Game of Thrones Teмa 25 - "He brings the storm."

• 82 676
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
не отиед ли  с дружината на Берик?

# 541
  • Вестерос
Мелисандра искаше да го изгори, спа с него, Давос го спаси и последно го видяхме да гребе около ДК

# 542
Джони, тия разъждения тук не ги броя за достоверни, в уикито пише - по-малък брат. Докато Мартин не го опровергае го приемам за факт.
Спирам по тоя тема.

# 543
Вярно, от тогава, мисля че не са го давали Hands V

# 544
 Спирам и аз. Казал съм какво мисля така че няма нужад от повече.

в книгите Робър има 16 деца, като една малка част от тях са представени, но  в Филма имаме събирателен образ, на децата му чрез Джендри, а на Станис му се бяха "родили" три клонига от Мелисандра. Много сипмпатичен беше акторът, който игра Джендри, жалко, че го зарязаха.

# 545
  • Варна
Когато Санса се противопостави на Джон пред всички, всъщност му изписа вежди. С решението и твърдостта си той спечели по-категорично верността на останалите лордове. Не знам дали Санса е толкова напред с материала, че да е прогнозирала такъв резултат и затова да му противоречи така пред всички или беше просто случайно. Според мен между тях няма драма.

Имаха диалог от рода на -
Джон: Искаш да те слушам?
Санса: Толкова ли е лошо?
Джон: ..... "мълчание"

Аз виждам драма.Smiling Imp

В смисъл може ли Джон да го признае за Баратеон?
Може. Но не е ясно от Бурен край дали ще приемат признанието на Джон за легитимно.

# 546
санса определено не му изписа вежди.  Ако собствената ти сестра не те уважава и оспорав решенията ти пред всички,, как искаш да те уважават васалите? Хубаво е да си решителен в битката, а не  с близките ти да си правите напук, когато ти поверена съдбата на хиляди хора.

Определеделено съм на мнение, че Джон и Санса предварително трябав да говорят помежду си за дневния ред и да обсъждат проблемите, за да имат съгласуваност.

# 547
  • Варна
Определеделено съм на мнение, че Джон и Санса предварително трябав да говорят помежду си за дневния ред и да обсъждат проблемите, за да имат съгласуваност.

Това е ясно, не е ясно дали Санса го прави умишлено или е творческо безсилие на сценаристите.Trollface

# 548
 според мен, просто все още Санса не е "пораснала" достатъчно. Да, вече проумя че светът не е едно мило място (Ланистъриет се погрижиха за това). От Ланистъриет и Кутрето се научи на лицемерие, а завръщанетоу дома й върна в някакав степен самочувствието. като цяло обаче има още много да учи за  психологията на човешката душа и за това какво се очаква от нея като владетелка. Освен това тя е само на 14 г/15. То не че Джон е много по-голям (няма и 18), но колкото и бързо да съзряват, Санса си е тийн, а и нека не забравяме, че няма майка и баща, който да се грижат за въпитанието й, а само Кутрето.

Джон след Нед, поне си имаше много учители и всеот сой - Донал Ноя, Лорд Мормон, Корин Полуръката, Манс Райдър, Станис, Мелисандра, сега Давос. ОСвен това Джон имаше братята си -Ед СКръбия, Сам и т.н. а до като беше в Чертога Санса имаше само Хрътката и Тирион. съвсем не може да се сравнява. Естествено, че Санса е по-назад в развитието, но предвид събитията ми се струав, че има развитие в героинята.

# 549
Джон определено е на различно мнение от това на Санса, забелязахте ли как се отблагодари на диваците - прати ги на Вала. А те бяха единствената му армия срещу Рамзи. Ето, че той не разсъждава за отминали неща. По всякакъв начин иска да подготви защита. А кой по-добре от Тормунд и компания биха вардили Вала, пък и те най-добре знаят какво има отатък.
Дано имат обяснение откъде се взеха тези 1000 кораба.
Интрото с Аря бе ефектно, но наивно.

# 550
А Санса толкова ли я уважават васалите на Севера, че да се трогнат какво и е мнението за Джон и дали демонстрира уважение или не? Същите я бяха оставили на Болтън и Кутрето да я развяват като скъсан парцал. В същото време видяха как тя се опитва да противоречи на Джон и той взима категорично решение, точно като истински крал, което те одобряват. Затова според мен му изписа вежди, лично мнение.
Не знам, но за мен мълчанието на Джон тук -
Джон: Искаш да те слушам?
Санса: Толкова ли е лошо?
Джон: ..... "мълчание"
не е точно израз на драма между тях. Понякога човек си замълчава когато разбира, че не е съвсем прав (Джон вижда, че сестра му е пораснала и познава света на Юга по-добре от него). В случая си е някаква комуникация, типична за братя и сестри. Всеки си гледа от неговата камбанария, но и разбира че истината е някъде по средата. Освен това според мен Джон е наясно със себе си, знае че няма отговори за всичко и че учи и решава много неща в движение.

# 551
  • Варна
Е, иронично я подпита дали се възхищава от Церсей. Самото предположение е обидно.

# 552
 човек, обикновено замълчава, когато не исак да нарани другия с истината.

Робърт: Нед , кажи че съм добър крал.
Честният Нед: мълчание.....
Робърт: ох, добре де, можеше да ти се превърти езика. Кажи поне, че съм по-добър крал от Ерис.

Санса,  това че не скочиха в нейна защита не значи  че не я уважават, никой не би тръгнал след една жена, освен в Дорн, и може би на Мечия осторов. Дори в Долината, генералът бе Черната Риба. Дори и армията на Долината, която на практика е нейна, а не на Джон, я контролира Кутрето. Джон трябва да се съобразява със Санса, защото заради нейната подкрепа има рицари, докато той разполага само  с пехота в лицето на  дивациет и северните кланове, макар да са по-многобройни.

Да, самото предпоолжение е, че Санса се възхищава на Церсей е обидно, на на сценаристите толкова им е стигнал акъла, явно се влияят от фен-фикшъни, които искат да покажат колко е умна Санса и бам - първото сравнение е с Церсей. лично аз пък не смятам, че Церсей кипи от интелект, светът се срутва около нея, а тя излъчва самодовоство.

# 553
Е, иронично я подпита дали се възхищава от Церсей. Самото предположение е обидно.
Какво да кажем с препратката й към Джофри

# 554
  • Варна
Какво да кажем с препратката й към Джофри

Именно. И твърдиш, че няма драма?

Общи условия

Активация на акаунт