Пациентки на АГ болница "Д-р Щерев" гр. София - Тема No 12

• 111 895
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
  • Благоевград
Здравейте, момичета! След снимката при д-р Билчев ситуцията е следната - една проходима и една нагъната тръба, която пропуска малко контрастно вещество. Според вас може ли инсе да бъде приложено?
Иначе докторът беше любезен, внимателен, болки и кървене нямаше, леко по време на процедурата усетих все едно напрежение преди цикъл, но веднага след това отмина. Wink

И на мен ми предстои цветна снимка при него. По кое време ти я правиха? Някакви указания имаше ли преди процедурата - гладна, жадна?

# 421
  • София
Здравейте, момичета! След снимката при д-р Билчев ситуцията е следната - една проходима и една нагъната тръба, която пропуска малко контрастно вещество. Според вас може ли инсе да бъде приложено?
Иначе докторът беше любезен, внимателен, болки и кървене нямаше, леко по време на процедурата усетих все едно напрежение преди цикъл, но веднага след това отмина. Wink

Аз не бих правила инсета при тази ситуация. Ако помня правилно, имахте и мъжки фактор Confused Успеваемостта е малка, освен това трябва да дебнете Ф само отстраната на здравата тръба, иначе ако е от другата страна е безсмислено. Е, стават чудеса, но не може да разчитаме на тях.

# 422

И на мен ми предстои цветна снимка при него. По кое време ти я правиха? Някакви указания имаше ли преди процедурата - гладна, жадна?

Сутринта ден преди и ли в деня на процедурата на гладно трябва да пуснеш ПКК и СУЕ, предполага се, че имаш и микробиология. Самата процедура ми беше в 18:30, бях хапнала, бях пила вода, не съм пила обезболяващи хапчета. Всичко мина за около 10 мин. Успех!

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 17:41 от Gerigeri88

# 423

Gerigeri88, аз след снимката бях с подобна диагноза - една проходима тръба и една нагъната, но все пак проходима. И двете ми лекарки категорично ме пратиха на инсе. Имам три опита, от които третият завърши с бременност и  успешно раждане. По ирония на съдбата ли чудо, третият опит беше с доминантен фоликул точно от страна на нагъната тръба и точно той беше успешният.
Но отчитам и факта, че при мен нямаше проблем с мъжки фактор.

Обсъди го най-вече с лекуващия лекар, тя/той ще прецени най-точно и ще ти предложи най-добрия за твоя случай подход.

Успех!

# 424

Gerigeri88, аз след снимката бях с подобна диагноза - една проходима тръба и една нагъната, но все пак проходима. И двете ми лекарки категорично ме пратиха на инсе. Имам три опита, от които третият завърши с бременност и  успешно раждане. По ирония на съдбата ли чудо, третият опит беше с доминантен фоликул точно от страна на нагъната тръба и точно той беше успешният.

Обсъди го най-вече с лекуващия лекар, тя/той ще прецени най-точно и ще ти предложи най-добрия за твоя случай подход.

Успех!

Благодаря ти от сърце за споделения опит! Задължително ще коментирам с моята лекарка, а после и с още един специалист, за да съм напълно сигурна относно правилното решение! Wink При теб каква беше причината за нагъната тръба? (тазова инфекция в миналото или друго)

# 425
  • София
Ако проблема не е финансов, не е нормално за 3 години само 4 инсета. Трябва всеки месец да се правят.  Ако и след 4-та инсеминация няма резултат се препоръчва ин витро. При кой лекар сте?
Започнах да ходя на лекар в болницата през април 2015г. Пробвахме само чрез стимулация по естествен път няколко месеца. Докторката още след първия опит ми предложи инсеминация, но нямах финансова възможност и за това стигнахме до три опита по този начин. След това трябваше да събера сумата за първата инсеминация, която беше през януари 2016г. - биохимична. Следващата беше април 2016г. Установена бременност, липса на сърдечна дейност и нячалото на юни медикаментозен аборт. Психически и финансово успях да го потретя през октомври, когато не се случи нищо. Четвъртата я правих хем с нагласата, че трябва да я направя заради фонда, но и с искрица надежда, че това ще е моя опит. На 14 ден чхг 7.5, на 16 ден чхг 95.860 и на 21 ден чхг 0.749. На 17 ден бях при док. и единственото което направи е да си отбележи стойността на чхг в системата и да ми увеличи дуфастона от 3*1 на 2*2. Каза да отида след празниците, за да ме прегледа. Питах я да пускам ли пак кръвен, тя каза , че не е нужно, но аз не се сдържах  и янвно е имал  защо.
Не мисля, че праблема за 3 години 4 инсеминации е в док., защото октомври директно искаше да правим следващата на следващия цикъл, а и преди да започна с инсеминациите, когато пробвахме само със стимулация, тя си нястояваше за инсето, но нямахме възможност. Проблема е при мен ПКЯ, инсулинова резистентност и високо ТСХ. ТСХ- то си го назначих сама след третия опит, показах и го когато отидох да и кажа, че нищо не е станало отново и тя тогава чак ме прати на еднокринолог.

# 426
Аз също съм с една нагъната тръба и една проходима. Освен това съм и с ПКЯ, а мъжът ми е с Астенозооспермия. Докторката не е отваряла дума за инвитро. Почнахме с инсеминация първо. Явно не е проблем.
Др. Кой ти при кой лекар си, ако не е тайна? /ако искаш може и на лични/

# 427
Скрит текст:

Gerigeri88, аз след снимката бях с подобна диагноза - една проходима тръба и една нагъната, но все пак проходима. И двете ми лекарки категорично ме пратиха на инсе. Имам три опита, от които третият завърши с бременност и  успешно раждане. По ирония на съдбата ли чудо, третият опит беше с доминантен фоликул точно от страна на нагъната тръба и точно той беше успешният.

Успех!
Благодаря ти от сърце за споделения опит! Задължително ще коментирам с моята лекарка, а после и с още един специалист, за да съм напълно сигурна относно правилното решение! Wink При теб каква беше причината за нагъната тръба? (тазова инфекция в миналото или друго)

Така и никой не ми каза причина , а и аз не търсих - Билчев измърмори нещо от сорта, че може да се е получило вследствие на някаква настинка или по-сериозно прекаран грип. Аз не се сетих, но и двете ми лекарки не обърнаха никакво внимание на тази нагъната тръба. Така че, ако другите фактори са благоприятни, не мисля че тръбата ще е някакъв проблем.

# 428
Благодаря!

Последна редакция: чт, 13 апр 2017, 17:09 от Gerigeri88

# 429
Гери, абсолютно същото заключение ми направи и на мен този "прекрасен доктор" Билчев. Даже ми каза да я махаме едната тръба... Комемтирах го с моя док и тя каза да пробваме а инсе. Направихме следващия месец инсе неуспешно, следващ цикъл ново инсе и резултата го чакаме да се появи след 103 дни Simple Smile) Ааа.. аз съм и с инсулинова резистентност и спкя. Така че действай, не се настройвай негативно Simple Smile Желая ти успех Simple Smile

# 430
  • София
Момичета, колко време отнима подготвянето на документи за фонда. С 4 инсета съм и имаме всички изследвания. Ще ни карат ли са правим нови?

# 431
Гери, абсолютно същото заключение ми направи и на мен този "прекрасен доктор" Билчев. Даже ми каза да я махаме едната тръба... Комемтирах го с моя док и тя каза да пробваме а инсе. Направихме следващия месец инсе неуспешно, следващ цикъл ново инсе и резултата го чакаме да се появи след 103 дни Simple Smile) Ааа.. аз съм и с инсулинова резистентност и спкя. Така че действай, не се настройвай негативно Simple Smile Желая ти успех Simple Smile

Благодаря ти! Само едно нещо още исках да попитам - д-р Билчев назначава ли антибиотици след цветна снимка и задължително ли е поне седмица да няма полови контакти? Wink

# 432
  • София
Билчев НЕ назначава Аб, защото в самия разтвор има антисептик, но аз пих за всеки случай, въпреки,ч е бях с чиста МБ преди излседването. Полови контакти не трябва да има до края на цикъла по принцип, но ние пробвахме още на по-следващия ден,з ащото исках да с евузползвам от ефекта на ЦС и белким стане чудо и забременея нормално, което не е рядкост след ЦС. Както можеше да се очаква, нямаше резултат при нас, но много други са имали късмет.

# 433
Др Кой, бързо става с документите. Питай на регистратурата за Ваня Бандарска, тя помага за окомплектоването на документите. Аз и при трите кандидатствания за фонда се обръщах към нея. Тя ги има всички нужни бланки. После с готовите документи отиваш в ФАР до центъра по хигиена. Бандарска съдейства безплатно. Успех!

# 434
  • София
Др Кой, бързо става с документите. Питай на регистратурата за Ваня Бандарска, тя помага за окомплектоването на документите. Аз и при трите кандидатствания за фонда се обръщах към нея. Тя ги има всички нужни бланки. После с готовите документи отиваш в ФАР до центъра по хигиена. Бандарска съдейства безплатно. Успех!

Може ли да те попитам директно ли тя подготвя нещата или трябва да мина през лекаря ми първо Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт