Половината път измина, МАРТенчета чакаме след тази зима! - тема 6

• 47 135
  • 719
  •   1
Отговори
# 210
И аз очаквах повече от ЖК.  На мен само ми измерват теглото (всеки път с обувки и различни дрехи, та не зная колко е меродавно), мерят шийката, виждат бебето набързо. Не получавам никаква полезна информация, дори така като ви чета ми се струва, че не са ми пускали всички изследвания. Кръвна захар например не са ми изследвали. Само захар в урината. Дори магнезий не ми назначиха, въпреки стяганията в корема, за които споделих. Добре,че беше ФМ да ми изпишат двойна конска доза магнезий. И още не сме овладяли контракциите. Реално излиза, че на ЖК само назначават изследвания. Може би не съм права, сигурно просто очаквах повече лично отношение и разяснения, особено когато прегледите са веднъж месечно набързо и през това време  дори без да искаш психясваш на разни теми. Уф, дълго стана, но да споделя.

# 211
  • София
anito1232 по препоръка на една съфорумка, която специализира гастроентерология започнах да пия Флебодия за хемороидите, след като повече от седмица буквално не можех да си седна на Д-то и бях като трескава от постоянната болка. Първите 3 дена пих 3х1 таб и след това само по 1 таблетка дневно. Ефектът настъпи след 2-3 ден, но се прибраха веднаха и оттогава нямам проблеми.
Разбира се, погрижих се да съм редовна до банята и да няма изненади. Флебодия са оказа единственият продукт , който може да се приема при бременност. Иначе за мазане съм наредила 2-3 мазила като Прокто-гливенол наистина облекчава когато има и болка. Имах и едно шишенце с накрайник за пръскане (спрей) от Джъмбо, пълня го с отвара от Смрадлика и поливам мястото... освен това минах на мокри кърпички- в DM има освен мокри кърпички и т.нар мокра тоалетна хартия, пак в същите опаковки, с разликата че е разградимо във вода и може да се изхвърля в тоалетната. Това за да не разранявам мястото и да щадя. И при мен този проблем е наследен и то по бащина и майчина линия.

# 212
Ами ЖК по ЗК е така! Пускат ти три пъти изследвания, мерят ти кръвното,,обиколката на корема, кг, размера на матката чрез напипване. Имаме право на три видеозона през цялата пременност. На мен с първата Б ми слагаха и апарат за слушане на тонове. И това е! Аз всеки път си плащам гледането на видеозон- ходя на частен кабинет, който работи със ЗК.

# 213
Ами знам аз, че е така, ама като досега ме е гледал, а вчера не ме видя и се учудих.
И аз като ходя все на ФМ, то там си го гледам бебето. Но ако продължава да не ме гледа, всеки месец, ще се замисля и аз да ходя другаде.  Simple Smile

# 214
Много зависи кой ти води ЖК. Мен мерки не ми взимат, на кантар не се качвам (аз се тегля всеки ден), пускат ми нужните изследвания и всеки път ме гледат на супер модерен ехограф, за което не плащам. Лекарката ми обаче води и раждания, и предполагам, че така хем и е по-лесно да държи нещата под контрол, хем се подсигурява, че бременните ще родят при нея т. е ще има допълнителна облага. Като за последното никога не говори в цифри, благодарностите са по лична преценка.

# 215
  • София
И аз се надявам всичко да е окей и да си остана за раждането при лекарката, при която се следя. Малко или много се изгражда някаква връзка и доверие за тези месеци. И мен ме гледат всеки път на ехограф по време на ЖК, не ми мерят обиколки и килограми (аз се тегля всеки ден), измерва само кръвно. Изисква да й изпратя лабораторните резултати по мейл и отговаря до 1-2 часа, дори и да са ок- пише че са ок.

Момичета, исках да питам дали до края на Б ЖК се провежда веднъж месечно? Имам един примерен план за ЖК и от 6-ти до 8ми месец ми пише 6 консултации, което прави 2 пъти месечно..?  newsm78. А 9 и 10 лунарен месец пак 6 консултации (3 пъти месечно???). Все пак е примерен план, разпечатка от клиниката и не е задължително да се движим по него....

# 216
Последният месец май се ходеше всяка седмица доколкото помня.

# 217
Здравейте! Страдате ли вече от киселини. Мен от 3 дни ме боли корема и ми се гади и днес не се издържаше. Много бях зле и лекарят ме накара да предизвикам връщане. Много ми олекна и от там като започнаха киселините се видя, че съм задържала много и започна паренето в гърлото. Каза ми,че в 6ти месец е често срещано и ще продължи до края..

# 218
Katerinaaa, не ни плаши  Simple Smile какво ли още ще преживеем  newsm78

и мен като anito1232 ме измъчват някакви хемороиди, болят. Във вторник съм на лекар, ще питам какво да правя, че не се издържа.

# 219
Хемороидите ми започнаха преди 2седмици. Явно при мен нещата идват малко по-рано. Проктогливенол се маже отвън и задължително отвътре и след всяко ходене или преди лягане задължително обстойна промивка със сапун бочко със смрадлика. Най-добре е ако имате търпение да седите в леген със смрадлика,но аз нито имах желание нито си представях да седя пред приятеля ми в леген. Бочко свърши добра работа и проктогливенола. Има мн по-добри кремове,но ми казаха че не са за бременни и е само този. За хапчета против хемороиди... забрявете.

# 220
Когато похапна повечко,както днес се почват киселините.Е,не са за плашене,неприятни са,ама не е болка за умиране.Все ще се изтърпи,това да ни само,не е кой знае какво.😊

# 221
Хемороидите ми започнаха преди 2седмици. Явно при мен нещата идват малко по-рано. Проктогливенол се маже отвън и задължително отвътре и след всяко ходене или преди лягане задължително обстойна промивка със сапун бочко със смрадлика. Най-добре е ако имате търпение да седите в леген със смрадлика,но аз нито имах желание нито си представях да седя пред приятеля ми в леген. Бочко свърши добра работа и проктогливенола. Има мн по-добри кремове,но ми казаха че не са за бременни и е само този. За хапчета против хемороиди... забрявете.

Благодаря ти, мъжа ми ми го купи крема, звъннах и на гинеколога и той каза, че е ок  Simple Smile

Не ги издържам тези киселини и ме е страх да не преживея кошмара, който имах в началото на бременността. За това съм и много обрана в храната.  Когато нещо не ми е наред ме обземат едни черни мисли, изпадам в дупка  Sad

# 222
При мен явно стана такъв проблем защото 3 дни ги задържал и корема ми беие мн зле на топка. Сега като се есвободи и пре мен се търпи не е най-готино , но няма нииищо общо с предните дни. Сега си ги усещам само в гърлото щато парене

# 223

Katerinaaa пробвали с нещо да намалиш кисилините? При мен много рядгко е парене повечето се оригвам, особедно като си легна. Незнам дали друга мама има този проблем, аз са сега съм го овладяла като започва да ми е дискомфортно в стомаха ям 1 ябълка, ако нямам  хапвам 3-4 лъжици кисело мляко или  една шепа бадеми. Пробвай може и на теб да помогне  Simple Smile

# 224
И мен само ябълката и газирана вода ми
 помага, но водата хич не ми харесва на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт