Пациентки на АГ болница "Д-р Щерев" гр. София - Тема No 12

• 112 975
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
А според мен, да ви кажа, е до това коя сестра ще се падне да ви приеме. Аз съм лежала два пъти там. Първия път беше за задържане за 2 дни - приеха ме на 09-то число, така че едва ли са били свършили направленията. Още като попълвах декларацията, сестрата ми обяви - "Нали знаеш, че престоя се заплаща по 110 лева на вечер!" Без изобщо да ми спомене, че има възможност да съм по ЗК. Втория път трябваше да ми правят серклаж и аз изрично питах дали може да мина по ЗК - казаха, че няма проблем. При манипулация, когато си по ЗК -  не, че плащаш кой знае колко по-малко, но ти се полагат и определен брой дни които трябва да прекараш в болницата, които не се заплащат. По време на този престой при мен приеха момиче на което му вливаха магнезии за задържане и при приемането я попитаха - по ЗК ли искаш да си или не.  Така, че според мен наистина си зависи кой те приема и дали не го мързи да обработи цялата бумащина, която се полага, ако избереш да си по ЗК! И ако изрично попиташ дали може да си по ЗК, ще те приемат по ЗК, само че това трябва да се обяви още преди да те приемат, защото попълваш разни документи, вземат ти отпечатъци и т.н.

# 76
  • София
До колкото си спомням леглоденът не се поема от ЗК. И в държавна болница да сте пак се заплаща, просто сумата е по-малка. newsm78

# 77
Аз също съм минавала по ЗК, но съм си доплащала разликата в цената...Никога не съм си тръгвала без да имам нещо за плащане на касата!

# 78
Значи на мен ми обясниха така - ако искам да съм по каса - трябва да остана в болницата минимум 2 или 3 дни беше - не помня. Аз понеже имах малко проблеми останах - 8 дни. По ценоразпис (ако си здравно осигурен) серлажа беше 590 лева. На изписване платих 644 лева - не разбрах, а и не питах защо. За себе си реших, че е може би за някое изследване, което не се покрива от касата, или пък съм превишила максималния болничен престой, който ми се полага. А може и да си права - това надплатеното да е някаква минимална сума за леглоден. Но в никакъв случай не съм платила 8*110 лева =880 лева+ сумата за серклажа! Сега се сещам, че миналата година също лежах в болницата - за конизация - пак по каса. Имаше една задължителна нощувка и платих точно толкова, колкото си беше по ценоразпис, в смисъл не съм плащала повече от обявената цена на конизацията.

# 79
  • София
Моето лежане беше заради хиперстимулация и си тръгнах без да платя абсолютно нищо. Хем бях нон-стоп на системи и почти всеки ден изследвания.
В МД правих серклаж, леглоден не се плаща, бременните са освободени от такси, платих избор на екип за серклажа 220 лв.
Раждането в МД е също така - само избор на екип. Като и в двата случая съм носила в МД направление от ЛЛ.

# 80
Вчера се обаждам в Щерев сутринта и питам за час за разширена спермограма, казват ми чак след 20 януари. След обяд отивам на преглед и казвам, че ще правим разширена в Надежда, защото не ми се чака, изпускам две овулации по този начин в Щерев и че ще се върна с готовите изследвания. Докторката подскочи от стола като и казах, започна да ми обяснява, че там са по лоши резултатите, че са много различни и изведнъж се намерим час при тях Simple Smile
Много я харесвам аз тази болница Щерев и съм се хванала за нея като за последната в България, но всеки път се замислям дали качествено работят или понякога претупват нещата.

# 81
Вчера се обаждам в Щерев сутринта и питам за час за разширена спермограма, казват ми чак след 20 януари. След обяд отивам на преглед и казвам, че ще правим разширена в Надежда, защото не ми се чака, изпускам две овулации по този начин в Щерев и че ще се върна с готовите изследвания. Докторката подскочи от стола като и казах, започна да ми обяснява, че там са по лоши резултатите, че са много различни и изведнъж се намерим час при тях Simple Smile
Много я харесвам аз тази болница Щерев и съм се хванала за нея като за последната в България, но всеки път се замислям дали качествено работят или понякога претупват нещата.
JoyГолям смях. Може и да има малко претупване, няма как при толкова пациенти, но като цяло много ги харесвам, добри са и държат ниво. Много мами си тръгват с рожби от там, това е най-важното, други дребни неща се забравят.

# 82
Моето лежане беше заради хиперстимулация и си тръгнах без да платя абсолютно нищо. Хем бях нон-стоп на системи и почти всеки ден изследвания.
В МД правих серклаж, леглоден не се плаща, бременните са освободени от такси, платих избор на екип за серклажа 220 лв.
Раждането в МД е също така - само избор на екип. Като и в двата случая съм носила в МД направление от ЛЛ.

Въпреки, че вече не съм в клиниката, ще споделя, защото имам 2 опита тук. Преди 2 години ме приеха по спешност заради много тежка хиперстимулация. Никой не ме предупреди колко е престоя, какво се плаща, какво не. В състоянието, в което бях мислех само как да се оправя. Вливаха ми албумин, антибиотици, рингер и т.н. След като ме изписаха не ми дадоха еприкиза за престоя, казаха ми че съм добре, въпреки че после се наложи да посетя пулмологията заради излив на течност над 500мл в левия ми дроб. Сумата беше... ами 10х110лв за првстой + 10х50лв средно за кръвните + хвърчаща бележка, че съм длъжник на болницата в размер на 5 флакона албумин около 1000лв. Та... питайте и си търсете правата! За мен всичко е зад гърба ми.  Peace

# 83
Не искам да изглежда, че защитавам Щерев, НО... как може да лежиш в частна болница и да не се поинтересуваш колко ще ти струва всичко  newsm78

# 84
О, няма да навлизам в спорове! Здравето е по-важно от парите. А бележката за албумина се дължеше на това, че болничния сектор не може да извършва търговска дейност, т.е. нямаше как да ми издадат к.б. и да ги платя директно.

# 85
И мене са ме приемали по спешност след хиперстимулация.Бях при др.Коновалова и преди да ме изпише, каза че ще си платя само вливките без престоя и изседванията.

# 86
Леле какви суми...аз винаги съм питала какво трябва да се плаща и съм отказвала хоспитализация в Щерев...такива суми са ми непосилни...

# 87
Момичета след неуспешно инвитро трябва ли да получа някакъв докумен от Щерев. Разбрах,от друга болница, че от Щерев е трябвало да ми дадът епикриза, в която е описано как е протекла процедурата.

# 88
  • София
За случая с Clear мисля, че и в двете страни има вина. Тя не се е поинтересувала ще плаща ли, няма ли, колко, може ли, не може ли по ЗК и т.н., все пак е частна болница и е логично да се плаща. Те също въобще не са постъпили коректно - трябвало е още в началото да кажат, че престоят и лечението ще се заплащат изцяло от пациента и да посочат някаква ориентировъчна сума. Ако тя не е била в състояние да мисли и говори за пари, е било редно да го кажат на близките й, а не така накрая да "изтърсят" подобна сума.
Мен тогава по спешност, със силни болки ме прие Савова /Андреева беше в отпуск/ и още тогава ми каза, че ще ме пусне по клинична пътека. Мога да кажа, че се грижи много за мен, въпреки че не съм й пациент, идваше и през нощта да ме види. Оттогава с нея пътищата ни все се пресичат и много си я обичам. Сега като пишете, си спомням, че ми вливаха и на мен въпросния хуман албумин и тогава пращаха ММ в тяхната аптека да го купи, струваше около 100 лв. шишенцето.
А иначе като забременях, го бях обмислила и веднага казах на Андреева, че ще ходя да се следя и в МД, че там ще правя серклажа, че там ще раждам - едно заради парите, второ за да се следя и на още едно място, за да мога ако не наложи, да лежа там за задържане, заради неонатологията и пр.
Та за мен истината е, че трябва сами да си търсим интереса и да си "опичаме" работата, а не да разчитаме на нечия почтенност. За съжаление ...   

# 89
Фрида, права си. Интелигентен човек съм и знам, че в частна болница се плаща. След като се поокопитихме какво се случва, естествено че попитахме колко е на ден/нощ престоя. Но при приема, когато според мен е редно да се поставят условията, никой не ни разясни финансовата част. Тук, според мен, много грешат! Неприятно бяхме изненадани от албумина, за който не ни бяха предупредили изобщо, а още по конфузна беше ситуацията, че съм длъжник на болницата, защото тогава се беше изчерпал в тяхната аптека. Както писах, не искам да се връщам назад, защото и при 2я ни опит в клиниката, историята се повтори, което е още по-недопустимо. Това общо взето беше и причината да се преместя. Жалко, че по онова време не пишех във форума, защото имаше много интересни неща за споделяне. Желая успех на всички в клиниката!  

Общи условия

Активация на акаунт