Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 62

• 72 747
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Парите за стимулация се определят от това с какво ще те стимулират, какви дози ще се ползват и колко дни ще продължи. Това са мн. Индивидуални неща, зависи организма ти как реагира. Може да се започне на 3 ден стимулация

# 646
  • Бургас
Парите за стимулация се определят от това с какво ще те стимулират, какви дози ще се ползват и колко дни ще продължи. Това са мн. Индивидуални неща, зависи организма ти как реагира. Може да се започне на 3 ден стимулация
Много благодаря,понеже сме по фонда,но исках горе долу да преценя с колко пари да тръгна към София.

# 647
  • София
Ами аз по фонда се вместих в сумата, даже по-малко от 5000лв излезна. Но доплащах разни други неща, които фонда не поема - зарзио, РВМС, някакво лепило - около 500лв.

# 648
  • Бургас
 Hug  bouquet Hug

# 649
  • Варна
Благодаря за отговорите, момичета!  bouquet bouquet bouquet Ох, добре, това, че стимулацията започва на 2-3 ден малко ме успокоява. Знам че има къс, дълъг протокол... но още не съм ги изпитвала на свой гръб Tired
Скрит текст:
С този Регулон имаше бая чаршаф листовка вътре, от нея ми настръхна косата. То кръвни съсиреци, то инсулти, инфаркти.... Но тооо - на всички лекарства, дето ни съпътстват, са подобни листовките, с някакви страхотии, по-добре да не чета. Таа си легна обратно много бързо Crossing Arms

# 650
Pollly, наистина по-добре не ги чети листовките, поне що се касае за страничните ефекти. И аз като започнахме, много се бях шашнала, че толкова лекарства ще пия, какви чудеса пише в листовките им  #Crazy
Не го мисли, всички минаваме през това, а някои многократно  Wink

# 651
  • София
Благодаря за отговорите, момичета!  bouquet bouquet bouquet Ох, добре, това, че стимулацията започва на 2-3 ден малко ме успокоява. Знам че има къс, дълъг протокол... но още не съм ги изпитвала на свой гръб Tired
Скрит текст:
С този Регулон имаше бая чаршаф листовка вътре, от нея ми настръхна косата. То кръвни съсиреци, то инсулти, инфаркти.... Но тооо - на всички лекарства, дето ни съпътстват, са подобни листовките, с някакви страхотии, по-добре да не чета. Таа си легна обратно много бързо Crossing Arms
Дългия протокол започва в предния цикъ. Но 20-23 ден се слага блокиращя инжекция,  а същинската стимулация започва 10-14 дни след това, но пак трябва да има кървене

# 652
Поли, ти си по къс протокол. Слушай какво ти казват в клиниката и не му мисли много. И нагласата е супер важна! Аз бях решила, че няма да имам странични ефекти от стимулацията и многа да кажа, че я изкарах сравнително леко.
За финансовата част, много е различно, наистина. На нас ни излезе 4000 лева медикаменти, прегледи и изследвания по време на стимулацията. Всичко останало си беше допълнително - общо почти 10, но си заслужава всяка стотинка!  Peace

# 653
При всеки стимулацията е индивидуална не зависимо дали е къс или дълъг протокола. Аз бях по дълъг протокол и нещата протекоха по следния начин.
1ва блокираща инжекция на 1ви ден от МЦ
2ра блокираща инжекция след 28 дни
След 12 дни започна стимулацията, която беше 14дни. След това беше пункцията и 5 дни след нея беше трансфера.
Сега съм в 20та седмица.
За финансовата част на нас ни излезе около 8хил с абсолютно всичко, но при мен имаше усложнения така, че не съм много актуална.
Желая успех на всички чакащи да започнат стимулация и на тези, които са започнали Simple Smile  Hug

# 654

Pollly едно от притесненията преди да започна стимулация, беше как ще ми понесат физически лекарствата. Бях слушала различни неща от различни хора, но в действителност е добре да се абстрахираш, защото наистина всичко е индивидуално. Единственото, което усещах по време на стимулацията беше лека подпухналост в областта на корема, което не е кой знае какво. 
Не ги мисли тези неща, не си сама, ще имаш доктор да следи за всичко. И макар, че на теб да се пада да преминеш през нещата, разчитай и на мъжа ти, не го изолирай от страховете си, те са нормални, просто приказвайте. Аз лично през цялото време намирах голяма емоционална подкрепа от него и от доктор Баев. А сега, живот и здраве, скоро очакваме да се роди нашето слънчице.

# 655
Здравейте,
на мен стимулацията по фонда не ми подейства при инвитро опита, образувах 1 фоликул, колкото образувам и без стумулация, при всеки е индивидуално. Някоя от вас правила ли е инвитро на естествен цикъл? Каква е продурата, какви изследвания се изискват предварително? Има ли забременеали от таково инвитро?

# 656
Аз. След като пробвахме всякаквки протоколи и препарати, все вадех по 1 яйце и накрая минахме на ЕЦ. Процедурата е, че правят проследяване, таймират с прегнил и пунктират. След това оплождат, евентуално замразяват, събираш ембриони и връщате. В твоя случай, лекарят може да реши и пресен трансфер на един ембрион, не знам. Няма някакви допълнителни изследвания.

# 657
 newsm78Здравейте.Бих изкала да ви питам дали антиоксидантите са добра идея преди стимулация?Благодаря предварително

# 658
На мен док ми изписа да пия месец-два преди процедурата заедно с витамините.

# 659
  • Варна
Ааах, момичета, днес бях на преглед и се видя един задържан фоликул с размери 12х16 мм  ooooh!
Днес ми е 18 ден от МЦ, пия Регулон от 3 ден... Дали ще се спука? До сега не ми се е случвало такова нещо, от сума ти месеци ме следят, винаги си имам О и т.н. не съм задържала нищо. Може би защото се забавих с регулона Sad. За този месец май се проваля опита  Confused

Общи условия

Активация на акаунт