Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 71 925
  • 997
  •   1
Отговори
# 765
Какво, каква връзка има хобито да ходиш понякога или да си ходил някога по планините със стандарта, когато мъжът го няма?! Искаш хоби, не чакаш някой да ти го спонсорира.

# 766
Сега не, но в миналото - да, и с 1 дете съм ходила, оставям го и си ходя. Сега малко да поотраснат и пак ще си ходя, не са се срутили планините.

Но иначе - всяко изграждане наново си включва серия от малки стъпки и най-полезното нещо е да имаш една базова стабилност, приятност и предсказуемост. В гаден момент, когато трябват усилия или има депресия, ако прозаичните неща са наред, се оцелява по-лесно. Ако обаче се заредят една серия от дребни обструкции - резултатът може да е друг. Това имам предвид, всеки приема простите неща за даденост, но са адски важни.

Забелязала съм, че в някои аспекти човек е по-слаб, отколкото мисли и малките камъчета обръщат колата. Та затова говоря за неща като обувки - защото точно наистина с 2 думи повечето хора разбират за какво става въпрос. За някои е колата, за други храната, все има неща, които носят радост и те мотивират. Това дори в армията го има, затова там е важна и храна, и дрехи - щото без тях пада бойният дух.

# 767
Да, всяка генерална променя в живота предизвиква стрес, или депресия, или нещо друго. Но рядко има човек, изживял безоблачен живот от ден първи до дълбока старост.

# 768
  • София
Аха, в армията просто са решили, че храната и дрехите ги радват и мотивират, не че са жизнено необходими и на теб, и мен и всички хора. Страшен пример.

# 769
Не точно промяната - в крайна сметка с нея се свиква. Но дребните неща ако не са ОК, изненадващо е много по-кофти. Иначе като военните - с лъснати обувки и със система стигаш и накрай света, във всякакви условия. Но ако дребните неща не са наред...абе вижте темата с оплакванията - не е за драматични съдбовни промени, а точно за малки, ежедневни неща.

Cuckoo, не мога да издиря оня фейлетон за държавната поръчка на твърди, тесни обувки за армията. Нещо Гугъл не ме обича днес.

# 770
Какво, каква връзка има хобито да ходиш понякога или да си ходил някога по планините със стандарта, когато мъжът го няма?! Искаш хоби, не чакаш някой да ти го спонсорира.

Що мен ме питаш?

# 771
  • София
Тук сме, за да се оплачем и да не правим генерални стъпки, щото милото днес ни се скарало. Та оплакванията за дреболии са съвсем на място в този форум, иначе трябва да скрием някъде трупа на гадината  Joy

# 772
  • София
Инак,мисля,че Сирен,просто се опитваше с две думи да онагледи,какво представлява приличен стандарт,и той е именно това.Качествени стоки,не луксозни,добре е да се прави разлика между двете.
Качествената  стока е от хляба който ядем,до въздуха който дишаме.

Опитва се, ама с разсъждението на беден, който никога няма да отлепи дъното, ако няма кой да го провайдва.

Защото, една оправна жена, която иска  да се справи, ще си купи брашно и ще си омеси качествен хляб, например, вместо да си хвърли парите за боклуци.
За да си събере пари за хобито- ония кецки със специалните подметки, които единствено опазват живи качилите се на Кончето.
Другите, без тия подметки, са осакатени или директно оставили костите си по пътя......

Що се отнася до въздуха- може да си купи къща на село, да осигури чистия въздух, чистата храна и да бачка от вкъщи, щото нали уж така можела вече да осигури същия стандарт на децата като този с провайдъра.
И докато те изкарат градината и първите 4 класа, вече да е надиплила пачката и осигурила екстрите.....

Ето един строен план, който обаче сега тя ще обори, щото трябва сама да си постигне нещата.

Последна редакция: чт, 18 апр 2019, 17:45 от absurT

# 773
Absurt, не съм тръгнала да се развеждам, но да, нещо такова мога да осигуря. Въпросът е, че с провайдър стандартът ще е по-висок и там вече не мога да се състезавам.

# 774
  • София
Ааа Абсурт, тук не съм съвсем съгласна. Продуктите не растат ей така от Господа, иска си знания и грижи, което не всеки умее, хеле пък градско чедо. Но може да се научи.

# 775
По мед и масло в смисъл да няма здравословни изненади или други големи неща.
Тези неща, слава богу, не зависят от отиването на Кончето веднъж годишно с ултра мега яки обувки.

# 776
Сега не, но в миналото - да, и с 1 дете съм ходила, оставям го и си ходя. Сега малко да поотраснат и пак ще си ходя, не са се срутили планините.

Но иначе - всяко изграждане наново си включва серия от малки стъпки и най-полезното нещо е да имаш една базова стабилност, приятност и предсказуемост. В гаден момент, когато трябват усилия или има депресия, ако прозаичните неща са наред, се оцелява по-лесно. Ако обаче се заредят една серия от дребни обструкции - резултатът може да е друг. Това имам предвид, всеки приема простите неща за даденост, но са адски важни.

Забелязала съм, че в някои аспекти човек е по-слаб, отколкото мисли и малките камъчета обръщат колата. Та затова говоря за неща като обувки - защото точно наистина с 2 думи повечето хора разбират за какво става въпрос. За някои е колата, за други храната, все има неща, които носят радост и те мотивират. Това дори в армията го има, затова там е важна и храна, и дрехи - щото без тях пада бойният дух.
Е, то при теб всичко все някога в бъдещето ще се случи...
Кои са тези дребни ситуации, които събарят добрата база, не разбрах? Досега даваш абсурдни примери с обувки за планина. И аз писах за гръб и база вчера, защото са важни за една жена, както и да не е зависима.  Ако ги нямаш, разбира се, че ще трепериш да не ти падне "стандарта" и самоуважението ще е последната ти мисъл.
Да сравняваш храна и обувки за хоби, е меко казано безмислено.

Какво, останах с (погрешно) впечатление, че направи обобщение на казаното от Сирен, затова, но както става ясно, тя винаги е говорила за "нещо друго", които не разбираме.

# 777
  • София
За нещото, нямането на което може да ти скапе деня/месеца/годината.
Сигурно всички имаме неща, без които светът ни се струва невъзможен. Но тогава, особено щом не си на 20, трябва да имаш здрави разум да се запиташ толкова ли е важна тази липса.
Принципно за обувките е важно, неслучайно се казва "стяга ме чепика". Ама то какво излезе - не били всекидневни, не били зимни, ами... Поне се ограмотих що е то вибран.

# 778
Виж сега, без всичко може. Но ако имаш някои цели, някои виждания, си трябват и някои материални неща като основа. Без тях е тегаво и резултатите не са добри, а може да се объркат точно от нещо малко. Примерно за някои е жизнено важно качествен и бърз нет и хубава техника, няма да мине с нет за 15 лева и комп. за 500. Бе изобщо, за да си правиш други планове, трябва някои неща да вървят и да не са проблем. Иначе няма да мислиш за нещо нагоре и напред, а точно да решаваш проблеми, възникнали от дребни липси и липсички.

# 779
Виж сега, без всичко може. Но ако имаш някои цели, някои виждания, си трябват и някои материални неща като основа. Без тях е тегаво и резултатите не са добри, а може да се объркат точно от нещо малко. Примерно за някои е жизнено важно качествен и бърз нет и хубава техника, няма да мине с нет за 15 лева и комп. за 500. Бе изобщо, за да си правиш други планове, трябва някои неща да вървят и да не са проблем. Иначе няма да мислиш за нещо нагоре и напред, а точно да решаваш проблеми, възникнали от дребни липси и липсички.
Дава се пример за добра основа с бърз Интернет?! Това сериозно ли е?! Аз мислех, че са личните качества и багаж, който никой не може да ти отнеме и могат да носят само плюсове... Качества, на които да застанеш и да надграждаш, а то се оказа...
Способните хора се различават от другите, защото не чакат все всичко да им се подреди. Те знаят, че така или иначе, това не може да се случи, а надграждат над променящи се, фактори, защото имат стабилната основа, която носят в себе си.

Общи условия

Активация на акаунт