Отговори
# 555
Привет и от нас Hug
Изкарахме почивните дни прекрасно! По цял ден се разхождахме, прибирахме се само за сън, а Ния беше много доволна, че и баща й е с нас. Извадихме колата от "Дядо Коледа" и беше много щастлива да се вози, а баща й да управлява колата. Ходихме на гости на една моя приятелка с ноемврийче и падна щура игра по пързалки и люлки, а до сега не проявяваше интерес към тези съоръжения. 1swing
Даже си имаме и 2 нови зъбчета от тези дни- така и не разбрах кога са пробили. Беше си кисела много, но това си е открай време и го отдавах на хремата, която не минава вече месец. Вече си има 7 зъбчета - 4 месеца без да поникне нито едно, а за последния месец -3.

# 556
Рокси, ами връщаме се до другата зима. Догодина пак ще дойдем, просто мъжа ми си взима цялата платена отпуска и колкото го пуснат неплатена, и използваме да си видим с нашите. Представям си Тео какъв сладур е с всичките зъбки. Hug Ще излязат те няма на къде

# 557
Честит ни празник на всички, да сме живи и здрави и много да ни слушат и децата и мъжете  Mr. Green надявам се всички си изкарвате хубаво деня с любимите си хора!  bouquet

# 558
  • Сливен
Честит празник и от мен със закъснение - нищо особено не правихме вчера, надявам се догодина да можем да празнуваме подобаващо.
Иначе при нас нищо ново - опитвам се да го науча да си казва името, засега несполучливо  Laughing , обаче се опитва да имитира разни неща и когато ме види да спортувам вкъщи, започва да кляка с мен, много е смешен  Laughing
Хубав ден  Hug

# 559
И при нас нищо ново, освен, че вчера пак спряхме движението на главната до нас, защото Мила седна на пешеходната пътека от инат, че иска да гледа едно петно на асфалта и не стана няколко минути, а аз с 2 торби с покупки не успях да я вдигна... Цирк, но поне автобусът се застоя на спирката и една жена успя да го хване. Аз че си умрях от срам и яд е друга тема... Принципно смятам поне 2 седмици да се разхождаме само в другата посока, ха дано ни забравят, слава Богу и там има магазин.

# 560
Аз да ви разсмея малко Simple Smile Дани всеки ден я водя при баба й и дядо й и като се оправим да излизаме й казвам: "Хайде да отиваме на разходка при баба?". Единия ден си взима якето и ми го носи. Питам я "къде ще ходим", а тя "баба". Викам, запомнила е  Laughing Обаче един ден бяхме в майкини, тя отива до пътната врата и пак вика "баба". Тогава разбрахме, че детето не искало да отива при баба, а на баба, т.е. на разходка  hahaha Голяма е хаймана
Последната седмица се прибираме да яде и да спи в нас, защото навън трудно заспива, иска да играе, трябва постоянно да се движа и да съм на по-тихо място, за да спи повече. Няколко пъти спа навън в количката, но след 50-60 мин се будеше и това й беше съня за целия ден. А в нас спи по 2-3 часа, а и аз или си почивам през това време, или готвя, или си върша друга работа. Та, я изкарвах и предиобед и следобед и явно й хареса. Сега като сме в нас постоянно иска да излиза "на баба" или на терасата...Днес за пръв път рева толкова продължително и се тръшкаше, че направо не можах да я позная. Стана време да яде и да спи, дори закъснявахме...прибираме се, а тя не иска да влиза в нас, иска навън. Вдигнах я да я нося, да не ме бави и затварям вратата, а тя изпада в истеричен рев...Взима си обувките и пак на вратата. По едно време чак смешно ми стана...Ама стана цялата червена, ужас! Мислих да я оставя да си пореве...ама викам, айде...Та излязохме на терасата да види "бау-бау" на комшийката, дадохме му хляб и тя забрави...

# 561
Хахаха, Шикер, това наистина е добро. Баба е разходка хаха.

Иначе аз четох, че се задават the terrible twos, някои деца още от годинка и половина започвали с яко тръшкане и подобни. Около втората годишнина уж било доста трудно. Усещам и аз, че Мила напоследък доста се инати и повече се тръшка, да видим фаза ли е само или се започва и при нас  Tired

Ние утре сме на най-последната ваксина - една варицела ни остана и край! Ще имам няколко месеца почивка докато трябва да ги започвам всичките отначало живот и здраве  Mr. Green

# 562
  • Варна
Както съм споменавала живеем в селце близо до Варна. Искам да го запиша тук на детска градина,понеже са малко деца в група и учителката може да обърне внимание на всички,но имам ли право да го запиша септември щом е роден октомври?четох че трабва да са навършили две години.

# 563
Може в ясла или яслена група в ДГ. 2г искат за ДГ

# 564
Здравейте  Hug

Аз да попитам "за" или "против" яслата сте? Ще записвате ли децата на ясла или направо на детска градина?
Ще се радвам и Рокси да се включи, както и други майки, които са минали вече по този път  Simple Smile
Болна тема ми е заради боледуването на малките, което е неизбежно  Rolling Eyes

Да раздвижим темата, че нова да се пуска вече  Party

# 565
По-добре не с тази тема да разбутаме тук, че след това всички ще са изпокарани и няма да пишат никога повече Simple Smile Има такава тема някъде из форума, нова е, писахме там някои от тази тема включително Рокси, чието мнение те интересува. Като цяло онази тема е просто обиждане и караници, малко като въпросът с ваксините е. Но ако я намериш сигурно ще ти послужи, сред простотията има и някои хубави гледни точки и за и против.

# 566

Ние сме 6-7 мами, то оставаше и да се скараме  Laughing Интересува ме мнението на всички тук. Смешни са ми хора, които се карат в интернет пространството само заради това, че не мислят еднакво.

Аз искам да запиша Калина на ясла, но както вече казах ме притеснява боледуването.

# 567
Baby-G - много ми харесва позитивното ти мислене, само че там вече се изпокарахме поне три от нас Grinning

Иначе за протокола - аз лично съм за яслата, но според детето, някои смятам, че не са готови рано, докато други нямат никакъв проблем и на 1 да се отделят от мама (по лични наблюдения). Тук предимно тръгват на 1 година и това са примерите около мен, няма травмирани деца, с кеф ходят на ясла и градина, но от дете до дете има огромна разлика. Обмислям да пусна Мила на около 2 години, смятам, че и е скучно само с мен, въпреки че по цял ден се занимаваме и правим какво ли не и излизаме по 2, че и 3 пъти. Не сме решили окончателно още, има време, но тук възможностите са други и ако я пуснем ще е за 5 часа дневно сутрин до обяд. Повечето от причините против ясли като примерно, че децата не излизат навън и подобни тук не са валидни и затова моето мнение вероятно няма да помогне на никой. От боледуването лично аз не се притеснявам.

# 568
Моето наблюдение е същото - скучно й е в някакъв момент определено. Мен ме притеснява боледуването заради това, че лежахме 3 пъти в болница през 2 месеца с пневмония. Иначе да, права си всяко дете е различно. Може би ще пробваме и ако стане-стане, ако не отписваме я и направо на ДГ.  При нас в града новото е, че яслата, ДГ и детската кухня са безплатни вече.

# 569
  • Сливен
Моето мнение за яслите е сходно с това на Скийтър.
И двете ми по-големи деца са ходили на ясла, травми психически нямат.
№1 тръгна на 1г. и 10 мес. , бързо свикна, боледува много първите 4 мес., оттогава до ден-днешен ми е здрав, последния антибиотик, който е пил, беше когато той беше на 6г. за Скарлатина. В момента е в 5 клас и няма нито едно отсъствие поради болест.
№2 тръгна на 1г. и почти 2 мес., свикна бързо, тя не боледуваше в началото, тук-там и тръгва по някое сополче, в годината вдига веднъж някаква мижава температура и това е.
№3 още не ходи, възнамерявам да тръгне в края на лятото, началото на есента, опасявам се, че е твърде залепен за мен, направо е зависим бих казала, ще падне рев и то голям.
Ако трябва да избирам дали да ходи на ясла, или да го гледа някоя баба, избирам яслата, категорично. Писах и в онази тема - предпочитам след 2-те години да работя, прекалено се вманиачвам в бебешките истории и домакинството, което не ми се отразява добре на психиката.
От темата, за която Скийтър е писала, става ясно следното : дете до 3-4, че и 5-годишно трябва да се гледа от майката; не трябва да се застъпват други раждания през това време, защото по-голямото ще е ощетено; и както следва от това, ако искаш да имаш поне 2-3 деца, 10 години от живота си трябва да ги посветиш на това да си гледаш децата и да не правиш нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт