешка да се заблудя за времето на кацане в Лондон. До трансфера има само 35 минути, а сме и с чекиран багаж. Летим с Ryanair, трансфер с easybus. Не ми се ще да разчитам на възможността да ползвам друг автобус в рамките на следващите 60 минути.
Как смятате - ще ни стигнат ли тези 35 минути за паспортната проверка и прибирането на куфарите?

Последна редакция: нд, 09 апр 2017, 22:35 от Омайница

# 223
  • Бургас
Зорчи, благодаря за отговора!!

Днес установих, че съм направила безумната грешка да се заблудя за времето на кацане в Лондон. До трансфера има само 35 минути, а сме и с чекиран багаж. Летим с Ryanair, трансфер с easybus. Не ми се ще да разчитам на възможността да ползвам друг автобус в рамките на следващите 60 минути.
Как смятате - ще ни стигнат ли тези 35 минути за паспортната проверка и прибирането на куфарите?

Ние като ходихме ноември ни отне около 20-тина минути проверката и вземането на багажа, а не е да нямаше хора, но гишетата са много. Имаше повече от час до часа за нашия автобус, но без проблем ни качиха на първия тръгващ в който пътувахме не повече от 10-15 души /предимно българи от същия полет/. Мисля, че и да закъснеете ще ви качат на следващия автобус без проблем.

# 224
Споко. И аз бях купила билети за изи бъс,  след което промениха полета с 2 часа. По препоръка на Мими от темичката не купих други билети,  а се явихме с двучасово закъснение и ни качиха. Даже му обърнах внимание на служителя,  че билетите не са валидни,  но нямаше проблем. Това се случи по Нова година.

Общи условия

Активация на акаунт