Половината път измина, МАРТенчета чакаме след тази зима! - тема 6

• 47 007
  • 719
  •   1
Отговори
# 90
  • София

Моите сънища пък са си по стария начин - еротитчни та чак мръснишки Simple Smile Напоследък по-рядко.

Miss_Bingley, във всяка болница всеки пациент има право да отказва процедури. Епизиотомия би трябвало да може да се откаже навсякъде, но ако някой държи на тежи неща, по-добре да си проучи къде се случват по-лесно уговорките. Аз съм раждала в Тина Киркова, но не защото там са по-сговорливи.

# 91
Аз сънувах в нощта преди изборите мои бивши колеги. Някои не съм ги виждала с години. И в неделята след като гласувах, точно когато се прибирах видях доста колеги  Grinning Grinning Grinning Не мога да си го обясня как стана тая работа  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 92
Предпочитам мъртъвци да сънувам, а не как без да искам убивам бебето на моя приятелка. Много кръв, много сълзи, но после пък му нйма нищо и моя казва  в съня ми:
 "Божее, и ти майка ще ставаш." Поне 3 дни мислих само затова. Беше си жив кошмар.
Но поне спрях да сънувам, че ММ ми изневерява 😀

# 93
  • София
Може би още е рано, но ми е интересно дали има такива, които са ходили на Дни на отворените врати в различните болници. Аз мисля да се поинтересувам и края на този месец и следващия да отида до Щерев и Токуда, защото после идват празници, ще стане по-студено, ще расте коремчето и предпочитам от рано. Има ли и други като мен?  Grinning

# 94
Не съм ходила.Не искам и да ходя.И без това ми писна да пътувам до София вече.Не знам дали ще ми се отрази добре да ходя на такива места.Нямам желание да слушам как протича раждането изобщо,какво се прави.Може и да е полезно,но като се знам ще се стресирам.😊
Какво представлява това нещо?В родилно ли те водят?Какво обясняват?

# 95
В страницата на Токуда във ФБ има дадени дати за отворени врати и разни беседи за бременност и раждане. Ако бях там със сигурност бих се възползвала. Веднъж да изляза болнични и ми се струва няма да изпусна курс (така го водят тук). Мисля, че е добре да сме подготвени какво предстои. Peace

# 96
every me,точно си мислех да повдигна тази тема Simple Smile.И аз мисля в края на месеца да ходя -МД,Щерев,Шейново,Тина Киркова и може жи Окръжна.В токуда знам от позната ,че е наброила 3500 #Crazy

# 97
  • София
Аз имам познати, които имат бебче родено сега - октомври. И те горещо ми препоръчаха да отида поне в 2 болници, за да имам база за сравнение. Иначе идеята е да се запознаеш с условията, да ти кажат кое как протича, колко струва, да събереш мнения за доктори и всичко.

Токуда е скъпо, да. Но пък аз като цяло за момента на там клоня. Но искам да отида, за да съм сигурна.  Grinning

# 98
Хубаво е да сме информирани,
Ако разберете дати за МД - пишете Wink

# 99
  • София
Аз съм записана за 17 Ноември за Ден на отворените врати във Вита. За момента ми е вариант за раждане там, на 5 минути ми е и се следя на ЖК при тях. Не ми е толкова до самото отделение защото съм работила в болница, по-скоро искам да видя персонала и стаите на родилките с какви условия са, както и да чуя какви са техните практики и правила при водене на раждане. За момента цената на естествено раждане там е 1600 лв което включва евентуална епидурална анестезия и таткото може да присъства.  Освен това като консуматив си нося чехли, зарядно за телефон и козметика за мен. За бебо- дрешки за изписването. Друго си имат. Simple Smile

# 100
  • Бургас
Нищичко не сънувам аз. Не че преди да забременея сънувах активно, но сега пък въобще. Днес обаче говорих с една позната, също бременна, която каза, че сънувала по много и все кошмари, както и тук се спомена.

С първата бременност ходих по веднъж на Ден на отворените врати в две от болниците в Бургас, от любопитство. Накрая родих в Поморие:)
Сега мисля да отида на две конкретни лекции за бременни, една за хигиената, че ми е голям стрес тази с момченцата и една за съхранение на стволови клетки. Друго не искам да ме учат.

# 101
Момичета днес бях на кардиолог и прегледаха сърчицето на бебо - всичко е шест  newsm44 , но малкия много активен беше и не се спря  newsm47 , измъчихме д-р Маринов  Laughing
Живот и здраве като се роди и стане на 40 дни ще отидем на преглед да видим как се развиваме  Simple Smile

Но най-интересното беше че след това лекарката която ми беше провела ФМ на 21.10 поиска пак да ме прегледа.И пак съм вкарана в нов филм - сега темата е : течността на мозъчето било 11 мм , което е било малко над допустимото 9мм. При момченцата било нормално но за да се презастраховаме ми препоръча амниоцентеза или пренатест за да изключим синдрома на Даун.Добре де нали правих БХС и риска беше 1:7166 и тя лично каза че резултат е супер , а сега имала съмнения - направооооооооо нямам думи.Питах я за нухалната кост - казва всичко е супер , нооооо тази течност я притеснявало , макар да не било критично.

Та моята половинка като чу че с амниоцинтезата риска за спонтанен аборт е 1:200 а при Пренатест няма такъв риск - каза ще направим Пренатест.Офффф момичета нямам думи само за пари ли е всичко това , ще ни побъркат.

Че така след две поредни загуби нямаше как да не се съглася за Пренатест - олекнахме с 1680 лв  Sad

Освен това д-р Маринов ми препоръча да се консултирам с кардиолог,този път за мен Simple Smile  , понеже имало риск да развия хипертония след 28 г.с.

Аз спирам с ходене до София че много скъпо ми идва , а и не са сигурни а само предполагат.Не е нужно да го правите изследването , може всичко да е наред но вие си решавате - какво мислите за тези изказвания  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Както и да е сега ще чакаме резултата от пренатест и след него трябва да пусна други , но тях може тук в моя град.Дано всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig

Приятна вечер ви желая

# 102
Ох,не знам какво да ти кажа.Аз имам чувството,че само ни панират и лъжат,преувеличават,презастраховат ли се.Що пари дадох,що ходене по Сф...но като ми кажат и само всяват страхове и ти не можеш да не отидеш на всичко,що ти кажат-аз поне съм така.
Или второ мнение,др.не зн какво.Амниоцинтеза не бих направила,освен ако поне двама д-ра не ми кажат,че е наложително.

# 103
Ох,не знам какво да ти кажа.Аз имам чувството,че само ни панират и лъжат,преувеличават,презастраховат ли се.Що пари дадох,що ходене по Сф...но като ми кажат и само всяват страхове и ти не можеш да не отидеш на всичко,що ти кажат-аз поне съм така.
Или второ мнение,др.не зн какво.Амниоцинтеза не бих направила,освен ако поне двама д-ра не ми кажат,че е наложително.

аз приключвам с "големите специалисти" в София.Само да излязат резултатите и да си пусна и другите ,които ми препоръча и това е.Ще се наслаждавам на бременността си и ще си чакам ангелчето.

# 104
Zara, много се радвам, че всичко е наред със сърчицето. Дано и пренатеста да покаже, че всичко е ок и да се радваш на спокойно бременност. Hug

Общи условия

Активация на акаунт