До Ноември не остана, скоро ще ме гушка мама! - Тема 8

• 32 028
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Мамчета, да са ви живи и здрави рожбите!
Благодаря на всичко за честитките към мене!
На тези, които са в очакване, ей момичета, такова уникално щастие просто няма! В момента, в който видиш слънчицето забравяш и болка и притеснение. Не го вярвах, но наистина е така!
Забравете за притеснения за багажи, или кога ще започнат контракции или ще падат тапи! Насладете се на последните мигове на бременността, галете коремчетата си и се настройте позитивно! Аз в деня преди секциото изгоних всички от вкъщи, надух си музиката, танцувах и си сипах чаша вино. На сутринта, с усмивка и готовност бях в болницата. Точно тази настройка ми помогна много. Цялото родилно се удивява, как бързо си скочих на краката, как усмивката не ми се изтри от физиономията, как всеки път когато лекар ме попита как съм отговора все е един и същ "Супер съм!". Силния дух прави чудеса! А малкото бонбонче, което спинка до мен, ми дава такива криле и сили, че се чувствам пълна с енергия и живот!
Днес ми е 4ти ден след секцио, а от вчера не ползвам обезболяващи. Не защото съм някаква героиня, напротив - не издържам на болка въобще. Просто ми е толкова весело, приповдигнато и щастливо, че забравям за обезболяващите!

# 121
Страхотно Шоши, направо ни вдъхновяваш! Добре че има хора като теб!

# 122
На 10.11.16г в 15:45 се роди Ния със спешно секцио. Тежи 4300 И е 52 см.

# 123
  • София
Почна и бебевалежа в темата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Живи и здрави всички бебешори и да нямат колики и да папкат хубаво.
Шошии, ти къде ражда? И защо в деня рреди секцио си била у дома? Радвам ти се на хубавите емоции и дано за всичти са такива усещанията  bouquet

На мен ми остава малко време до секциото. Още не съм се притеснила  hahaha и дано не се притесня до края.
Аз ще раждам в Надежда. Склюбих и договор с Биорегенерация за стволовите клетки. Остават последни неща да се подредят. Не съм си стегнала още багажа за родилното  hahaha Вярвам на бебешита, че ще е послушна и ще си стои на топло до деня на секциото  Heart Eyes

# 124
  • Бургас
Здравейте момичета. На 1.11 в 12:00 с планирано секцио се роди малката ни мишчица Теодор 51см. 3400гр. Вече сме си в къщи, гледаме се и сънят ни е мираж  Joy

# 125
Честито момичета да сте живи и здрави и пълни с енергия!

# 126
Честито на всички  новородили мами. Момичетата, които сте били с планово секцио, как хранихте бебенцата в болницата и след това у дома?

# 127
Ехее наистина бебевалеж.  Party Честито на всички мами! Да са здрави и послушни бебоците!  Hug Heart Eyes
Шошии, браво ,момиче! Само така.  bouquet Hug

Dessy_des,дали кърмим ли питаш? Аз-да. Само нощем дохранвам,че да поспим и да съм сигурна, че се е наяла. В болницата ми дадоха бебка 24 часа след операцията. Слагах я за по малко на гърда и после шишето. Кърмата ми дойде на третия ден и спрях с шишето. Сега сме на поискване.  Heart Eyes

# 128
Ехееее, валят бебета! Браво! Честито, майки!
Магнолия, ражвах в Селена, където правих и всичко останало. Там приема е в деня на секциото рано сутрин. Правят се изследванията в тяхната лаборатория, тонове, ЕКГта, кръвни картини, УЗИ всичко. Знам, че на нятоо места приемат предния ден, тук не е така. И по добре за мен, де. Предния ден купонясвах с беба в корема, на другия ден - айдееее! Евала на екипа - не усетих, че съм раждала!
Съветвам ви в багажа да пъхнете една възглавница за кърмене. По удобно е. На мен от клиниката не ми искат абсолютно нищо. В багажа обаче пъхнах неща като айпода ми, удобна възглавница, защото знам какво е да лежиш и да не ти е удобно, възглавница за кърмене, която ползвам нонстоп. Разбира се и козметика, дори всичките кремове за стягане след раждане съм помъкнала, и си ги ползвам. Който е секцио, да си вземе една Цикатридина да си пръска.
Колкото до храненето... Раждането ми се струва като забавна детска игра в сравнение с кърменето... Добре, че клиниката предлага практически коннултации по кърмене, та цяла стая с цицорести мацки кърмим и ревем заедно с децата  Joy Много, ама много искам да кърмя поне няколко месеца, но има моменти на умопомрачение след часове рев, безсъние, и болка в твърдите ти каменни гърди и разцепени зърна, в които поглеждаш към шишето с адаптирано мляко и серзамисляш, колко лесно, кратко и безболезнено би било... Днес консултантката ми каза всеки път когато ме споходят такива мисли да си повтарям, че това е наистина единствения ми шанс да дам на детето си нещо истински биологично. Надявам се като се приберем вкъщи да сме по спокойни и да се научим.

# 129
Шошии, толкова си позитивна, браво bouquet Даваш ни кураж и на останалите! И в Щерев ни искат 2 часа преди планираното секцио,с инструкции за глад от предната вечер и без течности след 22 ч предната вечер. 2-4 седмици преди него минаваме предоперативни консултации с анастезиолог, кардиолог, както и кръвни изследвания.
И честито на мамите! Да са ви здрави, послушни, папкащи и спящи бебчетата  Heart Eyes

# 130
Благодаря много за отговорите.
Аз раждах в Щерев и също съм много доволна от целия екип, който прави секциото.

С кърменето беше мъка - кърмата слезе на 5 ден. В болницата дохранвах, бебо не можеше да захапе. Много ми помогна помпата за кърма преди кърмене изцеждах с нея да оформя зърната.
Спрях адаптираното мляко, от ден бебо е постоянно гладен, но няма да се отказвам.

Шоши, чудесно е, че ви обръщат повече внимани на кърменето. При мен нямаше много кой да обясни.

# 131
Честити бебоци на новите мами! Simple Smile Здраве от сърце пожелавам на всички Simple Smile послушни, пухкави и поспаливи слънчица  Hug

# 132
Време е и аз да се отчета.  Simple Smile На 31.10 в 8:58 се роди нашата дъщеричка. 3600гр и 51см. Днес пристигнаха и резултатите от изследванията на кръвта (която се взима от петичката и се изследват болести). Всички резултати са отрицателни. Много сме щасливи.  Party  Единствения проблем е, че като бяхме в болницата ни правиха проби на ушенцата и два пъти лявото ушенце не успя да мине тестването. След 3 седмици ще пробваме пак.

Раждането мина много бързо. Към 7 и нещо ни приеха и след няма и 2 часa родих. Бях с 4 см разкритие в началото, с контакции на 5 мин. Изведнъж станаха много болезненени и им поисках епидурал, като отговора беше да поизчакаме да зачестят контракциите. Не минаха и 15 мин както лежах ми изтекоха водите и както бях с 5см разкритие започна раждане. Оказа се, че няма за кога да ми слагат епидурала и ще трябва да раждам без. ММ го бях пратила да заведе детето при братовчедка му и не успя да присъства на раждането, но след това беше през целия престой в болницата.

Сега се мъчим с кърменето. Бебка не наддава достатъчно и вторник пак сме на преглед. Тогава ще видим дали да давам допълнително АМ (въобще не ми се дава). Другия проблем е акането. Ака рядко през ден може би. Притеснено ми е дали не я боли коремчето.

Да не забравя...честито на всички родили мами! Да са им живи и здрави бебчетата! На тези на които им предстои раждане, леко раждане им пожелавам!  bouquet Hug

# 133
Лара, честито бебче. Да ви радва много и да е много здрава.

Акането може да не е всеки ден, важното е да има мокри памперси всеки ден, това е показател, че си хапва.

Успех на прегледа, дано не се наложи да давате АМ.

# 134
Лара8, честито и на теб Simple Smile тъкмо снощи викам на моя мъж, че се тревожа вече за теб....и ето на- появи се  Hug
Вече съм спокойна Simple Smile  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт