Банята - 27-ма тема

• 129 971
  • 796
  •   1
Отговори
# 180
*Шоколадче*,
Трудно ми е да преценя колко са високи смесителите и колко напред ще дойдат в мивката. Ако имате възможност, да ги видите на живо. На мен ми харесват и смесителите на Hansgrohe.

Другото, което мога да дам като идея, е, ако се спрете на Грое да проверите цените в Амазон. Понякога за парите в Бг, може от чужбина да си купите по-висок клас продукт. Ето един пример за абсолютно еднакъв продукт, но със съществена разлика в цената:
https://www.amazon.de/gp/product/B005GCM8PC/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1
и
(тук трябва да копирате целия линк в браузъра):
http://baniastil.com/смесители-за-баня/душ-колони/grohe/термостатична-душ-система-euphoria-system-180-grohe-9128.html

# 181
Благодаря за мненията. Да, точно по чертежите само се ориентираме за сега, тъй като само Видимския видяхме на живо. Другия ще го търсим. Просто шкафа ни с мивка рекламират с нисък смесител, видяхме баня по една случайност със същото обзавеждане с примерния смесител и беше нищожен просто. За пазаруване от Амазон нямам опит, а и другата седмица ще трябва да се монтира.

# 182
Точно днес се чудех за смесителя, високият пръска, ниския не е много удобен, все пак избрах ниския вариант, фирмата е Клуди, немски, самата продавачка каза ниския, защото иначе онзи ще ни къпел краката! Rolling Eyes
Душ колоната е на същата фирма, нивият модел, много е красива Simple Smile
Смесителят беше в промоция от 500 и нещо лева на 289 лв Simple Smile
От смесителите на Видима не съм доволна, този в кухнята прокапа на третата година Sad

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 18:13 от mimi.7299

# 183
Скрит текст:
Да, на магнитчета.
Изберете правилният размер, т.е. цяла(и) плочка.
Скрит текст:
Скрит текст:
http://forum.napravisam.bg/viewtopic.php?t=53651
Предварително позиционирайте отвора да бъде на цяла плочка!
Видима има повече мм затварящ механизъм, но за Грое съм чувала отзиви като по-качествени откъм плавно регулиране на струята и топлината и то за години напред, докато за Видима срещнах коментари след година две се прецаквала ръкохватката.
Няма значение дали е евтин или скъп смесителят на Грьое, качествени са си!
"Прецакването" е на керамичната глава,
заради неправилна експлоатация относно налягане във водопроводната инсталация.
На Видима е означено - 3 бара.
При Грьое - 5 бара

регулатор за налягане:
Скрит текст:
Друго важно е от какъв материал е изработено изделието.
Най-добре е да е от месинг.
*Шоколадче*, за Грьое-то(посоченият от Вас модел) намерих характеристика, че тежи 1.700 кг.  Peace

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 09:06 от Анонимен

# 184
  • София
Показаните ревизионни отвори, както и други от този вид според мен стоят като кръпки в банята. При нас ревизионния отвор е самата плочка, с монтирани на нея магнити от задната й страна и съвсем дискретна дръжка за да се отваря.

# 185
Vayana,
Показаните са точно на магнитчета, за които пита valpan.  Wink
Скрит текст:

# 186
  • София
Видях, но на снимката от сайта както е показано разбирам, че ще се вижда металната рамка.

# 187
Здравейте, чета ви редовно, а сега дойде и моят ред за ремонт.
Качвам снимка на проекта ни, като идеята е да има 2 сифона, единият - линеен за душ пространството, а другият - рогов сифон, който да не е в средата на помещението. Ще съм ви много благодарна за всякакви съвети къде според вас е най-подходящо, за да се получат наклоните и да не е грозно Simple Smile

# 188
po_ кабината ще има ли праг?

# 189
Колебаем се все още, тъй като не сме се спрели на майстор, който да ни насочи дали ако е без праг останалата част ще се остане суха и ще се докарат наклоните съответно в мократа и сухата част. А иначе аз предпочитам без праг.

# 190
 po_,
Според мен някъде около/под мивката, според фугите на плочките.
Ето:
Скрит текст:
а при другите сифони повече равнини ( +умения на майстора да го намести м/ 4-ри плочки):

+

# 191
Здравейте, чета ви редовно, а сега дойде и моят ред за ремонт.
Качвам снимка на проекта ни, като идеята е да има 2 сифона, единият - линеен за душ пространството, а другият - рогов сифон, който да не е в средата на помещението. Ще съм ви много благодарна за всякакви съвети къде според вас е най-подходящо, за да се получат наклоните и да не е грозно Simple Smile

С малка баня и два сифона не го измислиха при нас. Оставихме един сифон в душ пространството и то е по-ниско с преход от лайсна. Стана красиво, но дали е функционално още не знам, защото не сме го ползвали.

# 192
и аз се чудя за тия пусти сифони, в момента банята е без преградно стъкло и сифона в момента се пада точно на пътя му? Та в новият вариант се чудя къде да го сложа ? Предложиха линеен сифон около 250 лева, който да е перпендикулярно на преградното стъкло ? Ако имате идеи моля споделете ги?

# 193
Колебаем се все още, тъй като не сме се спрели на майстор, който да ни насочи дали ако е без праг останалата част ще се остане суха и ще се докарат наклоните съответно в мократа и сухата част. А иначе аз предпочитам без праг.
Ако се прави с два сифона най-лесно е под левия край на мивката. Ако няма да слагате праг, може да се направи с един сифон като: стъклото се опира на стената и в предния си край с алуминиев профил и уплътнение стъпва на пода, а в края към стената се отрязва профила на 8-10 см и стъклото  като се нивелира остава отлепено от пода. Така може да се направи водата да се оттича под стъклото в лентовия сифон вътре в кабината. По този начин са монтирали на негов приятел вече две кабини.

# 194
Ако се прави с два сифона най-лесно е под левия край на мивката.
Получава се "конфликт на интереси".
Не трябва да има пресичане на сини и червени отсечки.
(сини-страни на кабина, червени - майки за наклон)
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт