Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 71 921
  • 997
  •   1
Отговори
# 855
Не сме се снабдявали от Кореком  - леля ми пътешестваше и ни купуваше тези съкровища от чужбина. Тираджии не познавам.

# 856
  • София
Не сме се снабдявали от Кореком  - леля ми пътешестваше и ни купуваше тези съкровища от чужбина. Тираджии не познавам.

Недей така, че ще се отвори пак темата, как по онова време хем нищо е нямало, хем никои, освен от равните по- равните, са имали право да излязат зад граница. Simple Smile Peace

# 857
Леля ми ходеше по спортни турнири, защото беше водолаз и имаше ограничение от 30 долара джобни пари. Горката, лишавала се е от много, за да ни  донесе едни дънки. Ама и ги носехме по много време и после  по-малките ги доизносваха. Не казвам, че сме били заринати с такива неща - просто имахме нещо различно от Панака и Ромика и му се радвахме съвсем по детски.

# 858

Аз пък бях от бедно, но много интелигентно семейство, където се ценеше образованието, развиването на таланти и четенето на книги. Не съм ходила на ски; на море ходехме всяко лято, но бюджетно. Нямах най-хубавите бои и флумастри, но едно от големите ми хобита беше рисуването и бях много добра, а майка ми уговори нейна приятелка художник да ми дава насоки на символична цена. Нямах маркови маратонки, но бягах повече от всички останали, включително момчетата и на малкото състезания, на които участвах, бях в челото. Развивах си сама темите и за да се справя, изчетох бая учебници и книги над това, което четяха съучениците ми и това ми помогна не само да вляза, където искам, но и да имам доста солидна база.
Мога да твърдя, че това, че съм тръгнала няколко стъпала по-надолу, но съм се справила наравно или напред от хора с по-добър старт ме е направило това, което съм и съм имала самочувствие и увереност в собствените сили.

Не е вярно това подчертаното. Напротив, тръгнала си от доста стъпала по-нагоре от стандартното.
Но то пък зависи и откъде я гледаш стълбата...  Grinning

# 859
Примерно никога сме нямали кола - движехме се с таксита и то примерно от София до село - 100 км. И много често взимахме самолета до София.

Е не, след малко ще кажеш, че поради липса на хляб се е налагало да ядете пасти ...

Извинявай, но не знам дали се усещаш колко абсурдно е да кажеш, че сте били лишени от кола и затова сте се возили с такси.Иначе, самолетните билети бяха наистина евтини и така ходехме от София до Варна всяка година и ние, без да съм имала охолно детство. Всъщност, аз имах доста икономично детство от материалните неща.

Учебниците за САТ (приемен изпит за американски университети) снимах на ксероск с парите си изкарани от работата след училище, от една съученичка, която ходеше на мега скъпи частни уроци още от 9 клас и имаше учебници пратени от САЩ (най-ново издание). Правех пробни тестове когато нямаше клиенти в магазина, където работех, а тя имаше частна учителка у тях всеки ден след училище. Само една от двете ни беше приета накрая.

# 860
Не, просто никога родителите ми не са имали книжка за кола и съответно кола.....И трябваше да се придвижваме, а самолетът струваше около 20 лева, таксито не излизаше скъпо...Баща ми все ходеше по командировки- най-вече в София.

# 861
С такси на 100 километра не звучи никак реалистично особено като редовна практика. Но все тая, така или иначе това няма нищо общо с темата за възпитаването на жените в самоуважение и достойнство. Част от възпитанието на жена в самоуважение и достойнство е да я научим да цени парите, изкарани с труд и независимостта, която те дават, но и да е наясно, че само низшите духом търсят източник на достойнството и самоуважението си в смешни материални дрънкулки.

# 862
Напротив - едно четиричленно семейство с билети за автобус излизаше точно колкото таксито. И беше практика, защото нямахме кола, а ходехме всяка година до селото на майка ми.
Наистина ли не можете да направите разлика между стремеж към дрънкулки в сегашната реалност  и комунистическото време, когато магазините бяха празни? А на всяко дете му се е искало да има хубава играчка, фулмастри или банани дори и тогава?

# 863
Чудо голямо. Помним, и какво от това? Помня също, че точно тия деца с корекомските стоки нищо не излезе от тях. И ние имахме уокмен от чужбина - не виждам това да ни е повлияло на бъдещето. Simple Smile

# 864
За кой път да ви напиша, че не сме били деца с корекомски стоки. И от нас със сигурност е излязло нещо. Ама няма значение - извинете за отклонението - няма да се повтори.
Охолното детство позволява да не се увесиш на врата на първия откачалник, който ти покаже сто долара на цяло и да не търпиш какво ли не, защото някой те завел в панелката на майка си. Пак опираме до самоуважението, нали?

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 21:15 от fmino

# 865
Напротив - едно четиричленно семейство с билети за автобус излизаше точно колкото таксито. И беше практика, защото нямахме кола, а ходехме всяка година до селото на майка ми.
Наистина ли не можете да направите разлика между стремеж към дрънкулки в сегашната реалност  и комунистическото време, когато магазините бяха празни? А на всяко дете му се е искало да има хубава играчка, фулмастри или банани дори и тогава?
Как билети за автобуса колкото такси? Нали автобусните билети тогава са били стотинки? Все тая. Правим разлика между стремежа към дрънкулки преди и сега. Просто неговото задоволяване няма много общо с подкрепата на родителите за децата и с възпитанието на жените в самоуважение.

# 866
А, не, нищо не помним, егасиму и смешките.....
Най-хубавите анцузи, флумастри и банани на корем...Ама кола нямали....
Споко де, някои сме израснали на жълтите павета и не сме си играли с турци и роми, защото такива тук нямаше....

# 867
Това ли е темата за надцакването ?
Аз се чудя къде сте се притаили няколко дни Blush
Отивам да чета.

# 868
Аз в тоя аспект значи съм имала е§аси смотаното детство, пълен минимализъм откъм потребителски стоки.

Извинявай, но самочувствието да ти идва от анцуга, пък дори и по детски...в смисъл как става тая работа? Срещаш някой и о, ти не си ми на левъла, аз на 9 годинки имах якия корекомски Адидас, лол.

# 869
  • София
Няма нужда да четеш, с две думи:
Как се възпитава жена в достойнство- с ядене на банани. Ама не е уточнено какви. ха

Общи условия

Активация на акаунт