Домашни в почивните дни

• 34 071
  • 408
  •   1
Отговори
# 345
  • Ямбол
И аз да вметна, не за оправдание, но учителят ни не преподава, а ги кара да преписват урока и в комбинация с учебника, резултатът е налице. Преглътнала съм го на фона на останалите учители и ниво на гимназията като цяло.

# 346
  • Варна
При нас поне учителя по история е на ниво.Вади книги,стари учебници,разказва им,говори им.Определено научават нещо.

# 347
Светкавица, да за същия учебник става дума.

Лиляна, учителят ги кара да преписват урока? #Crazy

# 348
  • Ямбол
...
Лиляна, учителят ги кара да преписват урока? #Crazy
Не питай. Преглътнала съм го вече. И на мен ми е бил същият учител, но тогава млад и зелен не се беше сетил за този пиниз и ни диктуваше от едни негови записки. Можеш да се досетиш, че и майката не е добра по история.

# 349
Боже, а аз си мислех, че фразата:"Деца, преписвайте урока" е запазена само за бившия господин по английски на дъщеря ми. Бивш, слава Богу!

# 350
В отговор на авторката на темата: Да, дават домашни за почивните дни още от предучилищната

# 351
Дъщеря ми е в първи клас и винаги в петъчен ден им се дава по един лист А4 ( двустранно напечатан ) по БЕЛ и математика за работа през почивните дни. Това се случи, защото имаше родители, които на родителска среща есента казаха, че децата им отказват да пишат в почивен ден, защото госпожата не им е дала домашно и така сега класната им запълва свободното време. В петък прибирам дъщеря си от училище по-рано и написваме всичко, за да може два дни да си почине и има време за игри и срещи с приятелчета.

# 352
  • София
И аз да вметна, не за оправдание, но учителят ни не преподава, а ги кара да преписват урока и в комбинация с учебника, резултатът е налице. Преглътнала съм го на фона на останалите учители и ниво на гимназията като цяло.

Да върна темата малко - любопитна съм какво мисли инспекторът по история за този метод на преподаване? Всъщност, това трябва да е някакъв иновативен метод, който изобщо не е преподаване. Тая мантра как с писането материалът влиза в главата може, евентуално и с много уговорки да важи за сухо учене на език, но за друго едва ли. Как навремето е имало учители, които така са преподавали урока, че е било достатъчно вкъщи само да го преговориш и готово (а някои мързели като мене и това не правеха и пак знаеха материала)...

Но на въпроса - инспекторът по история, или както са го кръстили сега, от столичния инспекторат по образованието е този, който отговаря (надявам се с главата си) за преподаването и не е редно години наред да е допускано такова безобразие като преписване на урока.

# 353
  • Ямбол
Говорила съм с експерта, защото я познавам(колежка ми е) и казва, че нищо не може да направи. При проверка, всичко е като по учебник.
Може би трябва да има повече оплаквания от родители, но не смеят.
На мен не ми е важно, казах, че съм го преглътнала.

# 354
Здравейте,детето ми ще е в 1 клас,още не съм се сблъскала с методите на преподаване,но ще се изкажа и аз по темата.От малка и сега като голяма продължавам да мисля,че домашни,тестове и преписване на уроци за вкъщи през почивните дни е абсурдно.Нали затова се казват почивни дни,било в училище или в работа,за да може през тези така наречени почивни дни хората да се радват на семейството си.През делника са достатъчно заети и забързани за училище,за да се занимават и в почивните дни с това.Как на запад наистина събота и неделя са истински почивни дни,хората се радват на децата си,ходят на забавления и т.н.,а ние тук не можем да отидем,че детето има много за учене,писане и др.Ужасна работа. ooooh!

# 355
  • Sofia
Тъкмо имаше кратък проблясък през втория срок, след протестите на много родители за количеството домашни през уикенда и сега пак болни амбиции. Вчеря бях на родителска среща, където госпожата ни обясни, че през лятото децата трябва да учат всеки ден "по малко". По малкото се оказа:
1. Диктовка от поне 2 стр.
2. Преразказ
3. Да извадят всички съществителни, прилагателни и глаголи от двете и да ги определят по род и число;
4. "Поне" 3 стр математика от помагало.
5. Четене на глас на 5 стр. и разказването им после.
 ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
И това всеки ден, всичкото. Това е поне по половин ден учене, ако не и цял. А децата са все пак ваканция. Да не говорим, че те са ваканция, но аз продължавам да работя. Това означава, че като се върна в 4ч трябва тепърва да седнем да учим до вечерта. И кога ще излизат, кога ще играят...  newsm78 Налудничаво е според мен. Заплаши ни, че който не го прави ще е много зле септември, ще е забравил всичко и после цяла година ще изостава. Не съм убедена дали е така. Аз едно време никога не съм учила през лятото пък не съм забравила да чета. Та смятам да въведа корекции в тази програма. Нещо ще учим по малко, но със сигурност няма да е всичкото това чудо накуп. Може би по едно от тези неща на ден.  ooooh!

# 356
Имам позната учителка,която е на 60г и тя казва на родителите на децата си,че те достатъчно се мъчат по цял ден в училище,та и събота и неделя да се занимават със странични неща.Уикенда е за това да си почиват децата,за да може да започната новата седмица и материал на свежа и отпочинала глава.Също казва,че за тези 40г като учител по-лош учебен материал от този в момента не е преподавала.Когато правят тест и по-голямата час от децата ако е с нисък резултат,преподава наново урока.Казва децата не са глупави,материал е труден да го разберат на тази възраст.Тя е начален учител и всяка година нейният клас е с най-висок успех от 5 паралелки 3 клас.

# 357
  • Sofia
За съжаление са много малко такива учителки.

# 358
За съжаление са много малко такива учителки.
Това, за което пишеш, за лятната програма от вашата  учителка, за държавно училище ли става въпрос?

# 359
  • Sofia
Ако въпросът е към мен - да. Държавно, общинско, квартално училище в София.

Общи условия

Активация на акаунт