Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 71 958
  • 997
  •   1
Отговори
# 735
Смених ги, сега съм на Линда Бари, Натали Голдман и малко Уилям Голдинг. Насим Талеб го споменах, защото Иза преди няколко дни каза, че точно сега го чете в метрото. (сега пък било майтап, не го била чела в метрото тия дни...хахаха, смешничък майтап).

Иначе ако ще говорим за наследства, стигаме до британското кралско семейство, само че не говорим за това богатство, говорим за една основа, над която да се занимаваш с разни интереси.

# 736
При положение, че Талеб го споменаваш поне веднъж на две теми, с какво друго да се шегувам, Сирен? Аз тогава и една фантастична книга споменах.
Все пак, съобразявам се със събеседника.
Като спомена интереси, вероятни си спомняш и примера с един богат наследник, който тогава дадох и който, далеч не е от английското кралско семейство.
В тема за женското самоуважение, цял ден бистрим, колко ужасно е да си сама жена.

# 737
Е ся, може да почнеш да се шегуваш с примерно Jonathan Strange and Mr. Norell или Джеймс Кочалка, или Линда Бари, или Natalie Goldberg.

Iza, интересно - български наследник или не-български. Не че нещо, но има разлика. Ние тук потомствена аристокрация нямаме, имаме потомствени комуняги само и богатите наследници са леко одиозна порода, не са пример за елегантен и смислен живот. В смисъл - има разлика дали бащинията ти е вила в Тоскана на 600 години или ...апартамент на Оборище...

# 738
Само да отбележа, че бягам по 300-400+ км/месечно и най-удобните ми маратонки са от Декатлон за 30 лв. Имам и брукс, и адидас, и найк, и какви ли още не, ама на състезания си ходя с декатлонските календжита. Та като почне едно изхвърляне с тия марки...

# 739
  • София
Не си разбрала теорията, прочети пак. Не може да спестяваш по стотинка, защото ще ти трябват нечовешки нерви да издържиш деморализиращия период с лоши обувки и студени крака. И затова Ваймс не може да излезе напред - защото все му се налага в един момент да закърпи нещата с още един чифт нискокачествени ботуши, защото просто не издържа на мокрите крака.

Та депресията не е от липсата на марка, а от липсата на физически комфорт.

А в планината не си купувам North Face и Patagonia от снобария - а защото знам, че с лидълски дрехи там ще ми е некомфортно до застрашаващо живота. И алпинистите не си купуват Mamut от снобария и не се мусят на по-малко марковите седалки и каски, щото на тях пише друго - а защото им пука на какво си доверяват живота.

Хи,хи!
Тя, твоята теория е ясна- нищо не може да стане, затова ти трябва провайдър- да ти купи качествени обувки, щото ти  не си кадърна да се ограничиш, че да си спестиш пари.
И си готова да ходиш с евтинджоса, който пропуска откъм подметката, ама лустрото отгоре е запазено.

# 740
  • София
Само да отбележа, че бягам по 300-400+ км/месечно и най-удобните ми маратонки са от Декатлон за 30 лв. Имам и брукс, и адидас, и найк, и какви ли още не, ама на състезания си ходя с декатлонските календжита. Та като почне едно изхвърляне с тия марки...
Да, ама си имаш маркови и винаги може да ги изтъкнеш.
Иначе декатлонските не се усещали на крака, според сина ми. Вече трети чифт ще купуваме поради омаляване.

# 741

Абе пак не са кецки-миризливки за 10 лева, нали?

# 742
Да, ама си имаш маркови и винаги може да ги изтъкнеш.
Иначе декатлонските не се усещали на крака, според сина ми. Вече трети чифт ще купуваме поради омаляване.
Е да, нали съм очаквала, че ще има огромна разлика. Grinning Все съм си казвала: "Абе Гуги, куп жени бягат 10 пъти по-малко от тебе пък са последен писък на модата, що не вземеш да се барнеш с едни найкове" и после след известно носене откривам, че или са с прекалено голямо омекотявне и излизат пришки, или тежат малко повече от нужното, или ми забират петата, или са малко по-тесни отпред и ми правят сини нокти... и се връщам към Календжи за 30 лв за срам и резил в бегачната общност. Grinning

Сирен, като говорим за обувки 10 лв и 30 лв е кажи речи едно и също, сравнено с 200+ за Inov8, Brooks, Altra, Salomon и тн. Нали говориш за Норт Фейс, иде реч за горе долу същия ценови диапазон.

# 743
За маратонките за бягане не знам как е, аз говоря за обувки за трекинг/ходене. Там има осезаема разлика, особено подметки вибрам срещу подметки без вибрам. С вибрам стъпваш на наклонена скала и кракът ти остава там, с кецки-китайки почва хлъзгане, особено на мокро. Проверено е, не си ги изкарвам от въздуха тия неща. Да не говорим как съм виждала един ентусиаст, тръгнал с кецки на сняг и как като излезе на сериозна височина, почна да плете крака и да показва признаци на измръзване. Стигна до хижата де, ама айде да не се правим на герои.

# 744
По-гнусна обувка от тая,лично  за мен няма..Бях купила на сина ми някакви маратонки от там и те му вмирисваха краката на вкиснато..Перях ги много често,но все тая и накрая заминаха в кофата..Инак и той казваше,че са му удобни за игра..

# 745
По-гнусна обувка от тая,лично  за мен няма..Бях купила на сина ми някакви маратонки от там и те му вмирисваха краката на вкиснато..Перях ги много често,но все тая и накрая заминаха в кофата..Инак и той казваше,че са му удобни за игра..

Не знам, моите не са миришели гадно никога. Нито декатлонските, нито другите.

# 746
Е ся, може да почнеш да се шегуваш с примерно Jonathan Strange and Mr. Norell или Джеймс Кочалка, или Линда Бари, или Natalie Goldberg.

Iza, интересно - български наследник или не-български. Не че нещо, но има разлика. Ние тук потомствена аристокрация нямаме, имаме потомствени комуняги само и богатите наследници са леко одиозна порода, не са пример за елегантен и смислен живот. В смисъл - има разлика дали бащинията ти е вила в Тоскана на 600 години или ...апартамент на Оборище...
Чакам да ни втръсне да повтаряш и тези, за да ги "подхвана". (Надявай се, хаха.)

Нали успяваш да направиш разлика между наследствен богаташ и наследствен аристократ?

# 747
  • София
Щом някой ходи редовно в планината - ще си вземе подходящи, ако ще да са втора ръка.
Не че някъде съм казала 365 дни да се ходи с кецки, хеле пък зимата, но продължавай, развинтеното въображение трябва да се излее нанякъде.
Впрочем декатлон имат и апрески за 40 лв., съвсем прилични и не пускат.
Но откъде тръгнахме и ъде стигнахме - в планината без подметки с вибрам не се ходело newsm78 , те са скъпи, та в името на едни обувки, ползвани 2 пъти месечно, ще си налягаш парцалките, да не падне стандарта ти.
А за дъжд в града каква точно хайтек подметка се препоръчва?
За приятелка питам, аз ходя на презрените токчета.

# 748
Добре де, ти колко пъти ходи на планина със/без Вибрам, та да знаеш разликата? и не става въпрос за подметките, а за нещо по-ценно - липса на падания и счупвания. Ако ще и един път в живота си да ходиш на планина, пак може скъпите обувки да са ти от полза. Като под планина нямам предвид някоя еко пътека за 2 часа, а Кончето в Пирин и подобни.

# 749
  • София
Ако съм в положение дали да се разделям или не - точно ще ме спре мисълта, че евентуално ще ми падне стандарта и няма да мога да си купя скъпи обувки, които ще ползвам веднъж в живота.
Когато говориш изобщо за обувки, едва ли някой веднага си мисли за планински преходи.

Общи условия

Активация на акаунт