Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura - 31 (Козметика от ДМ, Лили и други)

• 102 351
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
Скрит текст:
Аз публикувам и тук таблицата с процентното съдържание на линолова и олеинова киселина, за която ме попита съфорумка в предната тема. В предната тема е изчезнало или изобщо не се е публикувало, не знам...

По правило олеиновата киселина е по-подходяща за мазна кожа, а линоловата - за суха, но това не значи, че маслото с най-много олеинова киселина е и най-добро за мазната кожа. Има изключения, но те са индивидуални. Готовите смеси, като олиата на Л'Ореал или Алверде имат предимство, че са в много удобни опаковки и има добавен антиоксидант, за да не гранясват бързо. Ето и самата таблица в скрит текст:
Скрит текст:
С високо съдържание на олеинова к-на:

Масло от авокадо -олеинова-63% линолова-9.8%
Масло от кайсиеви ядки - олеинова -58-74% линолова - 20-34%
Масло от лешници - олеинова - 79.2 линолова - 12%
Масло от карите- олеинова - 73.15 линолова - 13.71
Масло от макадамия - олеинова - 53.8% линолова -1,8%
Масло от морски зърнастец  - олеинова - 28.4% линолова - 6,8%
Зехтин - олеинова - 55,28% линолова - 17,84%
Масло от сладък бадем (Organic) - олеинова - 66.6% линолова - 24.8%
Палмово масло - олеинова - 41% линолова - 9,5%
Ленено масло – олеинова - 21% линолова - 16%
Таману – олеинова - 41,4% линолова - 29.7%
Арганово —олеинова – 42-48% линолова - 30-38%
Кокосово масло (нерафинирано) –олеинова - 5-10% линолова-1-2.5%
Кокосово масло (рафинирано) - олеинова-4.39% линолова-0,95 %
Масло от японска камелия - олеинова 80-88% линолова -  7-10%
Какаово масло -олеинова 34-36% линолова -3%

Масла с високо съдържание на линолова к-на:

шафранково  – олеинова  - 8.30% линолова - 68-85%
от семена на черен кимион – олеинова - 22.6% линолова - 55.6%
от семена на коноп – олеинова - 10,71% линолова - 56,48%
от вечерна иглика  - олеинова - 8,4% линолова - 72.6%
от тиквени семки – олеинова - 23,3% линолова - 57.2%
от шипка – олеинова - 13.9% линолова - 44.1%
от гроздови семки – олеинова - 16,2% линолова - 70.6%
от пшенични зародиши – олеинова - 12,1% линолова - 58.4%
от пореч -  олеинова киселина - 17,9% линолова киселина - 38,8%

Балансирани:
Рициново масло– олеинова -3.93 линолова-4.32%
Масло от нар – олеинова - 6.2 линолова-7.1
Сусамово олио – олеинова - 39,21% линолова-45,69%
Жожоба  - олеинова - 5-15% линолова - 5%
Олио от семена на Чиа

Масла, които съдържат значителни количества от двете:

Масло от тиквени семки (23,3%; 57,2%):
Бадемово масло (57,5%; 22,8%):
Масло от асай бери (55%; 45%)
Масло от кайсиеви ядки
Таману  
Арганово  масло
Масло от семена на черен кимион
Масло от пореч

На въпроса:
1. Стейн за устни на Manhattan
2. Фдт Colorstay на Revlon, но наистина мъничко
3. Полупрозрачен гланц за устни Holllywood Lip Gloss на Miss Sporty, защото е лепкав, стъклен и невероятно траен  Mr. Green
Мерси и от мен за таблицата, беше ми интересно.

# 46
  • на последния етаж

Мен ме интересува дали са заредили новите маски на Лореал и каква им е цената?

Маските ги има в Лили (и в Ремедиум мисля). Цената им беше 14 лв и стотинки, но не помня колко. Гледах и трите днес, почудих се коя да взема и накрая не взех нито една (описанието на опаковките беше еднакво). Ще събера отзиви първо, така че споделяйте впечатления. Simple Smile

# 47
  • София
Уф, не мога да измисля какво да пиша, за да се запиша  Laughing затова ще ви задам един интересен въпрос.  Mr. Green
Ако трябва за цялата есен да ползвате само три грим-продукта от Лили и ДМ, кои биха били те?
За мен: фдт - MaxFactor Face Finity, червило - Maybelline Color Drama в цвят Nude Perfection и спирала MaxFactor False Lash  Heart Eyes
Този ФДТ, за каква кожа е?
Моята е нормална, може би леко дехидратирана. Напоследък, въпреки, че използвам база - ФДТ-нът ми буквално за няколко часа изчезва. Въртя няколко:
- , ,
... като първият стои леко сухо на кожата ми, а другите два са по-сочен ефект.

# 48
Искам да ви кажа, че 5 минути си търках от ръката мацнато за тест течното мат червило на Aura Take the Crown. Laughing
Стори ми се добър dupe на Ревлон Ultra HD Matte Passion (или беше Addiction  Thinking ).

# 49
Уф, не мога да измисля какво да пиша, за да се запиша  Laughing затова ще ви задам един интересен въпрос.  Mr. Green
Ако трябва за цялата есен да ползвате само три грим-продукта от Лили и ДМ, кои биха били те?
За мен: фдт - MaxFactor Face Finity, червило - Maybelline Color Drama в цвят Nude Perfection и спирала MaxFactor False Lash  Heart Eyes
Този ФДТ, за каква кожа е?
Моята е нормална, може би леко дехидратирана. Напоследък, въпреки, че използвам база - ФДТ-нът ми буквално за няколко часа изчезва. Въртя няколко:
- , ,
... като първият стои леко сухо на кожата ми, а другите два са по-сочен ефект.

Някъде четох, че е за за нормална към мазна кожа, аз съм със смесена. Покривен е, а финишът бих определила като матов, но не много сух.
Единственият му минус за мен е, че е със SPF - през деня винги нося фактор 50 отдолу и 20-тият от фдт ми е ненужен, а вечер ако се излъжа да се снимам със светкавица, излизам като призраче.  Laughing

# 50
  • София
Rachel Berry, благодаря! Hug

# 51
По правило олеиновата киселина е по-подходяща за мазна кожа, а линоловата - за суха...
Ох, много съм разсеяна. ooooh! Линоловата киселина е по-добра за мазна кожа. Олеиновата - за суха. Дано не съм подвела необратимо някого. Embarassed

# 52
Препоръчайте ми някой много хидратиращ крем за лице. Изпробвала съм какви ли не, но не ми хидратират кожата добре. Особено сега в това студено време кожата ми изсъхва и е ужасно.

# 53
  • Вестерос
За студеното не е ли по-удачно по-мазен крем, смисъл тип синия най-обикновен на нивея.

# 54
Ето такъв поръчах, че изникнаха и други неща, тъкмо да не обикалям из магазините.

Дано съм уцелила аромата.

# 55
Препоръчайте ми някой много хидратиращ крем за лице.
Опитай, ако искаш този крем на Балеа
http://i.ebayimg.com/images/g/ZVkAAOSwLmVXD0Gz/s-l300.jpg
Има и нощен
http://i.otzovik.com/objects/b/360000/356285.png

# 56
  • sofiq
Дано да ти харесат и да не се чувстваме виновни после  Laughing В тукашните магазини има тестери, така че ако има И при теб, пробвай ги първо на ръката. Първоначално ароматът се усеща много силно и даже притеснително натрапчиво на някои видове, но не е така после. В предната тема бях писала, че Sense и Magic  са ми любими  Heart Eyes

Днес ги помирасах,единия е 1 към 1 с аромата на парфюма gucci rush,като помирисах него така се обнадеждих да има и на gucci rush 2,но няма  Confused.

Има хубави аромати,но аз в момента съм се вманиачила по два аромата конкретни и нищо не взех.

# 57
  • вкъщи
Кой е с аромат като Gucci Rush?

# 58
  • sofiq
Кой е с аромат като Gucci Rush?

Не го запомних Blush...един от тези с червена лента два вида които имаше налични,аз ги пробвах в Тити и ми казаха,че имат пълния асортимент.

# 59
Момичета, дали в ДМ има от новите маски за лице на Лореал?

Общи условия

Активация на акаунт