Вече знаем пола и празнуваме - за АПРИЛ ще пазаруваме

• 45 831
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Като чета за какъв зор от кърмене пишете,разбирам каква късметлийка съм била.Нямах опит и въпреки това кърмиг безпроблемно и отбих лесно.Късмет,но пък видях зор с много суха кожичка,която се лющеше ужасно.И детето ми има огромно родилно петно на ръката,но спец.гарантира,че второто няма да има Simple Smile

# 496
Моето нали не искаше и в слинг, а и ядеше по един час, та това не ми беше опция.
На мен консултантката по кърмене не можа да ми помогне. Смисъл такъв дойде, много мило момиче, показах й какво правим и как. Тя потвърди подозренията ми за юздичка, но каза, че всичко друго е перфектно и няма нужда от корекции. Късмет явно Simple Smile
Кати, браво, дано и сега е така. И моя беше с атопична кожа, постоянно с лющене и лишеи. И досега го къпя с олио за такава кожа.

# 497
stefanel, не помня вече точно как е било, но  ако не беше достатъчно високо бебето не беше и удобно за носене. Някак си съм го намествала не знам. Вторият го носих още повече, че беше удобно за детските площадки да съм близо до баткото.
Сега си спомних как след второто раждане кърмата течеше ужасно силно, направо като душ и въпреки че бебето беше сравнително голямо (роди се 4 кг) не спомогваше и се налагаше да лежа по гръб и той отгоре ми докато сучеше  Joy

# 498
  • София
И аз не можах да се оправя със слинга, а имах желание. Тежат ми тия деца и това е. Уж спортувам, а гърба ми - кекав Confused Предната седмица като бяхме в Родопите, едно от момичетата бая преход направи с тримесечно бебе, вързано отпред на гърдите й. Това, ако съм аз, да съм окапала на двадесетата минута.

# 499
  • където мечтите се сбъдват

Моята също беше с лющеща се кожа в началото,защото се роди преносена 14 дена  Simple Smile В началото я мазах със специален крем,изписан в родилното,но бързо се възстанови.Аз не я къпех всеки ден като новородена,защото това допълнително изсушава кожата.При всяка смяна на памперса,миех дупето с вода.Никакви мокри кърпи.Дори и навън да сме-мокрех сухи кърпи с вода и така я почиствах.

И аз не можах да се оправя със слинга, а имах желание. Тежат ми тия деца и това е. Уж спортувам, а гърба ми - кекав Confused Предната седмица като бяхме в Родопите, едно от момичетата бая преход направи с тримесечно бебе, вързано отпред на гърдите й. Това, ако съм аз, да съм окапала на двадесетата минута.
То по принцип в слинг е по-лесно,отколкото да носиш на ръце.Бебето е плътно прилепнало до тялото ти и не го усещаш като тежест.За малко бебе говоря.

# 500
  • София
Дадох втори шанс на помелото. Ми не знам какво му харесвате. Като недоузрял грейпфрут, без никаква сочност Confused Пак ще иде в кофата Sad

Стефанел, по принцип сигурно е така, просто не е за мен Simple Smile Или не съм поставяла бебето правилно Rolling Eyes

# 501
Помелото сега е сухо защото не му е сезона. Зимата е хубаво. Вчера и аз хвърлих едно, направо си беше неузряло и сухо  Crossing Arms

# 502
  • София
Ами нямам късмет явно. Втори път си купувам, все боклук уцелвам. За 4 лева бройката не си заслужава риска Naughty

# 503
Здравейте, Мамчета Simple Smile На бебчо му няма нищо от вчерашното ми падане. И вече знаем, че ще си имаме момченцеее. Таткото е на 7мото небе и е спокоен, че нямал да си купува пушка  Joy
Гадното е, че секса още е мираж, но ще го преживеем.
Относно кърменето колко смятате, че е нармално да се кърми?

# 504
  • Пловдив
stefanel ,колко много си преносила.Не знаех за връзката м/у преносването и атопичния дерматит.Аз само с 5 дни преносих и се роди набръчкано. Интересно ми е при теб предизвикаха ли го или само се роди и тежко ли беше раждането?

# 505
  • където мечтите се сбъдват
stefanel ,колко много си преносила.Не знаех за връзката м/у преносването и атопичния дерматит.Аз само с 5 дни преносих и се роди набръчкано. Интересно ми е при теб предизвикаха ли го или само се роди и тежко ли беше раждането?
Не ми казаха,че е атопичен дерматит,но кожата се лющеше.Също и ноктите бяха дългички.Мисля,че това са белези на преносване.Раждането си започна само в 42 г.с. ,но бях приета вече за наблюдение.Няма да коментирам тежко ли беше раждането,само ще кажа,че сега сериозно обмислям възможността за секцио по желание  Peace
За продължителността на кърменето-приемам ориентировъчно 2 годинки.То си е още бебе.

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 12:26 от stefanel

# 506
  • София
Кати, не съм забелязала мъжете да се радват само на момченца Rolling Eyes Баща ми например ми е казвал, че винаги е искал момичета. Мъжът ми също искаше дъщеря. Ама каквото даде Господ Simple Smile

Нана, радвам се, че сте добре. Аз явно съм ненормална, така че ще си замълча по темата за продължителността на кърменето, да не скандализирам хората Laughing

# 507
  • Пловдив
...
Кристална ти писа сега за 26.11 записах си ще се опитам да я посетя. А тя на каква тема ще е?
...
Лекцията пак ще бъде от 10:00ч. Темите:
Раждане - нормално и секцио
Правилното хранене за кърмачето и малкото дете
Пробиотици
Има лекции още в София, Благоевград, Варна, Бургас, В. Търново, Ст. Загора, Плевен, Видин.

В Пловдив безплатни лекции има и всеки вторник от 17:30ч в Селена. Там мисля да ходим заедно с ММ, но ще е след НГ. Всяка сряда има и безплатни курсове по йога за бременни. Някой, ако е ходил, ще се радвам да сподели впечатления. Със застудяването започвам да се оглеждам за алтернативи на любимото ми движение - разходките Grinning

Скрит текст:
Лекции на 9 месеца по градове: http://www.9m-bg.com/?p=rubrik&sub=1&id=5
Темите в Селена по дати: http://www.agselena.com/novini/dejnosti/uchilisteglavnomenu

# 508
nnanna, честито момченце  Hug
За кърменето, аз мисля, че е много индивидуално. Не съм привърженик нито на много късото, нито на много дългото. Моето както казах го кърмих година и 4 месеца, като исках да е по-дълго заради алергията. В последния месец обаче беше очевидно, че не му се занимава и аз се отказах. Отби се без проблем. Има деца, които са много пристрастени и вкарват майките си в дилема. А има и такива, които искат и кърмят много дълго с желание. Стига желанието да е и от двете страни не упреквам никой.

# 509
Nanna радвам се че си наред след падането, и Честито момченце Simple Smile
И при нас положението за мъжко е същото. Не защото не иска момиче, ама как някой ще му **** дъщерята  Joy и ще купуваме пушка  hahaha все едно тя дъщеря му ще го пита после като порасне  Rolling Eyes
Но  каквото дойде такова ще е Simple Smile
Кристална мерси за инфото. И до селена ще ида но и аз смятам да е януари. А Йогата ще я пороверя задължително , ако ми е удобна да ходя че много искам.

Общи условия

Активация на акаунт