Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 71 932
  • 997
  •   1
Отговори
# 750
Аз въобще не говоря за обувки, а за нещо друго, ама се хванахте за обувките като такива.

# 751
A каква е връзката с издръжката на жената? Ако на нея й се ходи по планините, това означава ли, че само с мъж ще може да си осигури така скъпоструващите обувки, без които няма да може да упражнява хобито си? Оправихме целия стандарт, че стигнахме и до хобитата, които не виждам, защо трябва да са отговорност на някой друг, а не на пълнолетния, който ги упражнява. Разбирам, че на принцесата на грахово зърно ще й се развали комфорта с неупражняване на нещо, което прави понякога до почти никога, но да напомня, че говорим за големи хора и за самоуважение. Как не стана дума, че самоуважението страда, ако се живее на чужд гръб..

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 20:27 от Iza_

# 752
  • София
Е да, сега не били обувките. Даваш конкретен пример, после не е това. Сефте...

За зъболекар няма да споря, защото е важно, услугата не е евтина и здравните осигуровки не покриват нищо. Тук съм на 101% съгласна, че компромиси не трябва да се правят.

# 753
Както вече писах, в тоя форум го има предписанието, че всяка жена, във всяка фаза на брака си трябва да е в нисък старт, така че един развод да не й накриви капата никак. А реалността се оказва друга - че  ще я накриви и още как. Оттам нататък вече - малките камъчета обръщат големите коли.

# 754
Аз въобще не говоря за обувки, а за нещо друго, ама се хванахте за обувките като такива.
Ти говориш за крайности. Веднъж в живота можело да ти се наложи да отидеш на Кончето със супер дупер обувки. Е това ако е аргумент...

# 755
Е не, с годините съм ходила редовно на преходи и буквално знам разликата между с вибрам/без вибрам и хубави/компромисни обувки.

Иначе в живота е същото - ако ти протекат обувките и нямаш бюджет за хубави, ще трябва да вземеш компромисни. И тогава вече ще си проличи докъде ти е философията. Или като ти залипсват пари за прилично оправяне на зъби, а там вече сметките за обувки са дребни джобни в сравнение с разходите за прилично лечение.

Пак ще повторя - не говоря за тежки случаи, в които жената ако ще по корем да се влачи, трябва да се махне от брака, а за тия гранични случаи тип "стегна ме шапката", при това в България, не в държава, в която ще отнесеш голяма част от активите на мъжа си и ще си весело разведена.

# 756
Както вече писах, в тоя форум го има предписанието, че всяка жена, във всяка фаза на брака си трябва да е в нисък старт, така че един развод да не й накриви капата никак. А реалността се оказва друга - че  ще я накриви и още как. Оттам нататък вече - малките камъчета обръщат големите коли.
Кои са малките камъчета в контекста на "аргумента" със скъпоструващите обувки за планина?

# 757
Е не, с годините съм ходила редовно на преходи и буквално знам разликата между с вибрам/без вибрам и хубави/компромисни обувки.
Хубаво, ама какво общо има това с темата?

# 758
Ами не знам, натам ми зави мисленето. Просто за доста неща, буквално или преносно, детайлите са важни и въобще не е снобария. Та затова не е хубаво да се успокоява човек, че ще му е много хубаво и спокойно, дори да се задоволява с малко.

След първия си брак имах късмет, че всичко беше по мед и масло. Но при свит бюджет и ако след развода е режим оцеляване, ако се случи здравословен проблем или друго...веднага ще се усети. Няма нужда да е обувки или зъби, вие си изберете кое да е "малкото камъче".

# 759
Една жена трябва да има план Б от самоуважение, че и без мъж няма да е на 0 и има капацитет за това.

# 760

Не знам, моите не са миришели гадно никога. Нито декатлонските, нито другите.

С други и ние не сме имали проблем,само с декатлонския траш се случи ,за това,повече никога от там.
Тъкмо дискусията ме подсети,да се разпиша в темата за кофти стоките..

Инак,мисля,че Сирен,просто се опитваше с две думи да онагледи,какво представлява приличен стандарт,и той е именно това.Качествени стоки,не луксозни,добре е да се прави разлика между двете.
Качествената  стока е от хляба който ядем,до въздуха който дишаме.

# 761
Е, как ще е било по мед и масло? Нали преди малко писа, че се е наложило да живееш три години у вашите. А си писала как те терори майка ти. Мога да си представя какви мед и масло са текли през тези три години. По-скоро е бълвала змии и гушери.

# 762
  • София
В олх имаше едни за под 50 лв., втора ръка разбира се.

Iza, как ще страда самочувствието, то си е за гордост.

Всъщност Сирената може и да е открила начина - стяга те шапката, купуваш си скъпите обувки и заминаваш да катериш планините. Като се върнеш - ще ти е разминало.

"Качествената  стока е от хляба който ядем до въздуха който дишаме." - защото е всекидневно, засяга всички, освен онези на НВВМ  Joy и в крайна сметка здравето и животът ни зависят И от това. Но не и от обувките за преходи.

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 17:30 от Cuckoo

# 763
По мед и масло в смисъл да няма здравословни изненади или други големи неща.

# 764
Какви планини с 3 деца, две от които още съвсем ситни. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт