Септемврийски бебета 2016

• 40 665
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Ами да, и аз така знам..
А да попитам мамчетата, които дохранват с АМ - как разбирате с колко мл трябва да дохраните? Вчера бяхме на консултация и се оказа, че не ни стига кърмата и трябва да дохранвам, но се шашнах и изобщо изключих да питам как да знам колко мл да давам след кърмене.
И първите ваксини отложиха заради това, че малката не е наддала..

# 121
  • София
Тед,хич ли не е наддала?
Иначе аз дохранвам с 60 или 90мл,но рядко изяжда цялата доза от 90мл.И винаги преди да дам я слагам да суче.

# 122
Тед,хич ли не е наддала?
Иначе аз дохранвам с 60 или 90мл,но рядко изяжда цялата доза от 90мл.И винаги преди да дам я слагам да суче.
170гр е наддала.. аз си мисля, че има колики, а тя милата гладна била и за това плачела  Embarassed
И аз първо я кърмя и пробвах да дам 30мл, но почна да плаче като свърши.. На следващото хранене й дадох 60 мл и пак проплака, и се чудя чак пък толкова да нямам кърма не ми се вярва, иначе щеше да отслабне.. А в началото като имах кърма тя сама не се пускаше от гърдата, ядеше до повръщане. За това сега се чудя колко да й давам, защото не съм сигурна, че ще пусне сама шишето като се наяде..

# 123
  • София
Вземи си бебешка везна и мери бебето преди и след кърмене-така ще знаеш колко е изяла Peace

# 124
Здравейте, мами Simple Smile
От грижите покрай малкия нямам време да напиша и един ред.
Исая е роден на 21.09 - 3250гр; 51,5см... до този момент всичко върви добре и вече е 5600гр и е 60см. Като изключим коликите, които го мъчат миличкото не е ревлив, но от няколко дни плаче с часове и нищо не помага. Чета за симптомите при зъбоникнене и се чудя дали е възможно да ни никнат зъбки на 2 месеца и половина. Имаме си раздразнителност, будене с рев, пъха всичко в устата си...най-вече пръсчетата иии много лиги.

# 125
  • София
Здравейте, мами Simple Smile
От грижите покрай малкия нямам време да напиша и един ред.
Исая е роден на 21.09 - 3250гр; 51,5см... до този момент всичко върви добре и вече е 5600гр и е 60см. Като изключим коликите, които го мъчат миличкото не е ревлив, но от няколко дни плаче с часове и нищо не помага. Чета за симптомите при зъбоникнене и се чудя дали е възможно да ни никнат зъбки на 2 месеца и половина. Имаме си раздразнителност, будене с рев, пъха всичко в устата си...най-вече пръсчетата иии много лиги.
моята щерка също много често си хапе юмручетата, но принципно е рано за зъби. Имам спомен, че най- рано никнеха около 5-тия месец.
и един въпрос- по колко време спят вашите бебета през деня? откакто  навършихме три месеца, щерката започна да спи доста по- малко- около три часа, иначе спеше по около 6 Peace

# 126
Да, рано е за зъбчета, но вероятно венците му се подготвят, знам ли. Всеки се развива различно  Thinking
Относно спането през деня, не спи много, може би 3-4 часа, рядко се случва да спи около 5 часа.
Но пък вечер си спи добре от 22-23ч до към 8-9ч сутринта. Ставам да го кърмя 2-ва или 3-ри пъти, зависи кога е заспал, но не плаче, само го чувам как мърка или си хапе ръчичките.

# 127
  • Пловдив
Моя синковец до обяд си спи по 2-3 часа между храненията, а след обяд най-много по Чад.Нощем прави паузи от по 4-5,даже 6 часа.
По принцип е рано за зъбки но моя брат на 4 месеца и половина е имал пробило зъбче,а детето на кръстинцата на нашия е имал 2 пробили на 3 месеца и половина, та никога не се знае. Аз също мисля,че венците ги дразнят,а кога ще избият зъбчетата е друг въпрос.

# 128
Аз пък не мога да пазбера зали й стига кърмата. Тя винаги почти заспива докато яде, предлагала съм й АМ и не иска, но нещо взе да яде по малко, аз имам везна, днес нещо не вървяха нещета, яде 80, макс 100 гр на по-често, иначе все ядеше поне 120 и 150-60 е яла. Аз и записвам кога яде, колко яде, но горе-доло за денонощие изяжда 700-750, рядко 800 , тя си ги наглася нещата да изяде това количество, без значение дали ще яде по на големи интервали, по-гол количества или малко на по-често. Лошото при нас е , че тя не иска да пие от шише. Странно как до скоро ми се пълнеха гърдите, а сега дори и през нощта стоят меки  Sad . Иначе има месец откакто съм купила везната и е качила някъде 600 гр

# 129
Гери, моите се пълнят само след нощната почивка от 6 часа и то не както преди, а доста по-малко..
За спането през деня, малката спи много различно. Днес спа почти целия ден, буди се само за ядене. Но има дни в които будува по 9-10 часа. #Crazy

# 130
  • София
Това,че гърдите не се пълнят както преди не означава,че млякото е намаляло.Просто количеството кърма се е урегилирала според нуждите на бебето и се произвежда толкова,колкото ще изяде Peace

# 131
Stelaartois е права, когато гърдите са меки не означава непременно намаляла кърма, всъщност когато са твърди са препълнени. И аз все си мислех, че нямам кърма, но малчо си наддава добре. Аз пия ricinus communis 5ch на Boiron за стимулиране на кърмата и много ми помага и пия доста течности.

# 132
И моите чак след нощта са по пълни, ама тя пак си изяде 100 гр и през нощта и сутринта, гърдите още имаха,  явно толкова й се яде. Аз пия един български лактогонен чай, вода малко пия обаче. Тр да пробвам този където си писала.

# 133
  • София
Тед,мисля,че ще бъде добре да изработиш нещо като режим на хранене.Нямам предвид само часовете,в които се храни бебочето,а и количеството добавка,което му даваш.
Например на обяд и вечер да кажем ще даваш около 90.Защото да предположим,че от гърдите е изяло около 40 мл.Така от двете общо ще образува доза,която е за достатъчна за наяждане за неговата възраст.Направи консултация с педито и действай  Hug
И моята хич не ще да спи.Ако е навън и в количка може да откара по 3-4 часа следобеден сън,но ако е вкъщи хич.Само подремва по час и това е.Хубавото е че не плаче,а си играе.Е,мрънка понякога,но не е беда.Имаме люлка и тя обича да стои в нея.Много често там спи следобед.
Нощем обаче се буди.Тази нощ се събуди обаче чак в 4 сутринта.Но има дни,когато през два часа яде нощем.

# 134
Игривата слива, във вторник сме при педиатъра и ще говорим с нея как да се случват нещата, благодаря за съветите  Hug
За гърдите знам, че и да са меки не означава, че няма кърма. Миналия месец си бяха така, меки, но малката си наддаде. Последните седмици обаче станаха много по-меки и съответно няма почти никой вътре. Пробвах на предното кърмене с помпата да видя колко ще изкарам от тях - едвам 20 гр  #Crazy
За разходката навън с количката и моята щерка може да спи непробудно 3 часа в нея, а у дома поне веднъж ще се пробуди..

Общи условия

Активация на акаунт