ЛОНДОН - 9

• 128 956
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря ви за съветите , решихме да рискуваме и да купим билети за Окото на място Simple Smile

Имам още един въпрос , нужно ли е да носим преходник за контакт ?

# 631
  • Варна
турболентност , в квартала ли се хранехте ? Препоръка за някоя хубава кръчма ?

Много е хубав Гринуич , особено и за млади хора, има атмосфера, пък гледката от хълма е приказка, размечтах се. Имам едни наблюдения напоследък , особено зимата ,че рязко ми се прихожда някъде на екскурзия и само чета разни туристически блогове и гледам клипчета в ютуб  Joy

Ние предимно карахме на сандвичи от тия опакованите, защото много се разхождахме. Има ги нявсякъде. Сутрин имахме закуска в хотела. За вечерта си пазарувахме от маркета хляб, салам и кашкавал например. Иначе до самия хотел имаше една готина кръчма. Наливна бира и фиш енд чипс. Мммм, любимо!

Ех, надявах се да сте намерили някое ценно място, което да препоръчате  Simple Smile Ние ядохме веднъж на "маркета" в Гринуич някаква африканска кухня. Там идват хора с тенджерите, готвено от вкъщи и продават на щандовете , можеш да опиташ различна кухня. Хубави антикварни щандове има също.

Имам още един въпрос , нужно ли е да носим преходник за контакт ?

По-добре си вземете оттук, в някои хотели предлагат срещу 5 паунда, но не във всички . Ако си вземете само един преходник , пък сте с повечко техника си вземете и малко разклонителче от тоя тип http://extramarket.bg/elekricheski-razklonitel-troyka-tip-shuko.

# 632
# 633
От Холидей Вила аз си останах повече от доволна наистина. Снимки по-долу:

Макар и малко, беше чисто, всеки ден ни минаваха през стаята, за 2ма човека си цеше супер.

Сребърна паричка, на 09.04 летят от Варна, /ваканцията, март си идва/  и решиха да останат 3 дни в Лондон и после към Нюкасъл. Знам че има разлика в цените, за утре, вдруги ден са много изгодни цените, но за април-не. Като ходихме /пак началото на април беше/ за Tistle , до Хайд парк за 5 нощувки -1000лв беше, другата година другия хотел за 4 нощувки-700 лв. Сега младежите гледаме по-евтино да изкарат, но пък да не е и мизерно. За транспорт и ние ползвахме ойсер 1-2 зона, и сега така ще направят.  
турболентност, тая верига също я гледах,като и Премиер ин, Холидей ин , Ибис ...
Като ходихме до Гринуич помня че с метро до Bank и после с DLR до Гринуич, затова за нощувка там пак ще е доста път. До централната част де, то винаги в Лондон има много пътуване.
Единия далечен хотел е https://www.travelodge.co.uk/hotels/628/London-Wood-Green-hotel? … ikeThroughShown=1
гледах и Пикадили лайн е към 30 мин. до Лондон
Другите които съм записала са - този за 168 паунда:
https://www.booking.com/hotel/gb/cromwell-international-hotel.bg … =1&#hotelTmpl

този 195п:
https://www.booking.com/hotel/gb/shellbourne.bg.html?aid=376395; … =1&#hotelTmpl

този 216п
Royal Eagle Hotel      
https://www.booking.com/hotel/gb/royal-eagle-hotel.bg.html?aid=3 … =1&#hotelTmpl

228п
Notting Hill Gate Hotel      
https://www.booking.com/hotel/gb/notting-hill-gate.bg.html?aid=3 … =1&#hotelTmpl

и още има....да не ви занимавам, но като чета отзивите и снимките от трипа - нямат нищо общо сякаш със снимките от букинг. А и хората си казват не се подлъгвайте, на място са доста зле. Вярно търся евтин хотел затова към тези съм се насочила. Преди като търсех за нас гледах да не е такъв тип хотел, пак четях отзиви, а тези хотели имат подземни стаи-сутерен, ей от това най-се притеснявах. Затова и сега не ми ще.
Misheto_O, и твоя хотел съм преглеждала/ абе не остана хотел ви казвам/, набелязах го но е по-скъп / и вдруги сайтове гледам, не само букинг/. Ти поне сега като си там на място, кажи стаите как са, като на снимките ли, или е по-зле.

https://www.booking.com/hotel/gb/holidayvilla.bg.html?aid=376395 … =1&#hotelTmpl

И затова не можем да решим - дали да бъде новия travelodge на 30 мин път или някой от тия хотели до Хайд парк. Всички са с нисък рейтинг- 6 и нещо, а и снимките в трипа...
ето напр. за 1 Lexham Gardens
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g186338-d280557-Reviews … aggregationId=101

а holiday villa hotel сега е 87 лв
https://www.amoma.com/hotel.php?key=2018012820180129120500000050 … roughId=761012967

та така....всички хотели съм изгледала и вече не вярвам на снимки от сайтовете ...

# 634
Благодаря за снимките, стаята наистина изглежда много добре. След толкова четене и гледане наистина се убедих че просто се падат различни стаи, и които са били в хубава стая са доволни, а тези които ги настаняват в сутерена или пък в стари и по-мизерни стаи естествено че няма да са доволни и ще публикуват снимките с разрушенията.

# 635
Здравейте,
Нахлувам директно с въпрос, че никак не остана време, а почти нищо не съм организирала. Ние ще сме в Лондон само за 3 дни по време на междусрочната ваканция. Малко спонтанно резервирах и сега ме е яд толкова пари само за три дни, но както и да е.
Ще летим с wizz и ще кацнем сутринта около 8. Още не съм решила дали с автобус или влак ще се придвижваме. На връщане сме с 8.50 полет и съм букнала една нощ в Лутън. Още държа и резервацията за хотела в Лондон и го мисля как ще е по-добре.

Конкретното ми питане е за студията на warner bros. Имаме билети за понеделник за 11ч. На сайта на студита има насока към автобус до там, но той самия струва колкото входа за студиата.
Има ли някакъв по- евтин вариант и горе долу колко време отнема транспорта до там?
Мерси предварително, ще имам и още въпросчета 😉

# 636
  • София
Здравей Танита, по-евтин вариант е придвижване с обществен транспорт - влак от Юстън ( Euston) до Уотфорд джънкшън (Watford junction) плюс автобус до самото студио.
Тук е описано подробно колко време отнема и за какво трябва да се внимава.
https://www.londontoolkit.com/tours/harry_potter_studios_transport.htm
За възрастен и гледайки цените на влака за днес, аз го смятам 12,50 паунда в посока.

# 637
Благодаря много за отговора, смятам до се вслушам в съвета и ще пробваме по този начин.

Здравейте момичета, ние ще пътуваме другата седмица. Пристигаме в 20:30 в четвъртък и съм запазила билети за 21:00 от easy bus. Мисля си, че по това време на годината няма да има навалица от хора и ще успеем да го хванем, а и имаме 60 минути резерва. Само с ръчен багаж сме и без деца, така че това също е плюс. Притеснява ме връщането..  много бързо взех билети за 18 часа в неделя  (с мисълта, че няма да има трафик), а полета ни е от 21:00. Сега почнах малко да се притеснявам дали ще успеем. Мислите ли, че ако се пробваме да хванем в 17:30 ще ни пуснат?
Всичко зависи от свободните места, в нашия на връщане половината автобус беше празен и нямаше проблем, отидете по-рано и опитайте да се качите с предишен, аз бих опитала и този от 17ч.
Misheto_O на отиване какво стана с easy bus? Успяхте ли да го хванете в 21ч.? И всъщност навреме ли кацнахте? Дъщеря ми април като ще ходят трябва да кацнат в 20.15ч., но като знам в последно време като идва и си отива все имат закъснение полетите...

# 638
Стигнахме с 10-15 минутно закъснение и въпреки това си хванахме автобуса да.. да не говорим, че дори тръгнахме към 21:10, не знам поради каква причина. Супер бързо минахме и проверки и всичко... На връщане отидохме от 17:00, никой не ни качи обаче (повечето шофьори бяха много нелюбезни) и си изчакахме нашият от 18:00. Но отново се движеха със закъснение самите автобуси  (в 17:00 тръгна този от 16:30). Нашият си тръгна в 18:03 и стигнахме абсолютно на време и даже чакахме 45 минути да отворят гейта, но да си кажа честно - стресът, който изживяхме с мисълта, че няма да успеем (малко в повече ни наплашиха), просто не си струва и следващия път предпочитам спокойно да си чакам, ако се налага и 2 часа преди полета Wink

Благодаря много за отговора, смятам до се вслушам в съвета и ще пробваме по този начин.

Здравейте момичета, ние ще пътуваме другата седмица. Пристигаме в 20:30 в четвъртък и съм запазила билети за 21:00 от easy bus. Мисля си, че по това време на годината няма да има навалица от хора и ще успеем да го хванем, а и имаме 60 минути резерва. Само с ръчен багаж сме и без деца, така че това също е плюс. Притеснява ме връщането..  много бързо взех билети за 18 часа в неделя  (с мисълта, че няма да има трафик), а полета ни е от 21:00. Сега почнах малко да се притеснявам дали ще успеем. Мислите ли, че ако се пробваме да хванем в 17:30 ще ни пуснат?
Всичко зависи от свободните места, в нашия на връщане половината автобус беше празен и нямаше проблем, отидете по-рано и опитайте да се качите с предишен, аз бих опитала и този от 17ч.
Misheto_O на отиване какво стана с easy bus? Успяхте ли да го хванете в 21ч.? И всъщност навреме ли кацнахте? Дъщеря ми април като ще ходят трябва да кацнат в 20.15ч., но като знам в последно време като идва и си отива все имат закъснение полетите...

# 639
Да кажа, че нали много питах за хотели - дъщеря ми резервира за Travelodge wood green, живот и здраве дано всичко е наред.
Ние понеже сме посещавали платените атракции, сега може пак да видят безплатните, а и sky garden, ния като ходихме още го нямаше. Но как беше за там- резервира се час и ден, безплатно е, но един час ли трябваше да се стои или колкото искат? За този  Sky Pod Bar трябва ли да имат запазена маса примерно само за по едно кафе? Или се резервира маса  за дневно и вечерно меню? Защото по менюто гледам кафето не е скъпо, 2.60 - 3.00 паунда, колкото е на Старбъкс.
По-нататък пак ще питам, ако излезе нещо неясно, че беше преди 3 години като ходихме в Лондон. Ето сега има промяна за транспорта, вече може да се ползват безконтактни карти, нали така? Дали пак като ойстера ще таксуват- независимо от броя пътувания да взема максимума за деня/ в зависимост от зоните де/

# 640
Здравейте отново от мен. Благодаря много за насоките как да стигнем до Уорнър брос. Дори обмислям да сменя хотела, тъй като ще кацнем на Лутън и май е по-добре да се позиционираме около Ст Панкрас, виждам че и Euston е близо.
Нашата резервация за студията е за последния ни ден, след което трябва да стигнем до Лутън и ще спим там, за да хванем полета рано на следващата сутрин.
Може ли отново малко помощ как е най-добре да се придвижим от Уорнър брос до Лутън.
Според мен няма смисъл да се връщаме до Лондон. Дали има изпитана схема?

# 641
  • София
Изпитана схема нямам, но четейки в tripadvisor форумите попаднах на следното предложение:
https://www.lutonairporttaxis.co.uk/luton-taxi/
С влак ми дава с 3 смени, има и някакъв автобус 321 - но с него не ми стана ясно трябва ли пак смяна с друг автобус преди летището.

# 642
  • Варна

Може ли отново малко помощ как е най-добре да се придвижим от Уорнър брос до Лутън.
Според мен няма смисъл да се връщаме до Лондон. Дали има изпитана схема?

Стана ми интересно и погледнах картата. Има някакъв автобус 318 от Warner Bros studios до  Hemel Hempstead , Riverside . Обаче ми дава, че автобуса е  веднъж на час /незнам колко е вярно/, пътува 38 минути. Оттам 5 минути пеш до Hemel Hempstead, Bridge street и има автобус на National express до летище Лутън, пътува 25 минути .

Къде смятате да си оставите багажа, докато разглеждате студията ? Удобно ли ще е да го носите с вас и да висите по спирките да чакате . Нешънъл експрес имат приложение за телефон и може да се следи в реално време докъде е стигнал автобуса, за другия нямам идея  Peace

# 643
Момичета, кацам късно в Лондон, очертава се да съм в града около 1 вечерта. Не съм добра с ориентацията, а и малко ми е тегаво по нощите да обикалям. Сигурно ще се спи на летището първата вечер. Някой ползвал ли е хотел в Лутън, отзиви и далече ли е центъра? Какви са ми вариантите от летището да стигна до хотела в Лутън? Много благодаря!

# 644
В Holiday Inn express Luton airport съм бил, заради ранно излитане към София. Стандартен HIX, не е лош, на пешеходно разстояние от летището, към 400-500м. Включена закуска. Центъра е по-далече и ще трябва някакъв превоз може би.

Общи условия

Активация на акаунт