Ваксина против грип

• 3 473
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте
Имам момиче, на 4 години, което от 2 години ходи на ясла/градина. Имаме и бебе на 2 месеца. Педиатърката ни съветва да направим ваксина против грип на каката, че да не донесе на малкото. Аз обаче се чудя дали си струва. Трябва за 20тина дена след ваксината да я спра от градина, а съм сама, с двете деца ще е лудница. Каката обожава да ходи на градина и е страшно нервна ако не отиде. Да не говорим, че щом е инкубационен период дори и на площадката и на детски кът не мога да я заведа. Иначе в градината са малко деца, 15тина, повечето са големи, т.е. вече с по- стабилен имунитет. Мога да я спра ако обявят епидемия например. Някой правил ли е такава ваксина на малко дете? Как се отразява и вярно ли е, че трябва да стои 20 дена вкъщи? Благодаря предварително  Hug

# 1
  • Sofia
Аз не бих направила и бих си сменила педиатъра, освен това. Първо грипните ваксини се препоръчват само за хора, които имат показания - хронични заболявания или някакъв друг риск. Второ, да желателно е да я задържиш в къщи, защото ваксината разбутва имунитета и почти сигурно ще лепне някой вирус. Аз винаги се разболявам около 203 седмици след ваксината. Освен това на 01.11 вече е малко късничко за грипна ваксина. Тя се прави през септември. Сега в пика на вирусите да й разбутваш имунитета не е много добре. И последното, но най-важно - това че е ваксинирана никак няма да й попречи да донесе грип на бебето. Тя няма да се разболее, но не й пречи да го пренася. По-скоро бих спряла голямото дете от градина от средата на януари до средата на февруари, когато е пикът на грипа.

# 2
savina_33, разбирам, благодаря  bouquet
В общи линии и моето мнение е такова  Hug

# 3
В никой случай.
Точно ваксините са носителите на вирусите.
Как иначе знаят КОЙ точно вирус.. че и коктейл от вируси ще са на мода всяка зима  Laughing
Естествено тези, които заложат във ваксините.

Зорлен да си разболявам децата - никога  Crossing Arms

# 4
Имам леля,която всяка година си слага антигрипна ваксина и всяка година кара грип по няколко пъти...

# 5
  • Sofia
Имам леля,която всяка година си слага антигрипна ваксина и всяка година кара грип по няколко пъти...
Не кара грип по няколко пъти със сигурност. Кара други дихателни вируси, които не са грип. А разликата е много голяма.

# 6
   Моят съвет е да се избягва да се слагат ваксини! Точно ваксините са носители на грипове. Ваксините са комерсиални. Първо, плащаме си ваксината, второ - после тичаме по доктори и плащаме на тях, трето - купуваме лекарства.

Имунитетът може да се засили чрез имуностимуланти, витамини и естествени природни методи.

# 7
  • Бургас
Ваксини против грип на себе си не слагам, а какво остава на децата си... Не бих сложила ваксина и бих си намерила читав педиатър  Peace

# 8
Ваксини против грип на себе си не слагам, а какво остава на децата си... Не бих сложила ваксина и бих си намерила читав педиатър  Peace

И аз съм така след като видях последствията от ваксините върху себе си. Никога не бих сложила на себе си ваксина вече, а ако имам дете - никога няма да му причиня подобно нещо и да се скапе от боледуване, за да се чудя какво да правя с него.

# 9
При нас този тип ваксини се слагат само на възрастни хора, деца и млади с дихателни заболявания. Лекарите не препоръчват и не слагат такава ваксина на хора, които не се нуждаят от нея. У нас няма ваксинирани против грип.

# 10
Ваксината ще я предпази от грип. Но не и от всички останали вируси. Т.е. пак може да си лепва вирусчета. Повечето пъти боледуваме от вирусни инфекции, а не от грип.
Да, ще е необходимо да я задържиш вкъщи, вероятно ще прояви и някои симптоми и неразположения в периода. Това е нормално, но трябва да се пази да не се разболее от друго. Като цяло трудно при малко дете.
Не виждам голяма полза в случая, едно спиране от градина, избягване на детски кътове и събирания с деца, би било в пъти по-ефективно.

# 11
Що за идиотщини в тая тема.

Общи условия

Активация на акаунт