Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 120
  • 997
  •   1
Отговори
# 360
Tsugumi, ние не преценяваме индивидуалното решение- но имаме право да преценим общия климат и насока. Моралът на епохата.

Иначе като живот и логистика- да, технически всички случаи са различни. Но има и нещо общо, което ги свързва. Ей това общото коментираме.

# 361
  • София

Toва решение е строго индивидуално е не може да се преценява от сранични лица.

Така е, но когато жената ти каже, че той просто вече не я кефи, че била изстинала, щото той, видиш ли, много работел, за да имат всичко, ама на нея ѝ трябвало ухажване, пък той се връщал вечер като парцал и лягал...............има ли нужда от кой знае каква преценка?
Тук оплаквания от този вид също се срещат, и много често съветите са да се разведе, щото децата искали щастлива мама, за да са щастливи и те.
Под мотото " искам да съм щастлива" куп жени и се развеждат за едното нищо, влачат децата по квартири с поредната " голяма любов", и отново се появяват във форума с оплаквания- и от втория, и от новата свекърва.
И пак следват съвети- " шут в г.за, какво като е втори брак и с второ дете", и разбира се, вината пак е някъде извън жената.

# 362
В интерес на истината една от причините да избягам от първия си брак беше точно някакво усещане, че съм дълбоко нещастна и си губя живота за глупости. Сега осъзнавам, че съм била права- та има и такива случаи, в които бракът наистина изсмуква силите.

# 363
Да, то не е рационално дори. Ако тръгнеш рационално да разсъждаваш, винаги ще се намери аргументация - както и за оставането в двойката, така и за излизането от нея. Винаги може да има нещо достатъчно важно, което да натежи на везните и да си кажеш "Ето, заради това оставам." Както и другото "Ето, заради това излизам от връзката". Аргумент, на който да поставиш достатъчно голяма тежест и да използваш за 'оправдание' /не само пред другия, а по-скоро пред себе си, за да можеш да живееш щастливо със собствения си избор/ - винаги ще се намери. Аз затова и съм против: 'Хвани една химикалка, тегли чертата и пиши +сове и -нуси'. Колкото и да пишеш, колкото и превес да има едното или другото, някак има едно усещане и отговор на въпроса "Така ли искам да прекарам живота си?". Даже и не пряко зададен, не и съзнателно, а усещането, че нещо не е наред, дори и когато не можеш да кажеш кое точно те човърка толкова изключително много.

Навремето една моя приятелка така заряза приятеля си от 10 години. Тогава аз не бях имала толкова дълга връзка. Минаха през различни неща, разделяха се, събираха се, имаше конкретни проблеми. И един ден тя просто го заряза, ей така. Когато я попитах "Какво се случи този път, че ти преля капката?" и тя каза "Понякога не е необходимо нещо да се случи изобщо".
Станала е една прекрасна сутрин и е разбрала, че всичко е приключило.

# 364
  • Бургас

Toва решение е строго индивидуално е не може да се преценява от сранични лица.

Така е, но когато жената ти каже, че той просто вече не я кефи, че била изстинала, щото той, видиш ли, много работел, за да имат всичко, ама на нея ѝ трябвало ухажване, пък той се връщал вечер като парцал и лягал...............има ли нужда от кой знае каква преценка?
Тук оплаквания от този вид също се срещат, и много често съветите са да се разведе, щото децата искали щастлива мама, за да са щастливи и те.
Под мотото " искам да съм щастлива" куп жени и се развеждат за едното нищо, влачат децата по квартири с поредната " голяма любов", и отново се появяват във форума с оплаквания- и от втория, и от новата свекърва.
И пак следват съвети- " шут в г.за, какво като е втори брак и с второ дете", и разбира се, вината пак е някъде извън жената.

Абсурт, ако съпругът ни е необходим само, за да вади пари, то за какво ни е тогава съпруг? Ще ни стига и спонсор. Докато мъжете сами се поставят в позицията на банкомати, да не се чудят защо масово жените гледат на тях по този начин. Без пари не се живее, ама и само с тях - също. Баланс трябва да има. И да, ако ще имам мъж само да ми носи пари, ми мерси. Аз имам нужда и от друго, той също. Малко неща могат да те направят така нещастна, както усещането, че си даденост. И не, парите не компенсират това усещане. Освен това, те не са едиснтвеният фактор в уравнението. Масово мъжете използват многото работа и ваденето на пари, за да скатаят от домашни задължения. Или просто не им се седи вкъщи при нещастната жена, защото виждат в нещастието й собствената си неспособност да я направят щастлива Wink

# 365
ако съпругът ни е необходим само, за да вади пари, то за какво ни е тогава съпруг? Ще ни стига и спонсор. ....
е как защо - за втора заплата Wink

това го подчертавам изрично
Масово мъжете използват многото работа и ваденето на пари, за да скатаят от домашни задължения. Или просто не им се седи вкъщи при нещастната жена, защото виждат в нещастието й собствената си неспособност да я направят щастлива Wink

# 366
Сега, да ви кажа, като търсила две години спонсор, току-така не се намира. Ужааасно е трудно да намериш спонсор, за каквото и да е. Еле па за поддържане на семейство-съвсем. Затова, официалният мъж (съпруг) си е съвсем на място. Laughing

# 367
Стига бе, пълно е с sugar daddy дъртаци, ти майтапиш ли се, това пък е най-лесното да си намери всяка жена до 45г. възраст. Само дето е доста отвратно.

Сега, ако търсим млад, атлетичен и заможен, ама и да е чувствителен хипстър, такива мъже има около 8 в цялата галактика, трима са гейове, останалите са заети, а единият медитира и се е отдал на безбрачие.

Обаче за спонсорство и приятно прекарване- има.

# 368
Дъртаци? Че аз да не съм първа младост? Явно затова не ги намирам. Crossing Arms Crazy

# 369
Срещала съм баба на 65+, която си беше намерила sugar daddy, така че може.

От един момент нататък 25-30 години разлика не са нищо.

# 370

Сега, ако търсим млад, атлетичен и заможен, ама и да е чувствителен хипстър, такива мъже има около 8 в цялата галактика, трима са гейове, останалите са заети, а единият медитира и се е отдал на безбрачие.

Развесели ме  Joy

# 371
hahaha Joy

# 372
Много е важно за момичето и жената "самоуважението" да не мутира и да се превърне в прекалена нахаканост, токсична самоувереност и надутост. Защото и това може да ти саботира живота, дори да се чувстваш невероятна и на върха.

# 373
Tsugumi, ние не преценяваме индивидуалното решение- но имаме право да преценим общия климат и насока. Моралът на епохата.

Иначе като живот и логистика- да, технически всички случаи са различни. Но има и нещо общо, което ги свързва. Ей това общото коментираме.

И на база, на какви наблюдения и статистики правите тези глобални преценки?!

аbsurT, не можем да знаем, какво точно е мотивирало това решение, независимо от декларацията.

Това ми прилича на "Другарски съд", ще ме извинявате.

# 374
Срещала съм баба на 65+, която си беше намерила sugar daddy, така че може.

От един момент нататък 25-30 години разлика не са нищо.

Ей това наричам "преразказ по картинка"  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт