Септемврийски бебета 2016

• 40 651
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Аз я захраних с картоф преди седмица и нещо, тогава беше на 4 месеца и половина. Сега си хапва картоф и морков, днес ще й правя пащърнак, след няколко дена тиква, после ще видя какво ще е. Мисля после да давам следобед кисел и каша, но по рядко каша, казват че много пълнеели от нея бебетата.

# 571
А как въвеждате зеленчуци? Примерно първо картоф-1,2,3 ръжички докато не стане цяла порзия, ами следващия зеленчук как, да кажем морков, прибавя се към картофа ли по лъжичка морков , понеже нали вече сме заместили хранене или пак от нулата се почва със всеки зеленчук без да даваме яденето на обяд. Незнам дали ме разброхте какво искам да питам и аз не мога да обясня хубаво

# 572
Аз добавих моркова към картофа, сега се чудя пащърнака с картоф ли да го направя днес или с морков.. Идеята ми е, че вече видях, че няма алергични реакции или запек към картофите и морковите и ги хапва, та сега ще добавя пащърнак, за го хапне и него с нещо вече познато.

# 573
  • София
Аз към познатата храна добавям по-малко от новата - примерно до 3-4 дни -2,4,6,8 лъжички - да стане цяла порция от новата храна и после комбинирам. Но малкия вече е ял всеки ранен зеленчук и мисля да му правя кашички вече.
Педито каза месо да почна, но мисля, че е рано за месо и ще продължа с каши.

# 574
  • София
А как въвеждате зеленчуци? Примерно първо картоф-1,2,3 ръжички докато не стане цяла порзия, ами следващия зеленчук как, да кажем морков, прибавя се към картофа ли по лъжичка морков , понеже нали вече сме заместили хранене или пак от нулата се почва със всеки зеленчук без да даваме яденето на обяд. Незнам дали ме разброхте какво искам да питам и аз не мога да обясня хубаво
Не от нулата към познатия зеленчук добавяй нов, како съм писала по-горе. По-малко увеличавай порцията на новия спрямо познатия зеленчук.

# 575
Мерси  Simple Smile  , оф мн се притеснявам дали ще иска да ги яде, понеже е злояда донякъде. След малко отиваме на имунизации  Sad  , като мине ефекта от тях ще започвам със захранването, дано вс да е наред

# 576
Ако откаже, изчакай още седмица две и предложи пак. Малката в началото като я захранвах с няколко лъжички картоф много му се цупеше, добавих морков след няколко дена и взе да яде с апетит. Така че може просто определени неща да не се харесат на бебето, пробвай с други, но може и още да не е готово за захранване.

# 577
Аз слагам или 2-3 лъжички към вече нещо познато или давам толкова чисто на първия ден и на следващите смесвам. Но нямаме заместено хранене още.
Още тази седмица ще караме на зеленчуци и после ще започна с месцето.
Тук се препоръчва след зеленчуците да се дава месо, защото съдържа желязо и други витамини, които не се набавят от плодовете и кашите, а са необходими за бебето в тази възраст.  Peace

Ние играем на гимнастиката, люляме се на шезлонга, занимават си се и самички, само трябва да ги наглеждам, да не започнат да се удрят  Mr. Green, пеем песнички, гушкаме се.

# 578
  • София
Аз към вече захранен зеленчук, добавям нов.Днес например към готово пюре от тиква,дадох няколко лъжички карфиол.И утре ще си дояде пюрето от карфиола.Давала съм картоф и онзи ден дадох пюре от тиква с картоф.Двукомпонентно.И си записвам.Още не съм я захранила с морков.Имам в шкафа.Не съм дала каша и месно пюре.Може би другата седмица ще я запозная с месното Mr. Green
Иначе за занимавка,тя много седи в гимнастиката.Отделно си ползваме люлката.Сега се и забавлява в нея като се люшка.Имаме и батко,който много я гледа,глези и занимава.

# 579
От карфиола как е коремчето, понеже е видзеле подува ли се , пръцка ли повече, някакъв страничен ефект?

# 580
  • София
Спокойна е.Дори й хареса повече от пащърнака.

# 581
  • Пловдив
Аз започнах с тиква,после беше комбинация с картоф,въведох морков,тиквичка,грах.Няколко дни беше на картоф с грах(картофа ми е основата и добавям каквото реша).Утре мисля да е картоф, тиквичка и грах,а след няколко дни ще въведа и зелена чушка. Все още обмислям плодови пюрета и каши по отделно ли да дам,или заедно,но да редувам нови вкусове от двете,ама ще го реша.

# 582
На два месеца и половина, малкият започна да хапва пюре от ябълка / стържа с лъжичка по вътрешността на ябълката/. Малко след навършване на 4-ри месеца започнах със зеленчуково пюре. Само, че не както повечето описват по един зеленчук няколко дена, а направо сборна комбинация, използвам предимно - морков, малко лук /никой не го дава, ама на малкия нищо му няма от него/, карфиол, брокули и добавям малко картоф, за сгъстяване на пюрето. Преди няколко дена направи пет месеца, не едновременно но в няколко последователни дни въведох овесена каша/ аз си ги правя в нас , смилам предварително овесените ядки и варя на вода/.Разреждам до кашеобразна консистенция с АМ. Малко преди кашата опитах с варена и пасирана тиква, прие я добре. Всъщност малкият като види лъжица и веднага отваря уста.
Майка ми беше купила готово пюре от ябълка+тиква+морков. Та след като бях въвела тиквата, отворих плодовото пюре и в момента се яде овесена каша в комбинация с плодовото пюре. Харесва се.
Също така не в същия ден разбира се, изцеждам прясно рендосан морков. Ох май е това за сега.
Интересното знаете ли кое е, че във форума бях прочела мамите казват, сякаш морковът запичал, обаче в книгите пък пише, че има обратно действие, тоест се дава на бебе, ако има запек.

Ние имахме проблем с акитата, заради АМ. Сега се изхожда много по-често и по-лесно.

Кашата я давам в 9ам, а зеленчуковото пюре в 3пм., през едно хранене.

# 583
  • София
Да попитам пътувате ли уикендите някъде с кола извън града и как бебето понася пътя?Моето от известно време все е кисела,освен това не спи много и се чудим как тази година ще стигнем до морето /ориентирахме се към ранните резервации/.Ще дремне час-два в колата,а останалото време ще киселее.С какво ще я занимавам newsm78 А ни се ходи, и заради каката,тя да се порадва на морето Party

# 584
  • София
Да попитам пътувате ли уикендите някъде с кола извън града и как бебето понася пътя?Моето от известно време все е кисела,освен това не спи много и се чудим как тази година ще стигнем до морето /ориентирахме се към ранните резервации/.Ще дремне час-два в колата,а останалото време ще киселее.С какво ще я занимавам newsm78 А ни се ходи, и заради каката,тя да се порадва на морето Party
О, моят син обожава да пътува. Аз понеже съм от Девин, а живеем в София с моя, пътуваме често в месеца веднъж - около 4 часа път, спинка 2 часа, другото време се оглежда и се кефи. А там в планината спи като заклан от  7 вечерта до 6 сутринта. И е доста активен, може би от въздуха Simple Smile
За море се чудим, ние лично не обичаме моретата, повече планини, но ще видим. Трябва да го заведем и него на море, няма начин. Да събере малко светлина и топлина, да подиша.

Общи условия

Активация на акаунт