ЕК, ЕС и корпоративната глобализация

• 8 876
  • 85
  •   1
Отговори
# 60
И аз не твърдя, че съм тесен специалист в дадена област, но чета и се интересувам. Повярва ми - не съм срещнала задълбочено изследване казващо, че ГМО причинява увреда на човешките гени.

# 61
  • София
И аз не твърдя, че съм тесен специалист в дадена област, но чета и се интересувам. Повярва ми - не съм срещнала задълбочено изследване казващо, че ГМО причинява увреда на човешките гени.

За човешките гени няма изследвания все още, поради известни причини, но за увреждане на животинските гени има достатъчно. Освен това, както отбелязах вече, вредна е не само генната модификация, а и пестицидите, с които се третират тези растения.

# 62
  • Ямбол
Как точно се увреждат животинските гени?

# 63
  • На земята, която е всъщност звезда.

Вселена, а 20ти век?! Нямам наблюдения преди него, защото не съм вечна Laughing

Не е необходимо да си вечна, сама пишеш: "имаме някакъв акъл да си създадем мнение въз основа на чуто, прочетено и лична гледна точка. Който иска - да си търси в нета, да си чете нАучни статии и прочие". Ами чети и си създавай мнение въз основа на фактите.

Та какво за 20 век? През 20 век е имало повече столетници от 19, в момента има рекореден брой столетници в много страни и през 21 век ще има повече от 20 век точно поради посочените от мен причини. Изобщо, не знам откъде я изсмука тази глупост, че столетниците намалявали. Сигурно от приказките с Мара и Пена на пейката пред блока. newsm78

Ето ти малко по- точни прогнози:

През 2015 близо половин милион столетници (хора на възраст 100 или повече години) са живели по света, сочат данни на ООН, цитирани от изследователския център Pew. Това е четири пъти повече в сравнение с 1990. Очаква се ръстът в броя на столетниците да се ускори. Според прогнози хората, надхвърлили един век земен път, ще достигнат 3.7 млн. до 2050.
http://www.economy.bg/world/view/23276/Stoletnicite-po-sveta-sht … semkratno-do-2050

# 64
  • Тра-ла-ла
ГМО-то е от скоро и според мен е рано да се видят на практика тежки и трайни последици. То не е като да хапнеш нещо и да се обринеш веднага Laughing Но пък защо да не експериментираме, нали Crazy За мен плашещото е, че един път навлезли на пазара - ГМО продуктите не могат да бъдат премахнати. Ставаме заложници и ще е невъзможно да се отглежда чиста храна. По-назад съм обяснила и защо. Че и да ни съдят за това, че не искаме да използваме ГМО продукти Crazy ОМГ

Столетниците, за които говоря - да, това са тези от статистиката на 2015г., които родени в 20 век и са живяли във времето на чиста храна, малко стрес и сносни медицински грижи. А дали тепърва ше расте броят на дълголетниците - ще видим.

# 65
  • MI
Имаше тема за ГМО преди година, който иска да иде да чете. Там имаше достатъчно данни, аз не смятам да се повтарям.  Rolling Eyes Мен ме интересува да има изследвания, доказващи че са безопасни, без съмнение. А че пестицидите са вредни има доказателства, както и че често се оказа че концентрацията им е доста по-голяма от твърденото.

Ако имате доводи ЗА СЕТА , кажете. Защо е положителна тази тайнственост? Защо се радвате на свободна конкуренция при липса на еднакви правила? Аргументирано обаче.

# 66
nelig, а как успяха да го прокарат в Италия и Франция, при условие че опасенията за селското стопанство и хранителната промишленост са толкова силни?
Франция уж отхвърли категорично ТИТП, а се съгласи на байпаса през СЕТА.

# 67
  • MI
Тихомълком, използвайки всички останали проблеми и отпадането на ТТИП за да разсеят хората. Клсика в жанра.  Twisted Evil Тук предстои референдума, основно за това се говори, плюс за мигрантскат с криза, просто се прокара под масата.

# 68
nelig, а как успяха да го прокарат в Италия и Франция, при условие че опасенията за селското стопанство и хранителната промишленост са толкова силни?
Франция уж отхвърли категорично ТИТП, а се съгласи на байпаса през СЕТА.

flambe, в момента не се ли подписва споразумение, което в следващите години ще се ратифицира  в националните парламенти? Мисля, че в крайна сметка казаха, че подлежи на ратификация.

# 69
Май да, но  нямам време да разнищвам въпроса, а и не вярвам че ще има връщане назад.

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 19:03 от flambe

# 70
  • София
Как точно се увреждат животинските гени?

Ето така:

http://gmojudycarman.org/new-study-shows-that-animals-are-seriou … armed-by-gm-feed/

Тихомълком, използвайки всички останали проблеми и отпадането на ТТИП за да разсеят хората. Клсика в жанра.  Twisted Evil Тук предстои референдума, основно за това се говори, плюс за мигрантскат с криза, просто се прокара под масата.

За какво е референдума?

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 19:40 от Alexandria*

# 71
# 72
  • Ямбол
Моля, извади точен цитат от тази статия, в който да се казва, че гените на животните са увредени.

# 73
Ето повече за това ''изследване'':

http://weedcontrolfreaks.com/2013/06/gmo-pig/

# 74
в Германия СТРАШНО много хора са против. но ключовата дума е "хора". корпорациите и политическият елит са ЗА. Хората са против.

Защо са "за"? Ако няма да има никакви позитиви от СЕТА за европейците, защо го подкрепят?
Толкова ли са корумпирани и неспособни да защитят интереса на гражданите си?

да, точно така смятам аз. корпоративният интерес не е равносилен а понякога е обратен, на интереса на средния гражданин. Например --имиграция.

Друг пример, войната в Ирак. Колко компании направиха милиарди, а войничетата...

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 21:35 от OX'AMAH

Общи условия

Активация на акаунт