Лютеницата - за, против, въздържали се ...

• 86 465
  • 1 934
  •   1
Отговори
# 1 860
Защо да го е заслужавало? Ясно е, че има знания и ако трябва да реши някакъв проблем, може да почне отнякъде. Най-гадното е да знаеш нещо и да получиш кофти оценка, защото не си го обяснил според формулировката в учебника.

# 1 861
Нужно ли е да го декларира пред някого? Нали го спазва пред себе си.
Екзистенциален въпрос, с който я преследваме поне в 893642 теми. Явно декларирането е по-важно от спазването.

# 1 862
Сега не изпитват така - дават им тестове, нищо не трябва да обясняваш и оценяването е доста обективно. Няма такъв вариант много да знаеш, но да не изкараш хубава оценка.

# 1 863
  • Русе
   Абе какви знания. Попитала го е за хигиена на очното здраве. Той носи очила и седмица преди това му говорихме с офтамолога точно за това, как трябва да се пазят очите, използвайки точно хигиена на очното здраве. Да ама през еднотго влязло, през другото излязло. Казал , че трябва да се мият очите. Не че си ги мие де, доброволно.

# 1 864
Екзистенциален въпрос, с който я преследваме поне в 893642 теми. Явно декларирането е по-важно от спазването.

Явно трябва всеки да млъкне и нищо да не казва. Откога говорене и обсъждане е "деклариране"? Или може би никога не трябва да имаме позиция, а нещо така като позиция, но зависи, защото нищо не е сигурно и никой нищо не знае...

# 1 865
  • София
Само тя да беше...Изразът "бия се в гърдите" не е от вчера

# 1 866
Аз пък искам да попитам, каква е гаранцията, че дете, което няма да учи по учебния материал, ще научи повече - само тази, че майка му е Сирената ли?!  newsm78

# 1 867
  • Куциндрел
Аз пък искам да попитам, каква е гаранцията, че дете, което няма да учи по учебния материал, ще научи повече - само тази, че майка му е Сирената ли?!  newsm78
Разбира се. Joy Joy Joy Joy

# 1 868
Аз пък искам да попитам, каква е гаранцията, че дете, което няма да учи по учебния материал, ще научи повече - само тази, че майка му е Сирената ли?!  newsm78

Знаеш ли какви са приумиците на МОН? Имам усещането, че нарочно искат да произведат повредени в главата хора с липса на логическа мисъл, за да се управляват по-лесно. Освен това в последните години образованието не е независима система, а е по-скоро някакъв хипертрофирал европроект, с все повече изисквания не за преподаване на информация или способности, а за индоктриниране. Една голяма част от учебния материал е правена не с мисъл "умен ученик", а с мисъл "как да накараме мангала да научи нещо".

http://www.glas.bg/104876/biseri-ot-novite-uchebnici.html

Е тия неща не знам каква е файдата да се четат.

Не знам защо се спори, всеизвестен факт е, че писането на учебници е на доста смотано ниво в България.

# 1 869
Аз пък искам да попитам, каква е гаранцията, че дете, което няма да учи по учебния материал, ще научи повече - само тази, че майка му е Сирената ли?!  newsm78

Знаеш ли какви са приумиците на МОН? Имам усещането, че нарочно искат да произведат повредени в главата хора с липса на логическа мисъл, за да се управляват по-лесно. Освен това в последните години образованието не е независима система, а е по-скоро някакъв хипертрофирал европроект, с все повече изисквания не за преподаване на информация или способности, а за индоктриниране. Една голяма част от учебния материал е правена не с мисъл "умен ученик", а с мисъл "как да накараме мангала да научи нещо".

http://www.glas.bg/104876/biseri-ot-novite-uchebnici.html

Е тия неща не знам каква е файдата да се четат.

Не знам защо се спори, всеизвестен факт е, че писането на учебници е на доста смотано ниво в България.

В такъв случай, за да противостоиш на Световната конспирация, допринеси с лично участие в писането на учебници, от което също разбираш или осигури домашно частно обучение на децата ти.
Заради специалните ти заложби и заслуги, със сигурност ще бъде направено изключение за теб  Peace

# 1 870
Tsugumi, заяждаш ли се или наистина смяташ, че е приемливо децата да четат и наизустяват такива неща? Това дори не са издържани нормални изречения, това са абсурди и бисери!

# 1 871
Tsugumi, заяждаш ли се или наистина смяташ, че е приемливо децата да четат и наизустяват такива неща? Това дори не са издържани нормални изречения, това са абсурди и бисери!
В моето мнение не споменавам нищо от това, което ми вменяваш (в твой, а не мой стил).
Коментирам твоите качества, без това да означава, че се заяждам и без да означава, че подкрепям идеята, чийто привърженик се опитваш да ме изкараш. Но аз няма да те попитам - ти провокираш ли ме, защото нямаш какво да добавиш, освен само да се опкаваш от чуждата некадърност?! В такъв случай човек предлага алтернатива била тя участие в писането на учебен материал или "спасяване по единично".

# 1 872
Може и мен да не ме бива, но все още не съм открила рецепта за телешко, според която са достатъчни 4-6 минути между написването на два поредни поста в бг-мама, като резултатът да не е подметка. При мен все иска инжектиране/поливане/киснене в марината, иначе не се дъвче. Не е като свинско, пиле или риба.

# 1 873
Спасяване поединично. С книги. Толкова ли е трудно да се разбере? Още в началото го заявих, само че ме обвиниха, че щом не съм метнала буквара в коша, значи ще си мълча и ще вися над главата на детето, докато зубри съвестно учебникарски бисери.

Кукумицинка- жокерче- има различни части от телето. Има и млади телета. Но ако все пак вземеш на стария вол дядо му, може да го накиснеш от вечерта. И има едно такова нещо, наречено "тенджера под налягане".

Но пък свинското наистина иска няколко минути, ако ще правиш печено. Що, на теб колко часа ти отнема да пренесеш една тава до фурната и да я включиш?

# 1 874
  • София - Рим и обратно
Може и мен да не ме бива, но все още не съм открила рецепта за телешко, според която са достатъчни 4-6 минути между написването на два поредни поста в бг-мама, като резултатът да не е подметка. При мен все иска инжектиране/поливане/киснене в марината, иначе не се дъвче. Не е като свинско, пиле или риба.
Кукумицинке, кво им инжектираш бе, адреналин ли? Телешкото се осолява леко и после се запича на тиган за съвсем кратко, иначе се превръща в гьон. Другият начин е да го вариш 2 часа, например за супа. Пак не иска инжекции или баене.

Общи условия

Активация на акаунт