Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 047
  • 997
  •   1
Отговори
# 690
И като почна от нулата, какво се срути, света ли свърши или...?

# 691
Иза, и планираният развод пак е шок. Има след това неизвестни, изненади, мръсни номера.

Не свършва животът, но тук има някаква претенция, че едва ли не е задължително жената да е толкова добре подготвена за развод, че да не й трепне на капелата изобщо, нито финансово, нито никак, ако се фръцне с 200. А се оказва, че не е баш така - това щяла да свие, онова да свие...

Аз след развода имах и професия, и дори някакъв стандарт и заплащане, ама пак почнах от нулата.
Кой твърди, че има такива претенции освен теб?! Не прочетох някой да се е завайкал, че ще му е сдухано, ако го няма таткото провайдър да плаща за хубавите неща, защото мама не може и за нея ще е "от нула", ако няма мъж.
На мен ми е последен проблем, дали някой се "бие в гърдите".
Като не може сама, да си наляга парцалите и да си търпи, но те децата все някога порастват, не я знам, след това, как ще се оправдава.

# 692
  • София
[quote author=absurT
AbsurT, във форума все се обяснява, че до 30 години вече трябвало да има изградена кариера и стандарт за ВСЕКИ един от участниците в брака. Изхождам от това. На "към 40" вече едва ли ще трябва тепърва да се доказва в сферата, в която е работила постоянно.
Ако ще говорим  за стандарт, дали и мъжът сам, ще може да го осигури на децата си, същия, какъвто,ако е в брак?!
Според мен, по-кофти моментите за една жена биха били не толкова в материален план (ако има база и гръб), а в други компромиси и промяна на начин на живот.

Разводът или раздялата е шок, ако се случи ненадейно, ако е обмислен акт, се предполага, че има приемане на някои обстоятелства и свикване с тях. Още повече, че след като се е стигнало до развод, едва ли периодът преди него е бил толкова розов, че след като той е факт, жената да изпадне в описаните състояния. За някои жени дори разводът е вид "отдъхване".

Ох, във форума всякакви глупости се пишат, но нали всички участващи в него си знаете каква кариера сте направили и какъв стандарт сте постигнали, че и спестявания до 30......

Кого заблуждава Сирената, освен себе си, не знам, но за никого не е от полза излишното помпане на самочувствие чрез приемането на мечтанието за реалност.

Пак се пробваме да се сравним с мъжете и при развод, след като знаем, че на пръсти се броят жените, позволили детето да остане при мъжа, дори да го е поискал.

Все се оплакваме от мижавата издръжка, определена от закона, но на колко жени им минава през ума, че това равенство пред закона е напълно нормално и биха могли те да се изнижат с едни 100 лева и да не си свалят стандарта?

Да, в чисто физически емоционален план, да премахнеш денонощния дразнител, е не само отдъхване, а направо полет на душата, но поемането на грижата и за баща, и за майка, изтощава и сваля стандарта на живот откъм така важните за Сирената боклучета, демонстриращи заможност......

# 693
И като почна от нулата, какво се срути, света ли свърши или...?

Как да ти кажа, не че се срути светът, но такива позиции в живота са рискови, може да си останеш там или близо до нулата, а това вече не е живот. Сега като съм се измъкнала, мога да кажа, че е било временно и "едно нищо", само че не бих давала съвети с лека ръка как всичко се оправя, защото понякога не се оправя. И това, че някоя супер жена е дала мръсна газ след развод не значи, че друга жена няма да изпадне в депресия и да си изкара живота в мизерия или поне да опъва много сериозно и все да е на нисичко ниво.

Абсурт, ако смяташ хубава храна, почивка, култура, образование за "боклучета"...

Абе от едно ниво надолу, дето се вика с кофти обувки и развалени зъби - няма широта на душата. Освен за някои хептен отхвърчали. Другите все още живеем в материална реалност.

# 694
Оф,сега се сетих за една позната,при развода им,мъжътмъжът и взе всички мебели,вкл.и масата за хранене,и децата(2 бр) нямаше къде да се хранят..
Идиоти всякакви..
Сикновеца го уча,че тарикат мъж не писка,и каквото веднъж е дал,никога да не го търси обратно..
Ама тя се оказала кучка,гаднярка и прочее?
Да не е дремал като се гаджосвал..Мъж да си вземе "подаръците" от гаджето,или да се драпа за  имущество с децата си,ми е непонятно и смешно..Все едно гледам 3 годилно момиченце, което води борба за куклите и парцалите..В смисъл,айде,когато говорим за много пари,ясно е..
Ама да имаш едно жилище,и да искаш да изхвърлиш децата си от него,или да спреш да ги обгрижваш,понеже майка им вече не те кефи..Що за дебелизъм?
Дано,дано успея да възпитам истинки мъж,а не някой муньо или алфа мъжкар..

# 695
  • София
Образованието като самоцел невинаги е оправдано. Някои учат нещо си само и само да изглеждат интелигентни, или да имат оправдание да не правят нещо друго.
Да не говорим колко плява има във всякакви курсове и обучения

А ако отложиш за 1-2 години курсовете по икебана на детето, си непременно лош родител.
Впрочем, обувките не са ли от повърхностните неща? 2 чифта кецове, няколко балеринки и джапанки и си готова. За зимата - 2 чифта боти. Преживява се, ако гледаш колко пълна е чашата ти, а не колко празна.

Какво?, не са чак толкова много, но има майки, които много добре използват детето като претекст сами те да получават.
Дава се такава издръжка, каквато и майката би трябвало да осигури, а не бащата да ги издържа на 100%.
Впрочем, не зная дали тя не дължи наем, ако й дадат семейното жилище и то е собственост на мъжа

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 12:53 от Cuckoo

# 696

Абе от едно ниво надолу, дето се вика с кофти обувки и развалени зъби - няма широта на душата. Освен за някои хептен отхвърчали. Другите все още живеем в материална реалност.
И ти, с твоята широка душа, не изчерпа ли вече темата за нулата, от която провайдърът те е измъкнал, че и на нас с тесните души ни втръсна да четем за някакви претенции към жените, които само на теб са ти проблем?!
Смачкани жени и във връзка има. Между другото.

# 697
  • София
Ще съм начетена и образована и ще ми е най-голямата грижа какви обувки могат да си позволят другите, а аз не.
Даже и онази от Сексът и градът накрая се ожени в немарков костюм и в кметството, вместо с дизайнерска булчинска рокля
Е, поне обувките бяха Маноло, ако не бъркам

# 698
Ще съм начетена и образована и ще ми е най-голямата грижа какви обувки могат да си позволят другите, а аз не.
Написах го по-нагоре, други приоритети и мисли вече трябва да има човек Simple Smile

# 699
И аз нямам проблеми. Децата ми и в най-охолните ми години не са имали понита. Тепърва няма да им вдигам толкова стандарта, да не навикват на хубавото хихи Освен това в нашия град няма частни училища и ски курортите не са наблизо. Simple Smile

# 700
  • София
И аз нямам проблеми. Децата ми и в най-охолните ми години не са имали понита. Тепърва няма да им вдигам толкова стандарта, да не навикват на хубавото хихи Освен това в нашия град няма частни училища и ски курортите не са наблизо. Simple Smile
Не те е срам. Нали си бизнесдама, колко му поне е 2 понита да вземеш. Утре децата ще те обвинят в скръндзавост

# 701
Ще се изненадаш, но съм участвала в дискусия, в която образовани и интелигентни хора коментират обувките на хората. Седим си пред сградата наЕвропейската комисия. Цитирам "Можеш да познаеш италианците, ходят с лоши обувки". Изказването идваше откъм британци, които изпитваха някаква национална гордост към едни много качествено откъм материали, но много грозни откъм дизайн обувки. За тях италианските изглеждаха лоши и афифни.

Между другото, едни кофти обувки може доста да ти сдухат живота. Виж пак теорията за ботушите на лейтенант Ваймс:) така теоретично и начетено да подходим.

# 702
Абе добре го каза Сирената..
Евтини некачествени обувки и лоши зъби..
Щото,квото и да си говорим,има разлика в усещането за комфорт,примерно между matstar и айде нека е geox..Simple Smile

П.п.Още по-лошото е,че горните вървят ръка за ръка с кренвирши и маргарин..

# 703
Ще се изненадаш, но съм участвала в дискусия, в която образовани и интелигентни хора коментират обувките на хората. Седим си пред сградата наЕвропейската комисия. Цитирам "Можеш да познаеш италианците, ходят с лоши обувки". Изказването идваше откъм британци, които изпитваха някаква национална гордост към едни много качествено откъм материали, но много грозни откъм дизайн обувки. За тях италианските изглеждаха лоши и афифни.

Между другото, едни кофти обувки може доста да ти сдухат живота. Виж пак теорията за ботушите на лейтенант Ваймс:) така теоретично и начетено да подходим.
На кой са му нужни обувки, ако стои в къщи Simple Smile
А аз съм ходила на Панаир на обувката в Дюселдорф. Да седна ли сега да споделям, какво съм чула и видяла там и то в компания с италианци, произвеждащи обувки, за които едва ли провайдърът може да плати Simple Smile Все пак, примери с професионалисти да даваме, ако уж нещо някъде сме учили.

Какво?, да се върнем на темата, Geox се купува само при наличие на мъж в картинката?

# 704
[quote author=The Siren of Titan

В смисъл - ако някой има опит да е обяснявал на гледано дете защо сега не може вече ски/пони/тенис или каквото там, да сподели как е минало.

[/quote]
Зависи каква е причината за ограничението. Например спрях сина ми от таекуондо, заото не се стараеше да научи нещо, само се лигавеше и основно искаше да ходи просто за да казва, че тренира таекуондо 😂
Спрях го и беше прието с мрънкане, но разбиране как стои ситуацията.
Има нещо вярно в това, че децата са консуматори като цяло, но ако майката и бащата са разделени, то също е наясно с причините за това, и колкото и да не му харесва, то също ще се ограничи.
Не казвам, че ще мине гладко, но как ли пък не аз да мизерствам, за да задоволя прищевки на детето, които смятам за излишни.
Ако детето реагира прекалено бурно, значи просто е манипулатор.
Не отричам обаче, че има случаи на разделени родители, където един от двамата направо подкупва детето със скъпи подаръци и съответно го манипулира.

Общи условия

Активация на акаунт