Вече знаем пола и празнуваме - за АПРИЛ ще пазаруваме

• 45 598
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Fioreto, аз ям мнооого рядко месо. Пилешкото не ми е вкусно, а и казват, че е пълно с боклуци, свинското ми е много вкусно, но тежко и рядко ям. Салами не консумирам. Понякога ям нещо с хубава кайма от месарницата, но главно като готвя мусака и спагети я консумирам. Общо взето я карам на супи, сандвичи само с кашкавал, филиики с масло и сирене, млечни продукти, салати и плодове.. И моето меню не е кой знае колки разнообразно, но не ми се хапват други неща. Преди обичах яйцата много, но откакто забременях ми се гади от тях  Tired
Аз иначе още си пия витамини (pregnacare) и се чудя до кога да ги пия.., доки каза още в края на 3-ти да ги спирам, но реших да си ги попия още, понеже не ми е много добра храната, а и те са за бременни и кърмещи жени.  Rolling Eyes

# 601
 Добре дошла, fresh - мама Wink
Белинда, споко моя термин е 23, но аз съм убедена, че трябва да е 26, защото съм с късна овулация, но си приех 23.
Относно месото и аз до скоро не ядох, че ми ставаше лошо ама проядох KFC Grinning
Сега се стремя да ям чисто печено месо, правя различни мариновки и пека. Месото се замества според мен с яйца, може и чия и разни такива здравословни храни.

# 602
  • София
Хемоглобин за неядящите месо се вдига /донякъде/ с прием на червени храни - цвекло, червен лук, червен боб. Не помага като месо и черен дроб, но все е по-добре от нищо.

# 603
За който е с нисък хемоглобин от баба знам смокини.
Даже ми е казвала как сушените престояват в чаша с вода вечер и на другия ден си ги хапва.  Тя доста си го следи и ми е споменавала, че се е вдигнал със смокините.

# 604
При нисък хемоглобин учех детето да яде кестени.

# 605
Здравейте!
Отдавна не съм се включвала тук, повече следя фейсбук страницата.
Искам да попитам някой случайно дали знае и дали е ходил да прави БХС в Майчин дом ? Другата седмица съм на втора ФМ, и предният път когато ходих да дам кръв там беше безплатно изследването и се чудя дали  е все още така или се плаща вече?  Rolling Eyes
Благодаря предварително!

# 606
Здравейте,
и аз съм в болнични до края на седмицата, малката е лепнала вирус от градината и сега е със сополи и кашлица,дано поне на мен ми се размине Cry
Аз не ям месо от 2,3 години и слава богу хемоглобина ми е около 135 сега. Има много храни ,които "заместват" месото и са богати на желязо - кейл, броколи, спанак, коприва, амарант, просо, киноа

# 607
Аз бих добавила и елда.

# 608
  • Лондон
Фиорето, изобщо не съм на ти с месото, повдига ми се от него, но се мъча да ям. Понякога пробвам и цвекло, ядки и яйца, които също не са ми от любимите.

Димитринадид, и аз пия витамини pregnacare, които се надявам да компенсират до някаква степен ако има липса на хранителни вещества. Даже има някакви с омега 3, за които се чудя дали да взема сладващия път.

# 609
Фреш, добре дошла Simple Smile
Аз минавам само да се оплача, че след малкия и аз, и баща му се тръшнахме с вируса с повръщане. Ще си постоим 3 дена вкъщи. Утре ще ходя да си пусна изследванията, за да са ми готови за понеделник, когато съм на втора ФМ. Нямам търпение и много се надявам да ми се разминат инжекциите.
Днес влизам в 22 г.с., официално преполових бременността Simple Smile
Месо и аз ям рядко, витамини не пия, само отделни добавки. Дано ми се е вдигнал малко хемоглобина...

# 610
Фиорето, изобщо не съм на ти с месото, повдига ми се от него, но се мъча да ям. Понякога пробвам и цвекло, ядки и яйца, които също не са ми от любимите.

Димитринадид, и аз пия витамини pregnacare, които се надявам да компенсират до някаква степен ако има липса на хранителни вещества. Даже има някакви с омега 3, за които се чудя дали да взема сладващия път.
Да, аз тези с омега 3 пия, но се чудя до кога да ги пия  newsm78

# 611
Здравейте мами Simple Smile Ние отново сме си в къщи с малката, която домъкна поредния вирус от яслата. Предния път се лекувахме 3 седмици, ходи една на ясла и сега пак е с кашлица и споли. Лошото е, че и аз съм болна Sad с червено гърло, което много ме боли, едвам преглъщам и отвреме на време дигам температура. Ще се лекуваме няма начин.
Звъннаха ми от Фемина да променят часа ми за втората ФМ, за четвъртък от 13 часа Simple Smile Само този час е останал свободен при Врагалева и макар че е точно времето за сън на малката го приех. Ще я водим с нас и за пръв път ще види бебето, много се вълнувам. Трябва и пола да ни кажат вече, та съвсем нямам търпение Simple Smile
Аз пия едни витамини за коса, нокти и кожа, които са ми от преди бременността, но довършвам опаковката. Ще си взема някакви или комбинирани за бременни, или пак някакви от този род: калции, магнезии, цинк и вит Д.

# 612
Здравейте!
Искам да попитам някой случайно дали знае и дали е ходил да прави БХС в Майчин дом ? Другата седмица съм на втора ФМ, и предният път когато ходих да дам кръв там беше безплатно изследването и се чудя дали  е все още така или се плаща вече?  Rolling Eyes
Благодаря предварително!

Здравей, аз също съм в Майчин дом- Варна и когато бях в 13 седмица при записването ( аз съм по здравна каса) освен таксата от 335лв за регистрацията, платих и БХС -55лв. Така, че мисля че всеки път се плаща. В момента съм в 19 седмица 7 ден и ми правиха 4D, за което не съм плащала, но може и да не съм разбрала че трябва. Те ако пропуснат да ти кажат как да разбереш, а имам една бележка отдавна, на която са ми написали момичетата от  регистратура , че 4D струва 55/65лв. Не са ми вземали кръв обаче за 2ри БХС. Не знам трябва ли.

# 613
Здравейте!
Благодаря предварително!

Здравей, аз също съм в Майчин дом- Варна и когато бях в 13 седмица при записването ( аз съм по здравна каса) освен таксата от 335лв за регистрацията, платих и БХС -55лв. Така, че мисля че всеки път се плаща. В момента съм в 19 седмица 7 ден и ми правиха 4D, за което не съм плащала, но може и да не съм разбрала че трябва. Те ако пропуснат да ти кажат как да разбереш, а имам една бележка отдавна, на която са ми написали момичетата от  регистратура , че 4D струва 55/65лв. Не са ми вземали кръв обаче за 2ри БХС. Не знам трябва ли.

Milla B аз говорех за Майчин дом София, където има генетичната лаборатория. Имаше такава кампания за безплатни тестове на БХС през септември, когато правих първата ФМ, иначе 4 д го правих на друго място (Марков) и си го платих там прегледа. Дадоха ми документ, и с него си направих БХС безплатно с една декларация. В Майчин дом Варна мисля , че взимат прекано много пари, а не е необходимо. Дори да отидеш на преглед зависи кой те гледа за замервания , ще платиш 60-80-100 лв , Баев доколкото знам и е добър специалист в тази област. В Майчин дом Варна някой о тлекарите прави преглед, като незнам до колко са добри диагностици ж тази облааст, вземат ти и изпращат кръвта за БХС в Терапията, където има генетична лаборатория, защото те нямат.  Ако не се лъжа някъде четох, че и там са по тази програма и е безплатно... По принцип за втора ФМ би трябвало и кръв да вземат , освен ако не са преценили че няма смисъл. Но с 2 думи , не мога да разбера защо във Варна взимат толкова пари , частна клиника е да, не се поема по ЗК, но ако човек сметне 2 прегледа при специалист за Фм и да отиде да даде кръв в Терапията (ако е безплатно както е по тази програма) , пак няма да излезе тази сума като безумните цени на пакети в Майчин дом Rolling Eyes Thinking Naughty Да отбележа , че нямам нищо против клиниката , но не обичам такива неща Peace Естествено всеки има право на избор при кого и къде ще ходи на прегледи Peace

# 614
Здравейте, относно БХС- има някаква програма и е безплатно попринцип. Факт е, че не го знаят много хора и си плащат като грешни дяволи, а дори моя приятелка ми разказва как е платила, а са я накарали да подпише, че не е дала никакви пари (в Стара Загора). Програмата се казва "Национална програма за подобряване на майчинството и детското здравеопазване"

Общи условия

Активация на акаунт