Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 155
  • 997
  •   1
Отговори
# 255
Е, сега, няма само да седиш и да плетеш- ако нещата са тръгнали към пръстен, ще направиш няколко стрес-теста, ще му преровиш портфейла, фигуративно казано...и ако нещата не са добре- ми няма да се взимате, какво толкоз. Нали не забравяме, че идеята не е само сватба, ами приятен живот с перспективен мъж.

Никъде не съм писала, че "чакане за секс" е необходимо и достатъчно условие за добър брак. Но е един от елементите, при това от сравнително важните елементи.

# 256
Разсъждения като на Виолетка са най-добрият пример как се създават идеалните жертви за разни тарикати, мачовци и дърти вампири с мании за контрол и насилнически наклонности. Мила, кротка, добра, целомъдрена, добра домакиня - вероятно тия качества биха били достатъчни за живот в манастир или в саксия, но в реалния живот не е така.
От ранна възраст в момичето трябва да се изграждат чувство за собствена значимост, самодостатъчност, преценка за допустимо и недопустимо, що е то компромис и кога е удачно да се прави. Да се поставят граници на търпимост, да се възпитава усещане за трезва преценка. Да не слуша какво му говорят, а да гледа какво правят. Да не допуска да изпада във финансова зависимост от който и да било мъж. И най-вече да разбере, че не всичко, което диктува и изисква обществото, е задължително добро за него.

На същото мнение съм.

# 257
  • Наблизо
Е, сега, няма само да седиш и да плетеш- ако нещата са тръгнали към пръстен, ще направиш няколко стрес-теста, ще му преровиш портфейла, фигуративно казано...и ако нещата не са добре- ми няма да се взимате, какво толкоз. Нали не забравяме, че идеята не е само сватба, ами приятен живот с перспективен мъж.

Никъде не съм писала, че "чакане за секс" е необходимо и достатъчно условие за добър брак. Но е един от елементите, при това от сравнително важните елементи.
Звучиш,все едно си купуваш кола.Поглеждаме джантите,тарифния план,цвят и има ли ги тия неща,пръстен и 1 седмица предварително го обслужваме.

Нищо за чувства,желания,пасване на характери... - подписване на договор и всеки изпълнява:той с пари и послушание,тя да го обслужва и да ражда,колкото той поиска.

# 258
То това с пасването се вижда още в началото, ако има кой да гледа. Ако прекалено много чакаш пасване, значи най-вероятно не си пасвате и само чакаш да претръпнеш или да свикнеш да си затваряш очите.

Всички елементи са си част от пъзела. Може много да се имате, ама ако той е фантазьор и инертен, а ти искаш някои неща от живота...едва ли ще си доволна.

# 259
  • София
Разсъждения като на Виолетка са най-добрият пример как се създават идеалните жертви за разни тарикати, мачовци и дърти вампири с мании за контрол и насилнически наклонности. Мила, кротка, добра, целомъдрена, добра домакиня - вероятно тия качества биха били достатъчни за живот в манастир или в саксия, но в реалния живот не е така.
От ранна възраст в момичето трябва да се изграждат чувство за собствена значимост, самодостатъчност, преценка за допустимо и недопустимо, що е то компромис и кога е удачно да се прави. Да се поставят граници на търпимост, да се възпитава усещане за трезва преценка. Да не слуша какво му говорят, а да гледа какво правят. Да не допуска да изпада във финансова зависимост от който и да било мъж. И най-вече да разбере, че не всичко, което диктува и изисква обществото, е задължително добро за него.

На същото мнение съм.
И аз.

# 260
  • Наблизо

Всички елементи са си част от пъзела. Може много да се имате, ама ако той е фантазьор и инертен, а ти искаш някои неща от живота...едва ли ще си доволна.
Така е,но аз тук бих напуснала този и да си търся някой,който съчетава и двете,а не ''напасването'' да означава да е съгласен и да слуша,да издържа семейството.Имаме свободата да не живеем като в средновековието с брака - договор.Жена със самоуважение,ценностна система,привлекателна и интересна би могла да намери мъж,който съчетава любовник,партньор,приятел и баща на децата й,а не да се примирява със ''съгласен да бъде баща и партньорството му да се свежда до послушание,пари и да не занимава много-много и да бъде награждаван с обслужване.''

# 261
Въобще не говоря за това, но нейсе.

Въпросът е, че някои елементи са доста важни. Като имаш бебета, няма да те грее какъв е разговорът- така че в крайна сметка ако имаш хубаво гадже, ама малко фантазьор, може да се замислиш да го оставиш и да търсиш някой, който има и други качества.

# 262
  • В полите на Пирин планина
Аз не виждам нищо лошо човек да има известен сексуален опит - говоря и за жените, а и за мъжете. Не намирам причина да не важи и за двата пола или да ги разделяме на този принцип. Не мисля, че девствеността е някаква неземна ценност, та да се пази. Естествено, че не прокламирам и безразборния секс, но винаги може да се намери една приемлива златна среда. Освен това, когато човек се почувства готов и желае да прави секс с настоящия си партньор подобни табута за запазване на девствеността само пречат на отношенията и на нормалните изживявания. Да се набиват такива граници в съзнанието на един млад мозък е направо престъпно.  Thinking

# 263
Девствеността- не, но емоциите- да. Не е хубаво да си травмиран. Уж го броиш за опит, но не е така- уморително е, винаги нещо те "наболява".

В крайна сметка не е много добре да хващаш партньори, които откровено не стават за брак, че и да хабиш години с тях, с някаква празна надежда, че ще станат за брак. Месеци най-много и чао.

# 264
И т.нар. от теб "хабене на време" е опит. Поне ще знаеш какво не става и не работи, за да го избягваш в бъдеще. Да се "влачиш" с някой само, за да не си сам е друга работа, но пак човек трябва някак да "порасне", за да разграничава нещата.
Лично аз се омъжих на 27 години и с мъжа ми почти не сме "ходили". По-горе разказах за кофти примера на баща ми по отношение на семейството, така че лично аз вътрешно за себе си знаех какъв тип мъже не понасям. Заради баща си примерно мразя цигарите, защото той пушеше навсякъде, без да се съобразява с околните, а на мен като дете ми ставаше зле от цигарения дим. Също пиеше и ставаше още по-гаден и нетърпим. Не търпеше и някой да му опонира ... Доста шамари съм изяла, заради "неподчинение" и защото си позволявах да му давам отпор. В един момент просто спрях да му обръщам внимание. Подобно нещо никога не бих търпяла в една връзка, макар че майка ми не ми е говорила открито за мъже и връзки. Само ми даде нагледен пример кое е грозно и кое не искам да ми се случва.
ММ е съвсем различен и аз вътрешно за себе си разбрах, че той е човекът за мен. В момента, в който го осъзнах не съм имала никакви задръжки по отношение на сексуална консумация на връзката ни. Усещах го напълно естествено продължение на нещата между нас.

Преди него имах една връзка, която беше с непоправим егоист и когато го осъзнах "отлетях" с двеста от него.  Mr. Green

# 265
То е опит, ама като се замислиш, че заради тоя опит си пропускала други възможности...момичетата трябва да си слагат времеви граници, иначе губиш дори от времето си за бачкане и печелене на позиции и пари. И какъв толкова опит се иска, та да отсееш пушачите, нахаканите батки и пиещите? Просто се движиш в други среди и така, то се вижда лесно кой какъв е.

# 266
Ако имам дъщеря, след 12 годишна възраст бих говорила с нея за бъдещия и партньор. Мисля, че момичето трябва да се омъжи девствено и ще и помогна да разбере, че трябва да пази честта си и да няма безразборни полови отношения. Ще я науча, че мъжът трябва да е възпитан, с добро сърце, да се грижи за нея и да бъде мил. Съветите ми към нея ще бъдат да бъде добра домакиня, да е мила и кротка, да работи, да е честна, да вярва в Бог, да се гордее със себе си, да поддържа външния си вид и хигиена, да учи през целия си живот, да обича и уважава хората до себе си и т.н

Само гледай да не избере някой като твоя, който чака на майка ти да ви напълни хладилника и е стиснат:

Когато съм зависима от съпруга ми често пъти стават караници за това какво харча и за какво го харча. Той не обича да ми дава пари и когато неработя съм много ограничена финансово и психически подтисната.

# 267
Аз пък искрено се надявам дъщеря ми да не се омъжи девствена.
М/у това и безразборните контакти има доста други средни положения, които са оптимални.
Да се хвърлиш на първия е най-голямата грешка, която може да направи една жена (а и мъж).
За другото съм съгласна.
Цитат
Съветите ми към нея ще бъдат да бъде добра домакиня, да е мила и кротка, да работи, да е честна, да вярва в Бог, да се гордее със себе си, да поддържа външния си вид и хигиена, да учи през целия си живот, да обича и уважава хората до себе си и т.н
Но това са общовалидни и задължителни неща за двата пола, така че няма смисъл да се споменава.

# 268
Не се сърди, човече , така интерпретирано е съвсем приемливо, но залитането в крайности ...

То е опит, ама като се замислиш, че заради тоя опит си пропускала други възможности...момичетата трябва да си слагат времеви граници, иначе губиш дори от времето си за бачкане и печелене на позиции и пари. И какъв толкова опит се иска, та да отсееш пушачите, нахаканите батки и пиещите? Просто се движиш в други среди и така, то се вижда лесно кой какъв е.

Един човек на 16-17-18 години едва ли е наясно дотолкова със себе си, че да мисли само за бачкане и печелене на позиции и пари. Което пък не е и нужно, си мисля аз. Къде остава простичкото, обикновено живеене. Човек не може винаги да е стегнат до максимум и да преценява трезво. Животът би бил твърде сив и прост, ако винаги мислим твърде много. Понякога човек предпочита да чувства, а после да му мисли.  Mr. Green

# 269
На 16 си в гимназията, освен за учене и бъдеще за какво трябва да мислиш? Способен ли си да имаш семейство и да гледаш дете? Не.

Простичкото живеене е за тия, дето нямат цели или имат, ама простички.

За мен е доста шарен живот с пари, пътувания и концерти, а не такъв, в който просто си живееш и на 17 се оказваш бременна. Точно на 17 ти са най-важните години, за да не се чудиш после на 27 какво да бачкаш.

Лошото е, че това с опитите и губене на време хората не го спират на 17, ами има примери за продължаващи опити на 27, че и на 37. А животът се изнизва бързичко и няма време.

Общи условия

Активация на акаунт