Банята - 27-ма тема

• 129 951
  • 796
  •   1
Отговори
# 165
  • Бг-мама
Благодаря, Зечова - ще пробвам още тази вечер, дано се получи! Между другото ние с теб имаме много сходни бани, аз съм със същите плочки, само че ти си ползвала фризовете, а аз съм с "гоблен" на стената Simple Smile
А , вие слушалката къде я монтирахте ? Долу  ли или на средата между смесителя и питата?
Ние я монтирахме долу до смесителя , но на мен не ми хареса и после сложихме още един държач на по високо , може и това да помогна за спирането на теча.

# 166
Долу е монтиран, на нивото на вградения кран. На мен също малко ми е странно, но вече беше монтирано и ... сега ще видим. Първо ще пробвам да завия бутона. Ако не помогне, ще пристъпим към вариант Б.

# 167
  • Бг-мама
Долу е монтиран, на нивото на вградения кран. На мен също малко ми е странно, но вече беше монтирано и ... сега ще видим. Първо ще пробвам да завия бутона. Ако не помогне, ще пристъпим към вариант Б.

Да странно и грозно ми стоеше и на мене. Пробвай със завъртане.

# 168
А ти на първоначалното място където ти беше монтиран душа какво постави? Или сега си с два държача? Един на нивото на крана и един по-нагоре?

# 169
  • Бг-мама
А ти на първоначалното място където ти беше монтиран душа какво постави? Или сега си с два държача? Един на нивото на крана и един по-нагоре?
Да с два сме . Дай ми вайбър или месинджер и ще ти пратя снимка на това как е сега.

# 170
  • Burgas
 tanu-to и ние сложихме същата душ-система,по предложение на майсторите ръчния душ е монтиран по-високо от смесителя,на 140-150 см от пода и не сме имали проблем като вашия.Възможно е наистина смесителя да не затваря добре- по някога дъщеря ми закача гъбата си за душ за превключвателя и тогава си капе,тъй като не може да затвори добре заради шнура на гъбата.Като го махна,затваря веднага и спира да тече PeaceДано съм била полезна.

# 171
  • Wonderland
. Майстора не ги събори напълно, каза че няма да има проблем..
Ползвал ли е контактен грунд?
Скрит текст:
PAV1, ползвал е само за пода, където нямаме проблем, но не и за стените. Може би това е проблема   Confused

# 172

Скрит текст:

[/quote]

Плочките винаги е добре да се свалят. ММ никога не практикува така, особено ако се прави нов апартамент и каза, че е трябвало да се ползва този грунд ( розовият не е за тази цел)

и ако се е работило с лепила на Cerasit да се лепи с CM16!
При Вас методът на работа не е технически правилен и е довел до неприятния развой.

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 10:32 от drago_2008

# 173
  • Wonderland

Скрит текст:

Плочките винаги е добре да се свалят. ММ никога не практикува така, особено ако се прави нов апартамент,
Във Вашият случай ММ каза, че е трябвало да се ползва този грунд ( розовият не е за тази цел)

и ако се е работило с лепила на Cerasit да се лепи с CM16!
При Вас методът на работа не е технически правилен и е довел до неприятния развой.
[/quote] благодаря! Ще купим такъв. Ще пусна снимки след като наредим плочките пак. Ще бъда единствената с два пъти правена баня за период от няколко месеца.

# 174

Ще бъда единствената с два пъти правена баня за период от няколко месеца.

Нееее, не си единствената  Laughing, ако това ще те успокои. Може да се върнеш в края на предишната тема. И ние сме с напукани плочки в 2-те!!! помещения - баня и тоалетна, и тоалетна. Но не знаем какво да правим - дали да подменяме само напуканите плочки, които до момента са за около 700лв, или да сменяме всичко. Т.е. до кога ще се пукат и тн.  Обвиняват се един друг - майстор -> плочките; плочките ->лепило и/или майстор; лепило  -> плочките. И така омагьосан кръг.
Посвиквам с мисълта. Но за мен лепене върху други плочки не е опция. И без това двете помещения са по 4 квадрата.

По казуса с напуканите плочки на фифи- за мен проблема е в майстора.Най-вероятно се е престарал с чукчето за нивелиране,това е най-честата причина за паяжинообразно напуканата глазура  Peace

rgzi,
Вече не знам какво да мисля и кой да обвинявам. Усмихна ме начинът, по който си описал/а причината. Но истината е, че имаме  3 вида пукнатини - фини в гланца, те са най-много; по-груби - в ъглите, направо спукана плочка, това са 2-3 плочки до сега; и напукани плочки в средата.

# 175
С ММ се колебаем между два смесителя за мивка в баня. Предпочитаме да е по-висок и издължен модела, за да не си блъскаме ръцете в дъното като се мием. Та бихте ли дали мнения за тези два модела:

http://www.grohe.com/bg/32023/grohe/bathroom/eurosmart-new/produ … material=23322001
и
http://www.vidima.bg/produkti/smesiteli-za-banya-86065g/b0436aa- … -B0436-AA-217261p

Видима има повече мм затварящ механизъм, но за Грое съм чувала отзиви като по-качествени откъм плавно регулиране на струята и топлината и то за години напред, докато за Видима срещнах коментари след година две се прецаквала ръкохватката. Видимския смесител ни го предлагат за 136лв, а Грое - от 239 е намален на 149лв в момента. Притеснява ме, че макар и Грое това е сравнително от евтините им модели и дали пак е на същото ниво качеството.

# 176
С ММ се колебаем между два смесителя за мивка в баня. Предпочитаме да е по-висок и издължен модела, за да не си блъскаме ръцете в дъното като се мием. Та бихте ли дали мнения за тези два модела:

http://www.grohe.com/bg/32023/grohe/bathroom/eurosmart-new/produ … material=23322001
и
http://www.vidima.bg/produkti/smesiteli-za-banya-86065g/b0436aa- … -B0436-AA-217261p

Видима има повече мм затварящ механизъм, но за Грое съм чувала отзиви като по-качествени откъм плавно регулиране на струята и топлината и то за години напред, докато за Видима срещнах коментари след година две се прецаквала ръкохватката. Видимския смесител ни го предлагат за 136лв, а Грое - от 239 е намален на 149лв в момента. Притеснява ме, че макар и Грое това е сравнително от евтините им модели и дали пак е на същото ниво качеството.
Няма значение дали е евтин или скъп смесителят на Грьое, качествени са си!
Тези смесители виждали ли сте ги на живо. Те са си стандартна височина за моите представи. Бяхме сложили този модел в банята
http://www.grohe.com/bg/6668/grohe/?product=23336-G265&color … material=23336000
Даже е незначително по-висок от тези, които гледате. На нас ни дойде нисък и не пръскаше достатъчно напред. Гледам, че за един от показаните го дават с пръскане по-напред под 30 градуса, та би трябвало да е по-добре от при нас, но за мен са си ниски смесители.
Веднага смених нашите с тези:
http://www.grohe.com/bg/7441/grohe/bathroom/eurosmart-cosmopolit … material=23327000
Идва малко по-висок, с по-дълъг чучур и по-голям ъгъл на пръскане.
За другата баня
http://www.grohe.com/bg/7440/grohe/bathroom/eurodisc-cosmopolita … material=23448002

Сравнявайте чертежите, по-тях най-лесно може да се ориентирате! Трябва да гладате височина на чучура спрямо плота, ъгъл на пръскане и дължина на чучура.

Един съвет вижте и Клуди.
http://baniastil.com/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5% … di-(41)-8607.html

# 177
  • Варна
Скрит текст:
Записвам се в темата, че от половин година сме в ремонт на банята. Mr. Green Тъй като е в апартамента, в който си живеем и беше абсурд да се изнесем с все деца и куче  Laughing някъде за 2 седмици (минимума, който ни дадоха различни майстори за направата на банята), ММ реши да я прави сам. Дотук добре, прави я качествено, но бавно... като чета темата и оплакванията от майстори може и добре да сме го решили.  Crazy Вярно, всичко става поетапно и можем да си я ползваме междувременно (заедно с тоялетната е), но вече доста се изнервих - той работи основно вечер и през почивните дни, аз пък искам да излизаме някъде семейно, угодия нямам  Twisted Evil.

Както и да е, дотук сме я докарали до сменени тръби, където се налага, инсталирана висяща тоалетна с вградено казанче и три стени с налепени плочки. Остава още една стена и пода, и висящ таван с осветлението. За тавана има ли нещо, което трябва да знам? Mr. Green

Купихме шкаф за мивката, смесител за нея и душ, както и разни други аксесоари за банята (основно от Икеа и Амазон). Остава ни да купим вана и не можем да се спрем на никаква марка и модел, така че ще съм благодарна за препоръки. Peace Сегашната ни беше някаква словенска, която преди 10 години купихме от някакво изложение за бани и не помним нито марка, нито фирма, от която сме я купили. Качествена е, но при ремонта освободихме място и сега идва къса. Трябва ни вана, дълга 170-175 см., да не е ъглова, а правоъгълна, максимално изчистена. Peace

Освен това мислим да сложим някакъв стъклен/пластмасов параван на част от ваната, там където е душа, за да ограничим пръскането. Нещо подобно:

И за това ще ми е интересно да чуя мнения и препоръки.

Никой ли няма вана и параван или поне препоръки за такива?! Rolling Eyes

# 178
  • Под Сините камъни
Ние сме със Видимския само че е от по високите.За година и малко ползване сме доволни

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 12:18 от Пепински

# 179
  • София
Скрит текст:
Записвам се в темата, че от половин година сме в ремонт на банята. Mr. Green Тъй като е в апартамента, в който си живеем и беше абсурд да се изнесем с все деца и куче  Laughing някъде за 2 седмици (минимума, който ни дадоха различни майстори за направата на банята), ММ реши да я прави сам. Дотук добре, прави я качествено, но бавно... като чета темата и оплакванията от майстори може и добре да сме го решили.  Crazy Вярно, всичко става поетапно и можем да си я ползваме междувременно (заедно с тоялетната е), но вече доста се изнервих - той работи основно вечер и през почивните дни, аз пък искам да излизаме някъде семейно, угодия нямам  Twisted Evil.

Както и да е, дотук сме я докарали до сменени тръби, където се налага, инсталирана висяща тоалетна с вградено казанче и три стени с налепени плочки. Остава още една стена и пода, и висящ таван с осветлението. За тавана има ли нещо, което трябва да знам? Mr. Green

Купихме шкаф за мивката, смесител за нея и душ, както и разни други аксесоари за банята (основно от Икеа и Амазон). Остава ни да купим вана и не можем да се спрем на никаква марка и модел, така че ще съм благодарна за препоръки. Peace Сегашната ни беше някаква словенска, която преди 10 години купихме от някакво изложение за бани и не помним нито марка, нито фирма, от която сме я купили. Качествена е, но при ремонта освободихме място и сега идва къса. Трябва ни вана, дълга 170-175 см., да не е ъглова, а правоъгълна, максимално изчистена. Peace

Освен това мислим да сложим някакъв стъклен/пластмасов параван на част от ваната, там където е душа, за да ограничим пръскането. Нещо подобно:

И за това ще ми е интересно да чуя мнения и препоръки.

Никой ли няма вана и параван или поне препоръки за такива?! Rolling Eyes

Ние имаме вана и точно такъв параван мислех да сложим, но се отказахме, дори не сме търсили. Причини - на мен ми е малко клаустрофобично, не мисля, че изцяло ще спира водните струи и ще предпазва останалата част от банята, а и визуално не ми стои красиво.

Общи условия

Активация на акаунт