Банята - 27-ма тема

• 130 058
  • 796
  •   2
Отговори
# 240
Момичета, мниго добри идеи за тоалетна...дадохте ми надежда, че и аз ще се вместя...оказа се, че течът не е от банята, та утре ще изкъртят и тоалетната #2gunfire...и почвам и аз да се чудя наново за плочки и мивки, в момента имам малка мивка в тоалетната, та пак такова разположение ще мисля, кажете малки размери мивчици на кои други фирми има? Моята тоалетна е също ню, ню.... Simple Smile
И още един въпрос, трябва ли плочките в банята и тоалетната да да еднакви?

# 241
Макарон, мерси! Тази мивка съм я загледала, но търсих ъглова, заради чертежа Laughing Може би мъжът ти я ползва, като стои на късата й част, срещу батерията? По мои сметки, от 85 см стена, минус мивка и моноблок, остават към 26 см, как са разпределени - до стената и между тоалетна и мивка и как са на практика тези отстояния?
Мими, ето от моето проучване за малки мивки какво мога да споделя (в ред модел, широчина, дълбочина, височина и приблизителна цена):

Vidima Ulysee   50   23.5   12   46
Vidima SevaFresh   35   25   12   30
Fayans Lara   40   23   85   51
IS Active   45   25   10   152
IS Strada   45   27   10   108
IS Connect Arc   35   26.5   ?   111
IS Tempo   35   30   ?   85
Roca Nexo   40.5   27.5   ?   88
Villeroy & Boch O.novo    50   25   ?   186
Kolo Style   36   26   11.5   123
Kolo Primo   36   27.5   ?   66
Kolo Quattro   40   23   8   403

Гледала съм само за някои колко са плитки, защото 2та най-тесни модели (23 см от стената) са само по 8 - 8.5 см - много малко ми се струва, как човек реално може да си измие ръцете, без водата да се разпръска навсякъде newsm78 Следващата е точно на Макарон мивката, тя поне е 12 см, но пък е 50 см широка, а другите две са 40 см.

# 242
  • Sofia
Здравейте,

Трябва по спешност утре да купя тоалетна чиния на която да монтираме Електронно биде.

Ще съм признателна, ако споделите опита си: от кои тоалетни чинии без ръб сте останали доволни.

Тъй като не съм ползвала тоалетна чиния без ръб се притеснявам, дали вода излиза от нея.

Моля, кажете имате ли дали ползвате такава комбирация от тоалетна чиния и Електронно биде.

аз съм се спряла на този вариант от корея Simple Smile

http://www.bideta.com/products/getprod.php?prodid=14

- това е дъска, която има различни функции, като се почне от подгряване и се стигне до Самопочистваща се мултифункционална пръскалка
Плавен старт на водната струя
Функция "Биде" - измиване отдолу
Функция "Задно измиване"
Функция "Воден масаж" - чрез пулсираща водна струя
Функция "Интензивен воден масаж" - водна струя под налягане
Функция "Аерирана водна струя" - особено подходяща за жени
Функция "Щадяща водна струя" - подходяща за деца
Функция "Люлееща водна струя" - комфортно обливане чрез плавни движения напред-назад на пръскалката
Функция "Подсушаване" - посредством топъл въздух
Индивидуална настройка на позицията на пръскалката
Настройка температурата на водата
Настройка силата на водната струя

# 243
Фреш бриз, благодаря ти Simple Smile

# 244
  • Варна
Божке alegra туй биде и други работи май прави  Joy

Сори, не ме разбирай погрешно  bouquet

Относно малката тоалетна, вчера си порисувах на пейнта, най много пространство се усвоява с ъглова мивка и тоалетна. Обаче аз нали съм наопаки, не симетрията ми е трън в очите, повече ми допада варианта на Макарон. Задължително голямо огледало, което да не е ограничено до размера на мивката, може да продължи и зад вратата, чисто без рамки.

Ето тук има подобен размер, без душовото пространство.

Тук са ъглови

Предложенията на на Макарон за моноблок и мивка са ок, а по-дълбока май и тази става тази?

И вградени конструкции има за малки пространства, а шкаф над нея също не е проблем, но разбрах, че има прозорец на тази стена, но дори и без шкаф може да се използва полицата, която се образува от куфара

# 245
Дорис, и аз съм така със симетрията Grinning
По дългата страна от прозореца към вратата са: първо, вертикална тръба канал, около 25 см, после тръби и водомери, около 43 см, и после комин, цели 97 см. Този комин е нарисуван на плана с четири дупки, толкова ли са нормално комините newsm78 Без него ширината на банята е 1м, но се ползва и не мога да го махна. Мисля си да търся вариант тези тръби да ги вкопая по-навътре в стената, така може да се образува някаква ниша с размер около 42 на 22 см, точно за една малка мивка, но пък ще се застъпва поне наполовина с тоалетната и може да не е удобно newsm78

Последна редакция: сб, 19 ное 2016, 08:40 от FreshBreeze

# 246
ох страшно...
Опитвам се да изчета последните теми в опит да намеря точния човек/бригада за ремонт на двете бани, но започвам да се плаша... Румен Янев има ли фирма? Коя... да не попадна по погрешка... кой е шадолмен (shadowman предполагам) да не би да си е сменил ника...

толкова патих от майстори че ме е страх да започвам ремонт вече.
Имам да бутам стена между  мокро и малка тоалетна, да се кърти до основа стари плочки (наслагвани 100% понеже едното е с 3 пръста надолу от основния под а другото поне с 10 см нагоре) да се слагат на ново сифони, окачени тоалетни, скрити системи за окачване душ кабини.. Страх ме е да не попадна на някойкойто да го има и в белия и в черния списък и аз да съм от изпатилите. С две дечурлига трудно ще сабирам пари за ремонти два пъти един след друг

# 247
Поглени в белия списък. Румен Янев май няма фирма., а само пише тук и жените май го контактуват на лични. Шедоумен е страшно добър мебелист и изключително коректен - без да съм му клиентак. Това са ми впечатленията от кухните, които показват различни мами птавени от него, както и от постоянната помощ, която оказва със съветите си. Иначе тука имаше коментар за отличната работа на Чапара ЕООД. така, че гугалирай го и разгледай си нещата, които прави, ако ти харесат го контактувай и ако е свободен и се договорите мога само да ти пожелая успех! Почтен човек е и много добър майстор

# 248
Ето тук му има адреса и контактите. Чапара

# 249
# 250
  • Русе
Дойде и моя ред за ремонт на баня  Grinning
Още съм в процес на размишления и събиране на идеи, след като вече имам размер на помещението.

Имам голямо желание да направя втора тоалетна в апартамента, та затова ми се иска в малката баня с размери 195*128 см да успея да вкарам и тоалетна чиния. Струва ми се, че компромис ще се наложи с размера на мивката, като вместо нормален размер да сложим от минималистичните 25*45 см. /Защо пък не ?  newsm78/

НЕмам нерви да търся и да се справям с програма за 3Д проектиране, затова надрасках набързо нещо в Excel  Laughing

Според вас дали ще се получи номална функционираща баня с тоалетна по този начин:
http://www.prikachi.com/images.php?images/736/8965736s.jpg

ПП: При ремонта е възможно да се свие размера на пакета с тръби, поне така сподели приятел-неспециалист.

Бих се радвала да покажете вашите бани с подобен размер  Hug

# 251
  • В полите на Витоша :)
didib, душ ли ще има на стената срещу вратата?

# 252
  • Русе
Душа в момента е на стеничката /пакета/ с тръбите .

Би могъл да бъде пак там или на стената срещу вратата.

# 253
  • В полите на Витоша :)
Ясно. Щях да предложа тоалетната да е в дъното на дясната стена (влизайки в банята), затова попитах.

# 254
Диди, изпипай си добре проекта, с 3D и всичко до сантиметър, защото идея си нямаш колко са смотани майсторите и как от нищо не им пука.

Общи условия

Активация на акаунт