Ин витро в АГ болница "Свети Лазар"

• 54 538
  • 424
  •   1
Отговори
# 180
При мен нещата все още са в процес на обмисляне и ще трябва спермограма да направим. Знам, че е важно да се направи час по-скоро, но както споменах и по-горе час ще запиша тези дни. Напрегнато ми е честно казано и усещам напрежение и в отношенията с мъжа ми. Все едно не го свърта и не може да си намери мястото.

# 181
Наистина няма смисъл от отлагане..по-добре действайте по-бързо, защото да седиш в неведение е по-лошо. Трябва да се разбере при кой и какъв проблемът и вече специалистите да търсят решение на проблема.  Peace

# 182
blue ocean, права си. Чакането само отлага неизбежното и трябва да се действа. След празниците ще направим първата крачка – спермограмата и вече всичко оставяме в ръцете на съдбата. Дано е благосклонна към нас и да няма проблем.

# 183
Здравейте борбени момичета и благодаря за хубавите пожелания!

Ани, в 7-ма г.с. съм, чувствам се добре, надявам се да е така до самия край.  Praynig

adrianamima, и двамата с таткото сме на седмото небе, имам невероятен мъж, който от самото начало е плътно до мен и ме подкрепя.

4ervenokosata_ariel, аз съм със синдром на Търнър и забременях чрез донорска яйцеклетка.
Та мисълта ми е да не се отчайвайте, щом аз успях и при вас чудото ще стане.
Най-важното е да се разбере къде е проблема, от тази гледна точка сте в сигурни ръце, и Лачев и Клисурска и целият екип на болницата са големи професионалисти!

Ани и Криси, вие как сте, може да се засечем на някоя от консултациите, вие при кой се следите?

# 184
Ела, какъв е този синдром на Търнър, нищо не ми говори. Какво е донорска яйцеклетка? Мислех, че само спермата може да е от донор.
Въпреки неволите и тежките мигове, които преживявам, не губя надежда, че един ден ще се сдобием с бебе. Преминавам през всички кръгове на Ада и все по-зле се чувствам. Идва хубав празник – Гергьовден и ще се помоля за всички вас. Вярвам, че един ден Господ ще ни възнагради за всички изтезания и мъки и с радост ще кажем, че носим нашите дечица.

# 185
Ела, чудесно е, че имаш такъв мъж до себе си.  Браво, че се чувстваш добре. Дано бременността ти е лека до последно!  Hug

Ариел - аз вярвам, че когато искаш нещо от цялото си сърце, Вселената ти съдейства. Просто е въпрос точният момент да дойде.  Peace Всичко си чака времето нали знаеш?  Записахте ли час за спермограма?  Peace

# 186
adrianamima, колко хубаво го каза. Вярвам, че Вселената и на нас ще съдейства, както пожелавам и на всички вас да ви се усмихне съдбата и да ви дари с прекрасни дечица. Час за спермограма ще запишем края на тази или другата седмица. Все тръгвам да набирам телефона, но ме хваща параноя и не се решавам. Знам, че това забавяне само пречи, а не ми помага, но още се боря с психологическите бариери.

# 187
Ариел, не се страхувай, може да няма проблем при никого или проблема да е супер дребен. Аз си записах час за доктор Лачев за спермограма, и тя беше наред, оказа се, че в никоя клиника не са установили, че нямам овулация, която стимулирахме със млако лекарства. Сега имам овулация, но дори и най-малкия проблем отнема време да се изчисти, нне го губи в страх.Всичко хванато на време е по-лечимо от отлаганото. Simple Smile

# 188
Hriska91 , как се разбра, че нямаш овулация? Какви изследвания се правят? И ние с мъжа ми ще отидем при Лачев да се изследваме, но още ми е притеснено. Как изобщо е възможно да нямаш овулация, след като имаш цикъл? Какви са причините? Моля те, обясни ми, защото нищо не разбирам и не съм наясно.

# 189
При мен нещата тръгнаха от по-отдалеч, първо цикъла ми се удължи от 35- 40 до 52 дни, започнах да качвам килограми и отидох на ендокринолог. От там ми пуснаха излседвания за обременяване с глюкоза и други женски хормони. Всичко беше основно в норми, млако повишен инсулин. Отидох на доктор в същата болница и той ми каза, че ми няма нищо и всичко ще дойде и цикъл и овулация. При което започнах да си следя с тестове овулацията и имах около 5-6 положителни теста в един месец. Минаваха месеци и наближаваше година от опитите за бебе и всички доктори ми казваха, че нищо ми няма и да си пуснем спермограма. Записахме час при доктора за спермограма и за преглед за мен. Спермограмата беше добра. Но на ехографа целите ми яйчници бяха на точки, ясно видими с по-новата техника. Тогава стана ясно че фликулите ми не се пукат и заедно с ендокриноложките изследвания се констатира поликистозни яйчници. Предписаха ми хапчета, за да ми дойде менструацията по-днормално. На следващия цикъл отидох на вагинален ехограф когато се предполага, че трябва да имам фоликл, който е нарастнал и трябва да се спука, за да дойде овулация. Но фоликула беше 11 мм а не 23, и това потвърди диагнозата. Започнахме със слабо лечение с 5 таблетки, на 5 ден от менструацията. Организма ми реагира добре и на следващия цикл имах дори 2 фолуикула, който се спукаха. Така продължихме с терапията, за да изчистим проблема. За това те посъветвах да отидете по-скоро, тъй като всеки дребен проблем отнема време. Simple Smile Дано съм била полезна.

# 190
Здравейте момичета, минавам да видя как се развиват нещата при вас.

Хриси, напълно си права, не трябва да се губи време в излишни страхове, а да се действа.

Ариел, пуснете си спермограма, с това се започва. До донорска яйцеклетка се прибягва ако жената е с изчерпан яйчников резерв или има заболяване като при Ела. При теб може да няма никакви проблеми, не се стресирай предварително.

Хриси, вие всъщност по естествен начин ли пробвате в момента?

# 191
Здравей, Ани, да, Лачев е категоричен да пробваме първо естествено, тъй, като до момента съм нямала овулация, ако това е проблемът, ако не стане, той каза че ще првим изследвания, има много методи и чак тогава инвитро. Но за сега се опитваме нормално.
П.С. съжалявам, че нахлувам така в тема за инвитро, просто следя всяка информация за тази болница и темите за нея са малко. И гледам да черпя информация от всеки отзив. Blush

# 192
hriska91,  благодаря ти много за изчерпателния отговор. Щях да те питам същото, което и Ани. Беше полезно за мен да го знам. Искрено се моля и ти пожелавам да се получи при вас по естествен път. Ходиш ли редовно на прегледи?

Ани, ще направим спермограма в най-скоро време. Благодаря за разяснението.

# 193
Хриси, напротив, всеки  опит е от полза и е добре да споделяме.  Разбирам те, и аз съм минала по същия път, за съжаление имам голям опит и се обърнахме към  д-р Лачев след две годишно проучване. Болницата разполага с най-добрата апаратура и специалисти, които знаят как да работят с нея, а в нашия случай това е от огромно значение. Успех ви желая!  Hug

Ади, как си след лапарото, започнахте ли вече опитите или е още рано?

# 194
Момичета, обадих се в болницата и записахме час при Лачев за спермограма в петък. Доста съм притеснена и не си намирам място. Какво ли ще покаже изследването, все това се питам.
Извинявайте за глупавия въпрос, но какво е това „лапаро”, за което говорите? Някакво изследване ли е?

Общи условия

Активация на акаунт