Отговори
# 540
Вчера например, докато пазарувахме в Билата, се размрънка по книгите от поредицата на Дисни.  ooooh! Децата плачат за бонбони, играчки и т.н., а тя за книги, не че  е лошо, ама е на 1г. newsm12

Според мен няма какво да се притесняваш, прекрасно е това! Че и щом вече брои до три и разпознава буквите, браво на Ния!

При нас е отвратително времето, само вали. Чакаме промеждутъци като спре или поне като намали, за да излезем. Днес май няма да спре и ще излизаме с количката, за да не я вали Мила. Много досадно, поне не е студено.

Хубавото е, че вкъщи има малко разнообразие сега. Свекитата отидоха да посетят роднини в друга част на Германия и им гледаме котката. Мила е откачила направо, ходи и дава храна на котката по 10 пъти на ден, докладва ми се веднага котката като прави ака в котешката тоалетна, като стане първата работа е да търчи да търси котката, дава си играчките на котката. Котката не е очарована от прекомерното внимание, но се разбират, те се познават добре. Много са сладки, чак се замисляме, че може би трябва най-накрая да вземем някакъв домашен любимец, но първо да видим като дойде бебето как ще е с две деца и тогава евентуално.

# 541
Skeeter, хубаво е, несъмнено, но пък изостава с другите бебешки неща - не може да реди кубчета, или пък може, ама не показва. Няма търпение да пъха формички в дупките, а само показва кое, къде е и нарежда да го пъхне друг.  На пръв поглед несъществени неща...
Хубаво е, че се разбират с котето и че я търси и помага. Дано ти помага и с бебчето. Очакваме да споделиш как протича бременността. Simple Smile
Ния обича животните, но се плаши, ако са прекалено близо. Имаме хъски и я търси постоянно, но когато върви сама по двора и се появи, набързо се намества да я вдигна.
Не мисля да купувам триколка, като гледам другите майки как се мъчат да ги катерят по тротоарите и се отказах, лятна количка също. Не ми пречи да ползвам нашата, щом си стои кротичко вътре. Тежичка ми е, но пък е проходима много. А от вчера обърнах коша да гледа напред и си кротува още повече, много й е интересно, само дето от време на време се обажда да попита дали не съм изчезнала.

# 542
  • Сливен
Честно казано и аз не съм убедена в удобството на триколката, въпреки че и с двете ми по-големи деца съм ползвала и сега имам и ще ползвам и с Тео. Както каза Алтая не са много безопасни при слизане и качване на тротоар. Не са и кой знае колко по-леки, в повечето не може да се спи, нямат и много място за багаж. Последната, която имам от Ивайла може да стане на колело, но тъй като педалите са доста напред не и беше въобще удобно да ги върти и направо се научи да кара колело с две гуми и помощни колелета. Нашата количка също е 3 в 1 и варианта след 6-те месеца си е точно като лятна количка, не е супер тежка.
Алтая, не се тревожи за бебешките неща, някои деца ги прескачат - моите например и тримата не са пълзели, направо прохождат, а знаеш колко се препоръчва първо да се пълзи. Всяко дете е различно.

# 543
Дани също обожава животните, особено "бау-бау" и "пссс" Simple Smile Ние имаме котарак и голям тормоз го тормози. Той е много добър, кротък и ... дебел  Heart Eyes Дани много му се радва, но го дърпа за опашката или така го гушка, че ще го смачка. Посяга да го вдига, безуспешно, все пак е около 7кг...Скубе го...Той не й се радва особено, но и не бяга от нея и не я дере (макар че преди го правеше като му писне да бъде тероризиран). Обаче котешката тоалетна и храната му са затворени в мокрото помещение, защото се е случвало да бърка вътре Shocked В нас вратите са ПВЦ със стъкла и се вижда силует от другата страна като застане някой. Много е сладка като види котарака пред вратата и почва да повтаря: "ко-ка, ка-ко, ко-ка..." и така, докато не му отворим да влезе при нас и като влезе се почва: "ааааааа, псссссс"  ooooh! Laughing Аз много обичам животните и искам и нея да науча да е мила с тях и да ги обича  Heart Eyes

Днес бяхме с триколката навън, но до центъра стигнахме с колата. Аз я предпочитам, но за кратки разстояния, колкото да не я нося на ръце. Вчера излязохме по центъра, тя отказа да върви в моята посока, аз бързах и се наложи да я нося, при което много се изморих. Тя тежи вече около 13кг с дрехите....Не управлявам особено лесно триколката, защото съм свикнала почти постоянно да бутам количката с една ръка, а триколката трудно се бута с една ръка. Сега като се затопли още повече и ще сме почти по цял ден навън, така че количката ми е незаменима  Sunglasses

# 544
  • Варна
Ние вече сме захранени и с котешки гранули. Както храни котката реши да пробва,че даже и му хареса. Котката за сега само един път го одра,но основно са разделени. Усеща се вече птолетта все повече сме навън и се чувстваме спокойни и двамата

# 545
  • Варна
Да няма нова тема,къде сте всички?

# 546
  • Сливен
Да няма нова тема,къде сте всички?
Тук сме  Laughing Няма нова тема, но така се случва с отчетните - позамират. Повечето са във ФБ-групата, а както знаете след драмите там, някои бяхме позорно изгонени  Rolling Eyes
Не знам какво ще го правя този моя Тео - вчера го оставих на майка ми за няколко часа, ходихме с Ивайла на куклен театър и после на разходка, а той милия през цялото време страдал, дишал тежко-тежко, въздишал и си поплаквал, даже не обядвал както трябва. Като отидохме направо светна детето.
Снощи пак драми с това заспиване - мъчих се да го приспивам до полунощ, после човекът слезе от мен и най-безцеремонно отиде в другата стая и легна на нашето легло, след което падна голяма игра поне 2ч., сега спи  Crazy
Skeeter, как върви бременността, знаете ли вече пола?
Хубава нова седмица на всички  Hug

# 547
Здравейте! Темата си замира подобаващо, да...
LoVeLy Wife и Bubbi не са писали отдавна, както и Baby-G, надявам се да се появат  Hug

Аз да питам някой давал ли е ленено семе вече? В нета не намирам инфорамция от кога може да се дава, само на едно място прочетох след 12 години  Shocked Мисля да сложа малко в домашния хляб, а понякога й давам от него... Rolling Eyes

# 548
Калина, не съм давала ленено семе, не съм се и замисляла от кога може да се дава. Да си призная, колкото и да се чувствам виновна за храненето на Ния, не мога да опазя от "боклуците". Уж се старая, не й разрешавам, но бабите не ме слушат.
Рокси, и при нас има драми с вечерното заспиване. Става в 10-11 и в 14-15 заспива за 2-3 мин., само като се гушне в мен( или баща й,когато си е вкъщи) на леглото. Вечер в 23 не може да заспи, върти се, става, иска да си играе... Пробвах да я лягам по-рано(за да не е преуморена), пробвах и по-късно поне час борба винаги има. Не мога да си обясня,защо на обяд заспива лесно, а вечер не newsm78

# 549
Altaya, аз съм установила, че Симона заспива вечер около 13 часа след ставането сутрин. Спането на обяд при нас няма значение. т.е. ако стане 07:30 сутрин, заспива 20:30 вечер. Така че щом Ния става 10 - 11 нормално е да заспива към 00:00 часа. Според мен това, което можеш да направиш е да изместиш събуждането сутрин. Ако започне да става в 7 - 8, почти сигурно е, че в 20:00 часа вече ще й се спи  Wink
Това ако и ти си сколнна да ставаш рано де...
За боклуците и бабите направо не ми се говори. Аз опазвам защото нашите идват рядко - 1 - 2 пъти месечно и нищо забранено не й дават, но ако живеехме заедно съм сигурна, че щеше да е невъзможно да я опазя...трябваше да сме в непрестанна война, това дори не си го и представям...

# 550
Altaya - и аз мисля, че със ставане в 10-11 няма как по-рано да заспива детето.

Иначе и Мила следобед заспива за 10-15 минути, вечер обикновено 40-60. Но поне вече я оставяме сама в стаята и и си говори някакви неща, примерно един ден играхме с кучето на съседите и само се чуваше по бебефона дъра-бъра бау бау, друг ден бяхме в зоологическата, говори за мечки, за овце, за лъвове. Един път се удари и един час слушахме разказ за бум и ау. Имам чувството, че вечер като си легне си обмисля деня какво е видяла какво е станало и и трябва повече време да се успокои от емоции и впечатления и да заспи. Имали сме и 2 часа заспиване, но рядко. Ядосвам се в такива случаи, но докато не изисква присъствието ни ММ е прав, ако ще да спи ако ще да си води монолози до посреднощ.

А за бабите само да посмеят. Свеки се пробва, уж се беше научила, но жестоко я скастрям. Моето дете се храни както аз реша, точка. Ако имат проблем с това няма да се храни при тях и край. Но и аз не разчитам на тях особено в гледането, да не кажа никак, и мога да си позволя да им поставям такива ултиматуми. Ако живеех с тях или гледаха Мила често сигурно щеше да е трудно.

Рокси - мерси, че питаш! Всичко е наред засега, май пак ще е момиче Simple Smile

# 551
Моето момче заспива в 7 вечерта и става между 6 и 7 сутринта. Няма делник, няма празник, това е графика. През седмицата ме устройва, защото ставаме рано и водим баткото на училище обаче през уикенда така ми се иска да поспим поне до 7 и половина, обаче няма ... Колко пъти се мъчих да го слагам по-късно, но не става. В 7 вече е толкова кисел, че не се търпи. Ето вчера заради оскарите се опитах да го задържа малко да погледам аз, че беше интересно, ами нищо не видях, той мрънка, мрънка и пак го сложих да спи рано рано. И аз го слагам в кошарата, давам млякото, аз държа шишето още, че е тежко, после бибата и излизам. Сам си заспива идеално. Още сме и с две дрямки на ден. Хапва добре, все навънка иска да ходи, вече почти тича. За вредните храни сме добре, че няма кой да разваля дисциплината. Само баткото понякога. Ама малкия иска всичко, което види, а баткото понякога получава шоколад ☺ Искам вече да се стопли по-стабилно и при нас, че да излизаме повече. Избутахме зимата, ама ми се иска малко да се хванем за зелено вече...

# 552
Тук смеее  Hug просто ни излизат зъбки - две долни, две горни, един горен резец и един горен кътник  Crazy
Иначе нищо ново при нас-Калина си се храни изцяло от обща грана., всеки ден сме на разходка-22-23 градуса е.
На гарне не съм я пробвала
"Да" и "Не" показва с поклащане на глава
Обича да имитира различни животни и си говори нейни си неща  Joy
За количка и аз се чудех, защото нейната й е малка вече, но пък за едно лято де да знам, имам още време да мисля докато се приберем в бг.
Общо взето това е при нас-не искам да си тръгвам от тук, но...няма как и този ден ще дойде...

# 553
  • Варна
Стана ми чудно защо пък са изгонили роксана от фб. Аз си тръгнах заради една голяма глупост,без да искам си изпуснах хумора в повече. Липсва ми там групата понеже чувствах момичетата близки и се радвах на бебчетата им.
 Аз се чудя на моето диване става в 7 пие си млякото видимо много му се спи,но не може да заспи повече. И до обяд е крив или заспива в 10. Целия режим фръкна  Party бяхме назад със зъбите а сега като го погледна всичките се белеят. Дано са зъби,че ако остане с този характер горко ми

# 554
  • Сливен
Стана ми чудно защо пък са изгонили роксана от фб.
това няма значение вече.
Бейби, вие за постоянно ли се връщате? Бързо да ви излизат зъбите. Тео е с 16 броя и като се усмихне е като голямо дете вече  Laughing
Coral Red, благородно ти завиждам - значи, ако Тео спи от 7 до 7, ще съм най-щастливата на света. Той преди 22ч. не заспива.

Общи условия

Активация на акаунт