Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 71 979
  • 997
  •   1
Отговори
# 720
Не знам как става обикновено,но при мен се случи много бързо.

Може би на втория месец,на третия вече бях изхвърлила патъците,но ефектът им беше на лице.
Повече не съм и помислила да си правя екперименти,без значение колко ми харесва някоя обувка,няма ли комфорта който търся,просто не е моята..
Което ме дразни,щото наистина има много сладурски чепици на съвсем поносими цени,ама..Не смея.

# 721
Пратчет го четяхме в университета, чете се и сега, милениълска му работа, от хора на 30+ с добри професии. Щом те кефи - срам няма. Аз и Хари Потър чета и цитирам, проблемче?

Впрочем годините с най-гадни обувки бяха зората на демокрацията и оттогава съм намразила.

Понито не е аргумент, а риторичен похват. Аргументът е другаде, за който го види.

# 722
Много сте бавни милениълите. Пратчет го четох в 8 клас. Не са проблемче нито Пратчет, нито Хари Потър. Проблемче има само когато не се използват адекватно като аргументчета.

# 723
Много сте бавни милениълите. Пратчет го четох в 8 клас. Не са проблемче нито Пратчет, нито Хари Потър. Проблемче има само когато не се използват адекватно като аргументчета.
И вероятно не си с добра професия Simple Smile
За аргументчетата никой вече и не се опитва да напомня Simple Smile)

# 724
Аз обичам много книгите за Хари Потър, но Пратчет не ми допада.

# 725
Да, ама теорията с ботушите си е валидна:)

# 726
И вероятно не си с добра професия Simple Smile
Направо нямам професия и съм на фотосинтеза. Чудя се Пратчет или Хари Потър са ми виновни.  Laughing

# 727
  • София
Не си ме разбрала, Абсурт. За мен патъците са базата. Обаче без тая база не може да има вървене нагоре. Как да си мисля за култура, ако студувам или имам болки в краката? И да, бих се сдухала, ако мога да си позволя само обувки от ония магазини за 10 лева, които са неудобни, миризливи и неугледни само след няколко носения.

Аз се занимавам с друго, но не съм си повярвала чак толкова, че да разчитам само на силата на мисълта да ме грее. Все още имам нужда от доста материален комфорт, за да вървят другите неща.

Ако щеш да не е за обувки примера, а за техника. С евтин и дървен лаптоп с бъгове и ядове ще ти е доста по-трудно да си свършиш работата и да мислиш интересни неща.

Ето ботушената теория на Тери Пратчет:

Ами, Сирен, разбрала съм те много добре, ама на теб ти е сбъркана системата.
Ботушената теория на Пратчет само доказва, че който е глупав, си остава беден.
Умният ще спестява година по стотинки и ще си купи ботушите, които ще му пазят краката 10 години.
Умният, като онази богаташка- с вълнената пола, няма да се депресира, че не може да си купи маркови дрехи, а ще си избира средата, в която ценностите и приоритетите не са на принципа" по марковите дрехи те посрещат и по тях те изпращат".

И друг път съм писала за книгата "Съседът милионер"- едно 20 годишно проучване в САЩ на милионери- първо поколение.

Всички са с тривиални професии, от вида учителка и пожарникар, но всички имат една ценностна система, която ги е докарала до спечелването на първия милион.
И тя- ценностната им система е точно противоположна на твоята.

# 728
Не си разбрала теорията, прочети пак. Не може да спестяваш по стотинка, защото ще ти трябват нечовешки нерви да издържиш деморализиращия период с лоши обувки и студени крака. И затова Ваймс не може да излезе напред - защото все му се налага в един момент да закърпи нещата с още един чифт нискокачествени ботуши, защото просто не издържа на мокрите крака.

Та депресията не е от липсата на марка, а от липсата на физически комфорт.

А в планината не си купувам North Face и Patagonia от снобария - а защото знам, че с лидълски дрехи там ще ми е некомфортно до застрашаващо живота. И алпинистите не си купуват Mamut от снобария и не се мусят на по-малко марковите седалки и каски, щото на тях пише друго - а защото им пука на какво си доверяват живота.

# 729
Понеже в разговорите със Сирената все се стига до живота на материално богатите, да се повторя и да кажа, че освен новобогаташи, има и потомствени такива. Някои скъпи неща, материални ако щете, се наследяват също.
И понеже се спрягат марки, има ниво богати , които си дават пари за нива над комфорт. Дори и не споменавам такива, на които им правят частни презентации и им шият по мярка. За такива хора обаче нарушаване на комфорт е да не могат да платят хиляди за неща, които струват стотин (например). Нека малко си изясним критериите и да не даваме пример с алпинисти, защото в София все още температурите през зимата не са като на Еверест. А и при личен шофьор, кой го вълнува това?!

# 730
Моето ниво и мерило може да го намериш в писанията на Насим Талеб - fuck you money и едно ниво, след което вече си позволяваш главно четене и философия. Не се сещам в коя от книгите беше тоя пасаж, но често го е споменавал - че от едно ниво на богатство нагоре вече почват изгъзици, които не ти влияят на нетното удоволствие. Тоест прекалено префинена храна, след което ходят да си дояждат с пица примерно. Наистина не се сещам, мисля, че в Черния Лебед беше. Там за Fat Tony. Нали сега Насим Талеб четеше?

# 731
  • София
Колко 8-хилядника покори с нортфейса, та говориш за животозастрашаващо?
Важното е да се ходи в планината редовно, пък нека е с лидълски дрехи.

# 732
Не че нещо, но и на Черни Връх и в Рила може да си измръзнеш с китайско якенце. А кецки за 20 лева може да ти докарват счупване там, където Вибрам не се хлъзга.

Ходя си по българските планини и да, дрехи и обувки имат значение.

# 733
Моето ниво и мерило може да го намериш в писанията на Насим Талеб - fuck you money и едно ниво, след което вече си позволяваш главно четене и философия. Не се сещам в коя от книгите беше тоя пасаж, но често го е споменавал - че от едно ниво на богатство нагоре вече почват изгъзици, които не ти влияят на нетното удоволствие. Тоест прекалено префинена храна, след което ходят да си дояждат с пица примерно. Наистина не се сещам, мисля, че в Черния Лебед беше. Там за Fat Tony. Нали сега Насим Талеб четеше?
Не говорех за твоето ниво, Сирен. Споменах, че разговорите с теб стигат до темата с материално богатство.
В онзи пост се шегувах, отдавна съм го чела.

# 734
А не, минахме Пратчет, минахме Нисим Талеб. Сега е ред на Клариса Естес Пинкола, нали? Вече даже аз знам наизуст поредицата от тримата влъхви на твоите литературни аргументи. Смени ги, плсссссс!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт