Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 140
  • 997
  •   1
Отговори
# 345
Жени, които се хвалят, че са нечии любовници, определено не са възпитани в самоуважение и достойнство...

# 346
  • София
 Хич не ме интересува какво правят под чаршафите. Виждах какво се случва над тях.

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 13:34 от Sharky*

# 347

Разбира се, че има. С Шарки явно имаме общи познати. Laughing

Това не са любовници, просто е форма на благотворителност. Човекът иска да помогне на млади и гладни момичета да се позамогнат.

# 348
Жени, които се хвалят, че са нечии любовници, определено не са възпитани в самоуважение и достойнство...

Аз едно нещо мога със сигурност са кажа. Ако Божков има любовница, никой никога няма да разбере. А камо ли тя да се похвали сама, че му е любовница. Доста безразсъдна би била. Иначе за Божков работят много жени, млади. Симпатични и не чак толкова симпатични.

Иначе за да тръгне кариерата на едни две девойки, ПР те им пускаха слухове, че са любовници на Божков. Само дето не се познавали лично.

# 349
  • София
Моята позната не беше нито млада, нито стройна, нито красива, нито гладна. Беше хитра.

# 350
Моята позната не беше нито млада, нито стройна, нито красива, нито гладна. Беше хитра.

Че какво е харесал тоя бе? Малее. Дано поне на Попи познатата да е млада и хубава.

# 351
  • София
На такива тежки философски въпроси не мога да отговоря.  Embarassed

# 352
На такива тежки философски въпроси не мога да отговоря.  Embarassed

Joy Разбирам.

# 353

Че какво е харесал тоя бе? Малее. Дано поне на Попи познатата да е млада и хубава.

Сексуално може да е била много хм... сгодна женица. Wink

# 354
Нямам идея какъв завой е взела темата, но отговарям на първия пост - ЧАЛГА!
Докато народа слуша песни от рода на "бий ме, обичам те", "дами, слагайте червило, мъж на хоризонта", "гаси тока, че си лягам" - ще продъжават да съществуват изтормозените дребни душици и ще продължават да възпитават поколенията си в същия този кючекчийски ритъм на живот.
Мисля да възпитавам дъщеря си в спортно-планинска ориентираност. Искам да знае и да се интересува "откъде идва млякото", "какво яде кравата", "как изглежда природата" , да кара колело, да бере гъби, да тича с кучето, да разбира живота, който ни заобикаля, а парцалките и моткането в Мола да си останат неизследвана и безинтересна територия за нея.
Такава ми е идеята, но все пак и тя ще има мнение и желание, и свох ритъм.

# 355
Мда, и се познават по това, че пристъпват прекалено обиграно към жената. С увереност и нахаканост. А трябва да се търси тоя, дето е леко плах. Ясно защо- няма толкова опит, не приема нещата като игра, автентичен е.
Прочетох ти и предния, подробен пост и искам да те поздравя за толкова твърдо и умело изградената позиция и че си я отстоявала независимо от обстоятелствата. И според мен най- страшното е да загубиш себе си в отношенията с хората като цяло. Тогава се пропукваш и започваш да позволяваш  да се държат с теб непристойно и правейки непрестанни компромиси със себе си (уж в името на нещо си), един ден не можеш да се познаеш.
Аз лично много се плаша, че това може да ми се случи въпреки твърдия ми като цяло характер и ще споделя причината само че от гледната точка на дъщеря. Не визирам цитираните в първия пост неща, такива крайности за мен са смесица от възпитание (не това към противположния пол, а като цяло), хормони + липса на кой знае какъв капацитет на последния етаж.
Та, майка ми е доста независима жена, намирам я за крайна понякога и още докато съм била малка е праила баща ми по живо по здраво. Без особени провинения- побои, пиянстване, изневери и т.н. Просто авантюристична натура и неготовност за семейство, донякъде липса на отговорност. Та не е имало, страдания , извивявания, изчаквания, компромиси, просто като горецитираната потребителка знае какво иска и какво очаква от даден мъж и като не го е видяла, му е била шута. Не бих казала, че съм се чувствала ощетена откъм родителско внимание и грижи, израснала съм като щастливо, но за себе си виждам, че тази непреклонност и моментална решителност не могат да играят със същата сила, защото се замислям понякога: ами ако е била грешна стъпка от нейна страна и т.н. Влияе ми върху желанието как и по какъв начин да създам семейството си и така.
Та искам да кажа, че понякога родителският пример играе обратна роля, особено когато е в крайности и всички тези момичета не са плод на патриархални ценности и възпитание, остарели разбирания, че жената трябва да търпи и т.н.

# 356
  • София
Да, на днешно време се забелязва и тази крайност, особено в Европа, където разведените жени с деца са по-добре осигурени. Да напуснат мъжа си просто ей-така, защото нещо не ги кефи. Знаят, че могат да се справят сами, имат самочувствие. Но дали това е правилното решение?

Последна редакция: нд, 13 ное 2016, 15:35 от Free Agent

# 357
Да, на днешно време се забелязва и тази крайност, особено в Европа, където разведените жени с деца са по-добре осигурени. Да напуснат мъжа си просто ей-така, защото нещо не ги кефи. Знаят, че могат да се справят сами, имат самочувствие. Но дали това е правилното решение?

На мен това отношение ми донесе негативи с първия брак. Казах си- колко му е, ако се разведа, ще се оправя. Да, ама на практика не е толкова лесно, колкото на теория.

Но в крайна сметка за жената е въпрос на баланс: от едната страна да си знае, че бракът не е окови и че разводът е опция- от друга да внимава, за да не се налага развод по възможност. И да знае, че не е грешно да разчита на брака като инструмент за приятен и богат живот (не да вземе парите на мъжа наготово, но да е брак, който допринася за градене, не за разсипия).

Но е наистина токсично да усещаш, че има нещо грешно в брака и да се натискаш, защото разводът не е опция. Някой беше разказал една приказка за търпеливата жена, дето от много тормоз в брака станала светица и костите й били нетленни...е не, мерси, с Господ ще се разберем за други опции за святост.

# 358

На мен това отношение ми донесе негативи с първия брак. Казах си- колко му е, ако се разведа, ще се оправя. Да, ама на практика не е толкова лесно, колкото на теория.

Но в крайна сметка за жената е въпрос на баланс: от едната страна да си знае, че бракът не е окови и че разводът е опция- от друга да внимава, за да не се налага развод по възможност. И да знае, че не е грешно да разчита на брака като инструмент за приятен и богат живот (не да вземе парите на мъжа наготово, но да е брак, който допринася за градене, не за разсипия).

Но е наистина токсично да усещаш, че има нещо грешно в брака и да се натискаш, защото разводът не е опция. Някой беше разказал една приказка за търпеливата жена, дето от много тормоз в брака станала светица и костите й били нетленни...е не, мерси, с Господ ще се разберем за други опции за святост.

Харесва ми и подкрепям мнението Ви, с уговорката относно приказката за жената, че и търпението си има предел, но в никакъв случай да не пропуснем да дадем шанс, заредени оптимистично със същото това търпение. И смятам още че ако човек е убеден в съществуването на своята добронамереност, рано или късно ще зарази и околните с нея!

# 359

Toва решение е строго индивидуално е не може да се преценява от сранични лица.

Общи условия

Активация на акаунт