Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 017
  • 997
  •   1
Отговори
# 555
  • Наблизо
Ние плащаме на човек за почистването,миялната си я поделяме,аз пускам пералня и сгъваме заедно,готвене аз се занимавам.
Нито аз нито той имаме сили да правим всичко,поделяме си и каквото можем плащаме на някой да го свърши.С бебето ще остане същото,нищо че ще си стоя няколко месеца вкъщи,защото и той ще го гледа докато аз си припомням че съм човек.

# 556
  • Агент под прикритие
Офтопик. Я раздухай кви са тия мъжки хромозоми и как ги търсят в мозъчното вещество.
Аз определено нямам намерение да "раздухвам", нито да "раздувам" каквото и да било. Информацията е общодостъпна и свободна, вземи да прочетеш това-онова за това "кви са тия мъжки хромозоми и как ги търсят в мозъчното вещество" или дори нещо по-елементарно като "какво е това хромозом и има ли почва у нас" и тогава седни да формулираш някакво конкретно питане, защото дотук не съм вчепятлен (нарочно го написах), ама грам Sunglasses

# 557
  • Пловдив
Хаха, абе, то и аз нямах намерение да те вчепетлявам, а само да ти обърна внимание, че никак не звучиш като човек, разбиращ онова, което говори, ама нейсе.

# 558
  • Насред хаоса
За друго си говорим- ако жената работи на 4 часов работен ден, а мъжът на пълен работен ден, вярно ли е възпитаван от майка си /визирам Какво?/ като женомразец, според Pure_nature, ако не приема жена му да се фръцка останалите 4 часа без да пипне нищо вкъщи?
Чакайки го той да се върне, че да си отработи половината от къщната работа.
Възпитавам дъщерите си да не се оставят да ги товарят като магарета с мотива, че всичко е "женска" работа, но и да не оставят човека до тях да се товари с всичко. Като гледам какви са сметки кой колко работел и следователно колко трябвало да поема вкъщи, май ще трябва да сменя начина и да почна да им набивам в главите да гледат да не се минат нещо, ако случайно мъжете им работят на 4 часа, вкъщи или се случи така, че в един момент останат без работа. Щото в квартала имаме не един и двама, които хем са безработни, хем чакат жена си да се прибере, че да им сготви, изчисти и така нататък.
И друго се запитах - ако тя е на работа 4 часа, прибере се, почисти, сготви, после иде да вземе децата, сервира да се вечеря, после пак тя ли трябва да раздига, мие чинии, чисти след всички и прочие, понеже мъжът е бил 8 часа на работа, а тя 4? Така де, като ще са сметки, да са сметки като хората.

# 559
  • София
Ние плащаме на човек за почистването,миялната си я поделяме,аз пускам пералня и сгъваме заедно,готвене аз се занимавам.
Нито аз нито той имаме сили да правим всичко,поделяме си и каквото можем плащаме на някой да го свърши.С бебето ще остане същото,нищо че ще си стоя няколко месеца вкъщи,защото и той ще го гледа докато аз си припомням че съм човек.

О, то много уморително това, което ви остава, освен ако той не е докер на гарата, а ти чистачка на поне 15 офиса... Peace
Жалкото е само, че отсега си настроена, че като си майка и си останеш вкъщи да се грижиш за детето си, преставаш да си човек.
С тази нагласа, поне две помощници трябва да ти се въртят на пета, със застъпване, докато си дойде мъжът ти, че да поеме своята част от "хамалогията".

La Sombra, кога и къде видя да засягам вечерята, раздигането на масата и слагането на чиниите в миялната, "чистенето след всички"?
То, че това е жестоко натоварване, е ясно.
Но, защо не научиш мъжа ти и децата да го правят, а във всеки пост се оплакваш колко тежко е?

И не разбрах на какво точно учиш дъщерите си- да не пипат нищо, ако ще да са на 4 часа или безработни; да свършат всичко сами или да делят работата с мъжете си, чакайки ги да се върнат вечерта?

Или да търпят вкъщи мъж, безработен или работещ на 4 часа, който ги чака да се върнат вечерта, че да свършат всичко или да си поделят къщната работа? newsm78 

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 14:04 от absurT

# 560
  • София
О, то много уморително това, което ви остава, освен ако той не е докер на гарата, а ти чистачка на поне 15 офиса... Peace
Стига де, ти и аз може да сме свикнали да си правим всичко сами, но новите поколения се пазят от битовизмите и може да са прави. По-добре да изкарваш достатъчно пари и да ядеш навън, отколкото да готвиш с отвращение, щом не те влече. А аз как мразя да чистя...
Някои хора работят по 12 часа, и то доста напрегнато.

La Sombra, ако изкарва колкото мъжа си, е свободна 3 часа да си бърка в носа, но за този 1 час може да посвърши нещо.
Интересно какво ти пречи това, че смятаме за добре никой да не се минава, вкл. и мъжа. Аааа, ти си със щерки, ясно. Да не чакам обективност

# 561
Оф, да, друго си е след работа да шеташ с маска на лицето и ролки, и с пеньоар на баклави. И ако си пуснеш опера на грам'фона - ето ти домакинство, разкрасяване и култура, 3 в 1.

# 562
Невъзможно е да гледаш малки деца само с готова храна. Освен ако наистина не се занимаваш с това да висиш, чакаш да ти донесат кухнята и подобни. И аз не съм готвила преди децата, ама след това си е бляк да ги храниш само с готово.

# 563
  • София
Сирен, ако смениш пеньоара с клин - описаното от теб е по-достойният вариант, ако си с любимия човек, от търсенето на всяка цена на провайдер за високите ти изисквания.
Извинете за лиричото отклонение.

# 564
Скрит текст:
Аз понеже уча сина си да бъде отговорен и да помага за домакинството,в един момент също си помислих,дали не му правя мечешка услуга?
После обаче,започнах да обяснявам повече,и му казах,че е длъжен да дели домакинство и обгрижване на децата,но само ако жена му работи и то по цял ден.В случай,че той успее да подсигури семейството си и жена му не работи,или пък се фърцка нейде за по 4 часа,щото инак и е скучно,то тогава тя трябва да се грижи изцяло за дома,а не да го чака да се прибере от работа ,за да му връчи прахосмукачката
Но,ако и двамата работят наравно,тогава и другите задължения и отговорности ще трябва да делят и той трябва да участва във всичко
Според мен, така го настройваш към изключително грозно отношение към жените. Фръцкала се, скучно й е на 4 часа! Дори за 4 часа човек може да работи изключително натоварваща  и отговорна работа, как пък ще се прибера смачкана и ще чуя от маминият, че работя на 4ч и той има изконното право да цъка с дистанционното на дивана с вирнати крака.
Как едно дете може да отсее, кога жена му е ДЛЪЖНА да се грижи на 100% за домакинството, защото се фръцка или работи на 4ч. Едно дете ще разбере само "тя се фръцка, значи всичко у дома е нейно задължение"

За какво въобще му обясняваш какво трябва да прави след като създаде семейство. Учи го да уважава жена си, да намери такава, която го уважава. Има ли го взаимното уважение, все ще се разберат кой да пере мръсните гащи и да смени наакания памперс. Ама да си мерят кой къде по колко работи - ами такъв мъж ще го върна на майка му много бързо. Отделно той като стане мъж няма ли да има собствено мнение. Може да му е хубаво да се грижи за домакинството, ама мама като му е набивала 20 години в главата, че не е редно при определени условия, то той ще си следи стриктно да не се прецака.

# 565
Аз никога не съм имала помощ в домакинстването, единствената помощ е била от свекървата, която взима детето от детска градина, винаги съм работила на пълен работен ден, не се оплаквам, но често казано съм благодарна, че нямам дъщери. Мен винаги са ме възпитавали да съм слугиня и длъжна на целия свят, така че не мисля, че бих се справила добре с дъщерите.
Около мен принцесата са сами.

# 566
  • София
Оф, да, друго си е след работа да шеташ с маска на лицето и ролки, и с пеньоар на баклави. И ако си пуснеш опера на грам'фона - ето ти домакинство, разкрасяване и култура, 3 в 1.

Без любимите ти аксесоари и особено пенюарчето на баклави, като си станала пълнолетна и си завъдила семейство, че и деца, просто се налага да се надигнеш от дивана и да спреш да ръсиш акъл по социалните мрежи. Mr. Green

Ако нямаш възможността за всичко да си наемеш прислуга, разбира се.

Но, истински "възможните", първо си имат жилища с отделен вход за прислугата, където им се приготвя и храната.
Докато са на работа или по благотворителни мероприятия, им почистват и подреждат, за да не се засичат с персонала, запазвайки домашния уют.
Щото, да висиш на лаптопа, а около теб да дефилират разни чужди хора, все едно че си в хан, не е опция- за тях, богатите, де.

ПП. И не, те не поръчват готова храна за децата си, дори и от най- реномирания ресторант, защото са наясно с "подробностите" и да, защото са достатъчно богати, че да си наемат готвач.

# 567
  • Агент под прикритие
Хаха, абе, то и аз нямах намерение да те вчепетлявам, а само да ти обърна внимание, че никак не звучиш като човек, разбиращ онова, което говори, ама нейсе.
Пак ти казвам, седни, потърси, провери написаното от мен, има ли го писано някъде, и тогава коментирай. Не си ДЛЪЖНА да вярваш на това.
Това как звуча, си е твое право на мнение, а относно "вчепятляването", винаги има накъде, особено от хора, които още от първия си (целенасочено заядлив) пост, започват да ми говорят на "кво".
Ти започна със заяждането, аз просто следвам. Sunglasses

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 08:08 от AgentProvocateur

# 568
  • Насред хаоса

La Sombra, кога и къде видя да засягам вечерята, раздигането на масата и слагането на чиниите в миялната, "чистенето след всички"?
То, че това е жестоко натоварване, е ясно.
Но, защо не научиш мъжа ти и децата да го правят, а във всеки пост се оплакваш колко тежко е?

И не разбрах на какво точно учиш дъщерите си- да не пипат нищо, ако ще да са на 4 часа или безработни; да свършат всичко сами или да делят работата с мъжете си, чакайки ги да се върнат вечерта?

Или да търпят вкъщи мъж, безработен или работещ на 4 часа, който ги чака да се върнат вечерта, че да свършат всичко или да си поделят къщната работа? newsm78 

Чакай сега, че нещо май се обърка - сметките не ги почнах аз, и бездруго не ги разбирам. Друг почна с "тя ако работи на 4 часа, трябва еди-що си". Децата сме си ги научили, мъжът ми си беше научен от майка си, та затова и са ми странни тия разправии кой работел повече време и кой трябвало повече да работи у дома. Вкъщи като има нещо за правене, се прави без значение от кого, стига да е свободен.
Описах достатъчно добре на какво ги уча - да не вярват на тъпи стереотипи, че всичко в дома е тяхна работа, но и да не очакват, че всичко ще е задължение на партньора им. Тоест, да дават според това, което получават. Ама споменах и че предвид сметките, които се правят - кой по колко часа работи и колко домакинство му се полага - май трябва да почна да ги уча да гледат да не се минат случайно.

La Sombra, ако изкарва колкото мъжа си, е свободна 3 часа да си бърка в носа, но за този 1 час може да посвърши нещо.

Защо, ако изкарвам по-малко, не мога ли да си бъркам в носа? Например имаме мъж, който работи в офис, да речем, и жена медсестра. Тя със сигурност ще изкарва по-малко, но значи ли това, че работата й е лека и заради това трябва да се товари и у дома?

# 569
  • София

Чакай сега, че нещо май се обърка - сметките не ги почнах аз, и бездруго не ги разбирам. Друг почна с "тя ако работи на 4 часа, трябва еди-що си". Децата сме си ги научили, мъжът ми си беше научен от майка си, та затова и са ми странни тия разправии кой работел повече време и кой трябвало повече да работи у дома. Вкъщи като има нещо за правене, се прави без значение от кого, стига да е свободен.

Хич не съм се объркала, а ти си противоречиш.
Виж си последното изречение и го вържи с това, за работата на 4 часа и кой е редно да свърши вкъщи нещата, щом е свободен.....

Да си обясняваме дали 4 часа извън къщи е равно на 8 извън къщи, че да търсим кой ще е по- свободен, няма нужда, нали? Peace

Общи условия

Активация на акаунт