Банята - 27-ма тема

• 129 894
  • 796
  •   1
Отговори
# 105
  • Burgas
. В тази връзка може би е най-добре да напишете писмо на производителя, да приложите снимки и да очаквате обратната връзка.

Точно това предложих и аз PeaceРаботя с различни италиански производители,все водещи и именити(не конкретно Marazzi) и от опит казвам:и най-добрите правят грешки,всичко се случва !!!Няма нищо необичайно в това,нито пък е странно да им споделиш какъв е проблема -всяка уважаваща себе си фирма ще отговори.  Редактирам се: Това принципно е задължение на вносителя, но ако отказва да съдейства, трябва да се търси контакт с производителя.

Последна редакция: пт, 04 ное 2016, 21:31 от borka01

# 106
  • Plovdiv
Здравейте! Харесахме тези плочки http://www.keramo-bg.com/Reality-Gris-Keros-Tiles-A016 Това е проектът http://prikachi.com/images.php?images/264/8953264B.jpg
Как ви се струва? Исках декорите да не са само вертикални, а по - скоро хоризонтални, за да разширяват банята визуално. Мисля да сменя нареждането на подовите и стената насреща с хоризонтално. Други идеи?

# 107
# 108
На мен ми се струва доста добре...даже взех някоя идея за моята!

# 109
На мен нещо ми се бият нещата. Двете колони с декори са ми някак отсечени и не ми се връзват и има три вида редене като сложим стената с дървесен тип плочки newsm78 Стилистически се преплитат няколко неща, чак не мога да си избистря и да кажа, кое бих преправила.
Иначе плочките ги знам и ми харесват. ММ има няколко приатели за последната година, йоито направиха бано с тези плочки. Всички идват ор Русе и взе да им се смее, че били любимите плочки на хората от този град. Нищо подигравателно, но понеже хората помеждуси не се познават, а все тях избират... та сега ме подсети  Joy

# 110
Единствено ми идва прекалено силен контраста между тъмните и светлите плочки, но може би е от снимката...Simple Smile и затова черние стоят като отсечени, би ми се искало по плавен контраст...аз гледам от телефона обаче и там не знам ка ми излизат цветовете Simple Smile

# 111
  • Варна
Не видях бойлера, до вратата ли ще е позициониран? Предполагам затова всичко е разположено на едната стена? Малко близо ми се струва душа до тоалетната.

# 112
Хм, не, не мисля, че е близо. Ако правилно си спомням, по стандарт трябва да има мин. 90 см. широко душ-пространство (ако предположим, че има параван), а с тази подредба на плочките то е 100 см.

Teddyy, защо не помолиш да ти направят един проект и с хоризонтално подредени плочки? Като го видиш и сравниш двата, лесно ще прецениш кой ти харесва повече.

# 113
Като е ново и добре направено в детайлите всичко е хубаво. А кое е само хубаво и кое е "върхът" си зависи от личния вкус и не може да бъде критикувано/одобрявано/обсъждано. То ако всички имат еднакви вкусове ще имаме и еднакви бани Twisted Evil

Затова за мен най-важното не е естетиката (съвсем добра си е), а практичността. И тази баня според мен е достатъчно практична - мивката точно срещу вратата, тоалетната не е клаустрофобично сгъчкана и няма да теснее в раменете на едър мъж, мястото за къпане е достатъчно и на ширина и на дължина, но трябва да се сложи параван с врата и да се направи пълно отделяне на мократа част. Иначе все ще имаш проблеми с води по пода, намокрена тоалетна чиния, подгизнало руло тоалетна хартия и пр.
Предполагам, че ще има ТЕЦ и няма да има бойлер, но къде е лирата?
Иначе аз харесвам кутиите за вградени казанчета. Да се продължава до тавана тази куха ниша е излишен разход на пари, а освен това намалява обема на банята. Пък сега отгоре на кутията можеш да си сложиш ароматизатор (кошничка с ароматни билки) и резервна тоалетна хартия.
Абе практично изглежда. Само едно напомняне - контакт около огледалото? Ще ти трябва за маша, сешоар, за самобръсначка на мъжа евентуално. По принцип е най-добре да е отдясно, но тук няма как - отляво ще бъде. Има такива IP44  с капаче.

# 114
  • Варна
Хм, не, не мисля, че е близо. Ако правилно си спомням, по стандарт трябва да има мин. 90 см. широко душ-пространство (ако предположим, че има параван), а с тази подредба на плочките то е 100 см.

Teddyy, защо не помолиш да ти направят един проект и с хоризонтално подредени плочки? Като го видиш и сравниш двата, лесно ще прецениш кой ти харесва повече.
Куфара на структурата е 50 см, ако се сложи параван тоалетната ще е малко като в дупка между мивката и паравана. Може би са предвидили П образна релса със завеса за да не се мокри тоалетната. Както и да е, предполагам са го преценили на место. Относно реденето, аз харесвам хоризонталната подредба и има един + от мен.

# 115
Мисълта ми е, че има или няма параван, пространството е достатъчно, не е близо душа.
Съгласна съм, че ако се сложи преграда, ще стане като в дупка. Аз само не разбрах - кое налага колоната между мивката и структурата? newsm78

# 116
Мисълта ми е, че има или няма параван, пространството е достатъчно, не е близо душа.
Абсолютно.
Съгласна съм, че ако се сложи преграда, ще стане като в дупка.
Тук вече е въпрос на приоритети Peace Аз предпочитам дупка пред течащи води, а една завеса не пази достатъчно. Пък и един прозрачен стъклен параван не прави чак дупка, особено ако от другата страна има простор.

Аз само не разбрах - кое налага колоната между мивката и структурата? newsm78
Има само една логична причина - тръболяците. Тук изниква и още един въпрос - на проекта не се вижда къде е ревизионният отвор newsm78

# 117
Малко прекалено разнообразен ми идва проекта- има хоризонтално и вертикално наредени плочки, дървесен декор, издадените колони са в тъмно, декорни тънки и декорни по-широко наредени. В малка баня няма нужда от толкова ефекти. Но, въпрос на вкус.

# 118
Ако трябва да се прикриват някакви тръби според мен ще е до-добре да е само един общ куфар с вградената структура, от пода до тавана. Също не бих сложила различни плочки, не виждам защо да се акцентира изпъкналостта

# 119
Нашият случай в другата баня е подобен - много чупки, много нещо. Не исках да ги подчертавам, затова се спрях само на един вид плочки за стените - големи квадратни, а долу на пода ще сложим гранитогрес с дървесен декор. Много приятно се получи на проекта, някак всичко се обедини и чупките станаха почти невидими. Пробвайте, може и на вас да ви хареса повече.

Забравих нещо - за да ги минимизираме (чупките), вдигнахме структурата на тоалетната до тавана, както предлага moonriver, така че и аз съм ЗА това решение.  Peace

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 11:16 от Madeleine

Общи условия

Активация на акаунт