Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 010
  • 997
  •   1
Отговори
# 705
Мне...Аз може да погладувам,ама от качествена комфортна обувка не се отказвам:)
Между другото,аз съм била напълно сама,без партньор..Имаше огромна разлика..
Не,че сме яли кренвирши и маргарин,но за да подсигуря качество на битовите нужди и образованието,всичко друго оставаше на заден план..
Ама то си е моя грешка,че стана така де..

# 706
Точно така, аз обичам да говоря конкретно, не по посока на луната. Затова и простичкият кифленски пример с обувките. Защото има няколко неща, малки, дето обръщат колата. Надсмиваме се, ама си е точно така и с философия не се оправят мокри, студени крака, нито зъбобол. Та ако искам да нарисувам картинка на мизерията, ще говоря точно на ниво тяло и комфорт - защото тия неща най-пряко се отразяват на настроение, на мислене, на всичко. Нали...битието определя съзнанието.

Иза, аз съм прост журналист, само цитирам какво съм си записвала като интересни реплики. Колекционирам си ги тия неща. Интересни са.

# 707
Ох, Сирен, не ти завиждам, че си толкова вманиачена на тема материално. Тебе наистина дори един труден финансов период ще те събори. А животът не е само цветя и рози все пак.

# 708
  • София
Ще се изненадаш, но съм участвала в дискусия, в която образовани и интелигентни хора коментират обувките на хората. Седим си пред сградата наЕвропейската комисия. Цитирам "Можеш да познаеш италианците, ходят с лоши обувки". Изказването идваше откъм британци, които изпитваха някаква национална гордост към едни много качествено откъм материали, но много грозни откъм дизайн обувки. За тях италианските изглеждаха лоши и афифни.

Между другото, едни кофти обувки може доста да ти сдухат живота. Виж пак теорията за ботушите на лейтенант Ваймс:) така теоретично и начетено да подходим.

Аз лично, не се изненадвам, въобще.
Снобарията се надушва, където и да се появи. Mr. Green
Друг разказ е, че и при снобите има "по-по-най", та според моята практика, а не само теория, виждам следната картинка:

Ти си се барнала с едни патъци, каквито можеш да си позволиш и гордо ги разхождаш, а едни други- с по- добри възможности, ти се присмиват.....

# 709
Точно така, аз обичам да говоря конкретно, не по посока на луната. Затова и простичкият кифленски пример с обувките. Защото има няколко неща, малки, дето обръщат колата. Надсмиваме се, ама си е точно така и с философия не се оправят мокри, студени крака, нито зъбобол. Та ако искам да нарисувам картинка на мизерията, ще говоря точно на ниво тяло и комфорт - защото тия неща най-пряко се отразяват на настроение, на мислене, на всичко. Нали...битието определя съзнанието.

Иза, аз съм прост журналист, само цитирам какво съм си записвала като интересни реплики. Колекционирам си ги тия неща. Интересни са.
Ами със същия успех и разговор на двама коминочистача или звездобройци можеше да споменеш (от журналистическите ти записки, разбира се).

Иначе, очаквах да си го израснала нулевия период и с друго да ни занимаваш вече.

# 710
Не си ме разбрала, Абсурт. За мен патъците са базата. Обаче без тая база не може да има вървене нагоре. Как да си мисля за култура, ако студувам или имам болки в краката? И да, бих се сдухала, ако мога да си позволя само обувки от ония магазини за 10 лева, които са неудобни, миризливи и неугледни само след няколко носения.

Аз се занимавам с друго, но не съм си повярвала чак толкова, че да разчитам само на силата на мисълта да ме грее. Все още имам нужда от доста материален комфорт, за да вървят другите неща.

Ако щеш да не е за обувки примера, а за техника. С евтин и дървен лаптоп с бъгове и ядове ще ти е доста по-трудно да си свършиш работата и да мислиш интересни неща.

Ето ботушената теория на Тери Пратчет:

# 711
А как  изпълзя от нулата, с какви обувки Simple Smile Смешно е вече Simple Smile

# 712
  • София
Мокри крака са за 2-3 месеца. В момента може да се ходи и с кецки за 20 лв.
Преди месец взех едни боти челси за 18 от НМ, ще видим зимата как ще се държат. В града понякога и сняг не можеш да нагазиш, ако се случи такава година.
Да са високи обувки - по-разбираемо, за да си съхраниш краката, ако като мен ходиш пеша, а не си с кола.
Като чета в тукашните теми и бих се комплексирала какви обувки си купуват хората. Ама не, аз гледам себе си.
Но признавам, че след 30 години токчета сега избирам по-внимателно, за да мога да нося високи обувки и в следващите 20 години. После - ще видим, ако ме държат въобще краката  Joy

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 13:39 от Cuckoo

# 713
Сори, не мога да ходя с кецки за 20 лева, уважавам си краката.

Извинявай, ама 2-3 месеца с пропускащи ботуши е едно нищо, викаш? Преодолява се чрез начетеност и духовност? Хахаха....аз и 2 часа не мога така да издържа, нали ще се разболея.

# 714
Както се казва, мизерията не може да излезе от някои хора, ако ще и в тристайка в Пловдив да ги сложиш.

# 715
Ами да, хубаво е човек да си спомня "седемте гладни години" и откъде е тръгнал. Общо взето всички сме големи философи, докато не пропуснем 2 хранения. Абе защо трябва да обяснявам очевидни неща - че никой не може да си надмогне тялото?

# 716
Точно от едни много сладки кецки,за около 20-30 лева бяха,ми се прецака крака(валгус нещо си),или изкривяване на кокала на палеца,боли ужасно..Случи се за едно лято,докато се усетя,деформацията беше на лице..
От тогава,обувка без анатомика и ортопедика,не купувам,скъпи не скъпи..Това е.

А относно Ботушената теория ,народа но го е казал така - евтин на брашното,скъп на триците..
А баща ми просто казваше,че евтиното,винаги излиза по-скъпо..

# 717
  • София
Валгус нещо си обикновено става с времето и от повече от 1 чифт неудобни обувки. И аз имам, не е добре, но на времето толкова ми е бил акълът, не само възможностите.

Евтиното често е некачествено, но в България и скъпото често е, точно защото някои тарикати си докарват добри доходи с тази иначе уместна поговорка. Ама нека, и те са хора, да имат за хляб и уиски.

# 718
Ами да, хубаво е човек да си спомня "седемте гладни години" и откъде е тръгнал. Общо взето всички сме големи философи, докато не пропуснем 2 хранения. Абе защо трябва да обяснявам очевидни неща - че никой не може да си надмогне тялото?

Дано все скъпи обувки да носиш, че да излезеш накрая от този непрекъснат стрес, който те тормози с живота на другите хора и на какви претенции трябвало да отговарят!

Какво, всъщност, "скъпа" обувка може да се употреби само за неудобна такава (изключвам тези, които може да се носят еднократно за определен повод и не водят до изключителен некомфорт и трайни последици).

# 719
Ами да, хубаво е човек да си спомня "седемте гладни години" и откъде е тръгнал.
Но не е хубаво цял живот да си напомняш ежедневно как мама то  е набивала канчето, след като те е прибрала след развода. Защото там е коренът на цялата ти драма със "седемте гладни години". И, моля ти се, Пратчет- с него не приключи ли в 8 клас? И пони...баси аргумента.

Общи условия

Активация на акаунт