Половината път измина, МАРТенчета чакаме след тази зима! - тема 6

• 47 817
  • 719
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз няма да ходя, разчитам на информация в нета и на помощ от сестра ми.

# 256
Аз ходя на училище - досега съм била на лекции за раждането и къпане и хигиена на бебето. Наистина са ми полезни.
Ето на тези ходя аз http://bebeto.org/index.php?city=1

Къде се провеждат тези курсове. Можеш ли като отидеш да попиташ кога започва нов?

# 257

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

Досега тази табличка няма грешка.
Всичките си родили приятелки и роднини съм питала и е точна. На мен също ми позна момченцето.  Party
На мен ми показва момче, а пък чакаме девойка. Thinking

На училище този път не мисля да ходя, а нямам и време. Сега "съм" втори клас с баткото и следобед пишем и учим. Но ще си извадя записките от предишния път. Разчитам и на майка ми. Но по принцип е интересно и полезно, който има възможност да отиде. Освен образователно е и успокояващо, че си подготвен- до колкото това е възможно.  Peace
Аз днес бях на ЖК. Док каза, че всичко е ОК. Малко едричка върви нашата госпожица. И баткото беше с мен, той милия отдавна ме врънка да го взема, но аз изчаквах да преминат повечето важни изследвания и да попорасне малко беба, че да има какво да се гледа. А той е толкова щастлив, че е видял бебето! И то му махало с ръчичка. Пуснаха ни го и на 4Д и вече... голяма радост Flutter

# 258

Да споделя - във Фейсбук прочетох за една нова книга. Казва се "От нула" на д-р Марио Янакиев. Видях добри отзиви. Може да ни е полезна.
+1  за книгата. Моя приятелка я има и силно ми я препоръча. Тя е много доволна.
+1 и за училището, мисля че при първа бременност е от голяма полза посещаването, за да имаме представа какво ни очаква. Аз живея със свеки, но няма да допусна да ми прилага методи от преди 30г., които тя е ползвала. Гледам клипчета, в които свекърви и майки помагат на младата майка за къпане и разни съвети..ами не съм очарована.... Tired

# 259
И аз не мисля да ходя по уроци.Просто не мога да пътувам постоянно до Сф и обратно вече.И без това ходя по 3,пъти е месеца.Няма как да отделям време и за това.Но аз ще имам кой да ми почага и не го мисля толкова  това,не го смятам за излишно,но и  за мн нужно не.Иска ми се да можем сами да се справяме и да знам кое как става,но знам че в нач.ще ме е страх,спокойна съм,че ще има кой да ми покаже и помага отначало.
Нещо май настивам-давайте съвети,ММ го боли главата и само подсмърча,а мен ме боли главата и врата.Какво да пия.?Чайове,мед.

# 260
Мамчета мислили ли сте за училище за родители. Кака ми ме посъветва за намеря някъде и да отида. Тя с първата бременност е ходила на такива лекции и каза,че са и били изключително полезни, защото като млада майка изобщо не е знаела какво как се прави. Вие смятате ли да ходите на такива?
Категорично съм ЗА лекциите! Аз ходя на тези, които се провеждат от списание 9 месеца в мола. Много са полезни, интересни

# 261
Записах се на лекциите "Чакам бебе" в центъра на София. Общо 4 са:
1Бебето у дома
2 Раждане
3Първи грижи
4Кърмене

Като можеш да се запишеш по всяко време и да си избираш на кое кога да ходиш. Аз се записах на
17.11.2016 четвъртък oт 10:30 часа Първи грижи
24.11.2016 четвъртък oт 10:30 часа Кърмене
и ще запиша
01.12.2016 четвъртък Бебето у дома
08.12.2016 четвъртък Раждане

17.11.2016 г. (четвъртък) - музей "Земята и хората"

Начален час: 10:30 часа

ТЕМА: Първи грижи за бебето

Къпане и хигиена;
Здраве и закаляване;
Разходка и профилактика;
Често срещани неразположения и съвети за тяхното отстраняване.

# 262
 Забравих да питам, тъмната линия на корема появи ли се при вас? Аз с изненада установих преди два дни, не е още много тъмна, но личи...и не е стигнала до пъпа точно. Аз мислех, че към края се появява newsm78

Последна редакция: пн, 14 ное 2016, 16:20 от Jeran

# 263
Аз все още я нямам тази линия, а и не си спомням с каката да съм имала..  Grinning

# 264
Катерина, само първия път се записваш (по и-мейл) и после ходиш на която лекция си избереш.

И аз нямам никакви линии на корема. Даже не бях чувала за това.

# 265
Катерина, само първия път се записваш (по и-мейл) и после ходиш на която лекция си избереш.

И аз нямам никакви линии на корема. Даже не бях чувала за това.

Ходила ли си там? Как беше?

# 266
Аз имах такава с първата бременност. И сега пак се е появила, но е почти 5 пръста над пъпа  newsm78 би трябвало да е до нивото на матката. При мен просто цялата линия от преди сега се е оцветила.

# 267
Здравейте, спомням си че някъде в предишните теми беше коментирано относно увеличени тромбоцити и пиене на Аспирин протект, но няма да ми стигне 1 ден да ги претърся... та искам да помоля, някоя от мамите, която се е сблъсквала с този проблем да сподели малко повече инфо.

# 268
Здравейте, спомням си че някъде в предишните теми беше коментирано относно увеличени тромбоцити и пиене на Аспирин протект, но няма да ми стигне 1 ден да ги претърся... та искам да помоля, някоя от мамите, която се е сблъсквала с този проблем да сподели малко повече инфо.

Какво точно те интересува и за какво ти се налага да ги пиеш? Аз пия аспирин протект, вече втора опаковка + Флебодия-и двете за разширяване на кръвоносните съдове и кръвообращението. Правих изследвания за тромбофилия-всичко е ок. Имам обаче лек спазъм на една от маточните артерии, която след това лечение вече почти едномесечно определено се подобри. Иначе на мен тромбоцитите са ми в норма. Твоите ако не са, с това лечение ще се подобрят нещата.
Нещо конкретно ако те интересува,питай. Аз ги пия поради тази причина. Синеока, също може да те посъветва ако се включи.

# 269
  • София
Някой има ли такова състояние "да си чува пулса в ушите/главата"? Като изкачвам стълби и вечер ми се случва (може би при физическо натоварване). Пия Аспирин протект и си мисля че е нещо свързано с кръвното или кръвообръщението.
При ХГ 110 трябва ли да се пие желязо вече?
В четвъртък ще питам доктора ама се чудя междувременно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт