Половината път измина, МАРТенчета чакаме след тази зима! - тема 6

• 47 112
  • 719
  •   1
Отговори
# 195
Относно сънищата... аз също съм вярваща и бях сънувала сън, в който бебето ми казва, че трябва да се казва Исус, а аз му казах, че за България, това име не е подходящо и ще е Христо. Да ама сега се оказа, че чакаме момиче... нз как да го тълкувам...

Само да подчертая, че сънят беше доста преди да забременея Simple Smile

Христина

Да, но ако живот и здраве второто е момче ще искам да е Христо. Може пък да си дойде с името сега, ако се роди на празник Simple Smile

# 196
  • София
Сладуранка може да не чете, но и аз да й кажа, че бебето й е заченато юни месец, точно като моето, та да не се терзае. Ох, аз да ви споделя, че съм на тема колички, гледам и се чудя и то не за модела, а за намаленията. По принцип такива артикули до колко процента ги намаляват? Знам, че сега на 18 в Хиполенд ще има намаление. Хем ми се вижда рано за такава крупна покупка, хем не искам да изпускам момента, хем се чудя дали тепърва не предстоят намаления и то по-големи.
Иначе вчера бях на консултация, учудващо доктора погледна бебето на ехограф, каза, че е 590 гр. Според мен   е дребен, защото съм в 23 седмица, но пък не чух колко сантиметра е. А толкова съм станала разсеяна, в момента в който си носих изследванията в лабораторията се сетих, че не го питах доктора за раждането.  Wink

# 197
  • София
Аз съм в 21ва седмица, бебето е 330гр, а според ФМ това е точно, ама баш в центъра на мерките за бебе в 21ва седмица.

# 198
И аз точно като теб се чудя с тези намаления.Не вярвам да няма още по-нататък,но сега предстоят и празници затова има.Хубаво е да се възползваме.Но ще аз май ще се въздържа.Рано е и за раждане да питам.
Днес бях на Жк,не ме гледа на ехограф,вчера съм била,не било хубаво толкова често.Малко ме хвана яд,и без това апарата беше там,мери ми корема.Е можеше,за толкова да ме види.Кръвното ми е нисичко.Взех си един шоколад.

# 199
  • София
То тези стоки май не ги намалят като дрехите. Ние имаме един лаф вкъщи: не е важно колко даваш, а колко спестяваш Laughing Това по повод зарибяването с намаленията.
Моето кръвно беше 115 на 75, боже, за долната граница не съм много сигурна. Ама наистина човка ми е изпила акъла. Имаше нещо, което спомена за плацентата, за узряване втора степен, но наистина не разбрах. Погледнах си изследването на ФМ, там пишеше степен на зрялост 0, честно казано вярвам повече на второто, за три седмици чак такова узряване. Нищо друго не каза, така че приемам, че няма проблем.
skrech, надявам се да не е дребен, макар че трябваше май да си отварям ушите за сантиметри, но като каза грамовете и в главата ми само те отекваха.
Коремът ми не бил необичайно голям, този идиотски въпрос го зададох. Обаче се чувствам като меца и вкъщи с леко съжаление ме гледат. Викат ми галено Пумба Laughing

# 200
Сладуранка може да не чете, но и аз да й кажа, че бебето й е заченато юни месец, точно като моето, та да не се терзае. Ох, аз да ви споделя, че съм на тема колички, гледам и се чудя и то не за модела, а за намаленията. По принцип такива артикули до колко процента ги намаляват? Знам, че сега на 18 в Хиполенд ще има намаление. Хем ми се вижда рано за такава крупна покупка, хем не искам да изпускам момента, хем се чудя дали тепърва не предстоят намаления и то по-големи.
Иначе вчера бях на консултация, учудващо доктора погледна бебето на ехограф, каза, че е 590 гр. Според мен   е дребен, защото съм в 23 седмица, но пък не чух колко сантиметра е. А толкова съм станала разсеяна, в момента в който си носих изследванията в лабораторията се сетих, че не го питах доктора за раждането.  Wink

да благодаря и вие ли сте на 3 март

# 201
Да питам-като ви мерят корема, нали мерят от бекини линята някъде до пъпа? По мои изчисления това е бебето,демек дължината му нали?

# 202
  • София

да благодаря и вие ли сте на 3 март

Аз съм на 4 ти март Peace
Не мерят ли матката, и аз не знам.

И сега прочетох за втора степен зрялост на плацентата. Егати интернета, пак съм във филм.

Последна редакция: пт, 11 ное 2016, 22:04 от mia1

# 203

Аз също съм в 23 и беба тежи 625гр, но тя си върви едра.Аз също питах колко см сме ,но ми отговори , че вече няма метод за измерване. Ето какво означават съкращенията от видеозона:
CRL се означава дължината на диаметъра от главичката до дупето. И това е всъщност метода за оценка на гестационната възраст в ранните срокове на бременността. Т.е. до 14 .
BPD е маркер, който използват след 14-та гестационна седмица, за  растежа на бебето. Това е показател на главичката. Съвременните тенденции всъщност изискват да измерва обиколката на главата.

През втората половина на бременността (след V л.м.) приблизителната дължина се изчислява по следната формула:
L (дължината на плода в см) = LM (лунарен месец) х 5

- Главична обиколка (HC, headcircumference)
- Напречен коремен диаметър (TAD, transversalabdominaldiameter)
- Предно-заден коремен диаметър (APAD, anterior-posteriorabdominaldiameter)
- Коремна обиколка (AC, abdominalcircumference)
- Напречен гръден диаметър (TTD, transversalthoracicdiameter)
- Предно-заден гръден диаметър (APTD, anterior-posteriorthoracicdiameter)
- Гръдна обиколка (TC, thoraciccircumference)
- Дължина на бедрена кост (Fe, femur, FL, femurlength)

Аз също съм мн разсеяна, забравям,почвам да се притеснявам за себе си.

# 204
  • Бургас
Момичета, и аз да се оплача, да не да остана по назад Grinning. Не знам при вас как е, но аз не спя като хората. Ставам всяка вечер в 2 или 5, въртя се около 2 часа, като през това време ме сърбят крака, ръце, корем. Направо откачам, все едно съм с краста  #Crazy. Мажа се с кокосово + масло от шеа, но ефект няма.  newsm78 Някоя от вас има ли такива сърбежи и ако да, как се справяте?   Whistling

Същите сърбежи ги получавам и аз, дължи се на разстягане на кожата и нейното изсушаване.
Също, от както съм бременна се събуждам към 3, до 6 се въртя, и след това заспивам до 8-9. Ужасно е, но не мога да си го обясня. Не съм имала този проблем преди  Simple Smile

Момичета, стигнах до тези два поста, не съм чела след това, после ще се връщам. Бързам да кажа за тези сърбежи. С първата бременност и на мен ми казаха,че се разтягала кожата. Еми пълни глупости. Корем и гърди разбирам, ама краката и ръцете от какъв зор се разтягат. Сега, с втората ми бременност, лекарката явно е по в час, та веднага ми пусна изследвания за чернодробни ензими и се оказа, поне при мен, проблем с жлъчката. Не казвам, че и при вас трябва да е така и дано не е, но не пречи да проверите. Знам колко е неприятно цял месец да се дереш като крастав нон стоп, успех желая!

Допълвам се.
Мис, мерят матката, да.

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 07:55 от selleste

# 205
Значи ще изчакам още една седмица за да ми кажат колко е порастнало.Иначе корема ми от 73 вече е 90-обиколка.😊
Яд ме хвана,че не ме гледа пак,въпреки,че предния ден са ме гледали.Знам,че е тъпо всеки ден,ама за какво всъщност ходя на тези консултации като само мерят кръвно и корем,изписва хапчета и дава изследвания и болнични.
Е,не е малко...ама аз искам да знам за бебето,и така или иначе си плащам като луда за ФМ (тази ще ми е трета) та не намирам особен смисъл от ЖК.Иначе ми каза доктора,че този ехограф,на който ме гледат е.3Д и няма смисъл да ходя другаде.

# 206
Навсякъде различно.. Досега на ЖК винаги ме гледат на видеозон, но никога не са ми мерили корема...Първата Б(при др доктор) само мерки , без видеозон....
И да попитам , как измерват матката? За шийката на матката ясно , но самата матка - с видеозон ли?
Досега  нищо не са ми казвали за нея....

# 207
Момичета - имам голям проблем Sad  От една седмица съм с кървящи хемороиди - дори и без да "върша голямата работа"  Embarassed Аз си ги имах и преди бремеността, но никога не са кървяли. Баща ми почина от рак на дебелото черво и започнах да се вкарвам във филми...Не ме болят, но много кървят...Сутринта като пишках - беше чудо / извинявам се за неприятната тема /  Моля ви, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да помага...Инъче в понеделник съм на гинеколог и ще я питам да ме препрати някъде...

# 208
Аз имах такива хемороиди, с кървене,два пъти преди няколко седмици.
Баба ми почина от същото преди месец. Ходих обаче преди година на гастроскопия и ендоскопия, правих изследвания с упойка, заради проблемен стомах и се оказа колит. И аз се шашкам, защото никога не съм имала хемороиди, не знам и какво е.Вероятно обаче е това. На лекаря не съм казвала,пия Флебодия за разширени вени, която също е срещу хемороиди заради кръвообръщението. Не зная дали имат общо.
Дори не знам какво представляват тези хемороиди-външни ли са,вътрешни ли.Също не ме болят, но не можеш един ден да си седна на Д-то, а и от постоянното лежене, седене и от разтягането на таза и матката се пукат тези кръвоносни съдове и оттам идва това-така съм чела.
Сега не мисля да ходя пак на гастро, при положение, че съвсем скоро съм правила тези изслевания.
Питай Аг-то.Този проблем го имат повечето бременни, а на тези, които никога са нямали- им се сдобиват през бремеността доста често.

# 209
Момичета, и аз да се оплача, да не да остана по назад Grinning. Не знам при вас как е, но аз не спя като хората. Ставам всяка вечер в 2 или 5, въртя се около 2 часа, като през това време ме сърбят крака, ръце, корем. Направо откачам, все едно съм с краста  #Crazy. Мажа се с кокосово + масло от шеа, но ефект няма.  newsm78 Някоя от вас има ли такива сърбежи и ако да, как се справяте?   Whistling

Същите сърбежи ги получавам и аз, дължи се на разстягане на кожата и нейното изсушаване.
Също, от както съм бременна се събуждам към 3, до 6 се въртя, и след това заспивам до 8-9. Ужасно е, но не мога да си го обясня. Не съм имала този проблем преди  Simple Smile

Момичета, стигнах до тези два поста, не съм чела след това, после ще се връщам. Бързам да кажа за тези сърбежи. С първата бременност и на мен ми казаха,че се разтягала кожата. Еми пълни глупости. Корем и гърди разбирам, ама краката и ръцете от какъв зор се разтягат. Сега, с втората ми бременност, лекарката явно е по в час, та веднага ми пусна изследвания за чернодробни ензими и се оказа, поне при мен, проблем с жлъчката. Не казвам, че и при вас трябва да е така и дано не е, но не пречи да проверите. Знам колко е неприятно цял месец да се дереш като крастав нон стоп, успех желая!

Допълвам се.
Мис, мерят матката, да.
Благодаря selleste!  bouquet
Ще поразпитам и моята докторка да видя какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт