Качване на килограми при бременност...

• 90 097
  • 695
  •   1
Отговори
# 240
Ох и на мен ми е болна тази тема, 32 сед. съм и съм качила 17кг...
 А до края не ми се мисли. Не ям като невиждала, но това е положението. Важното е да си върви всичко ок. Мъчи ме сърцебиене около 100удара в минута. Нз дали се счита за ускорен, но е доста неприятно 😐

# 241
 А до края не ми се мисли. Не ям като невиждала, но това е положението. Важното е да си върви всичко ок. Мъчи ме сърцебиене около 100удара в минута. Нз дали се счита за ускорен, но е доста неприятно 😐

В как ти е кръвното? Ако усещаш сърцебиене и съвпадне с кръвно над 140 горна граница, отиди на лекар. Ако можеш да го мериш вкъщи, мери си кръвното вечер когато е най- високо.

Сигурно са ти казвли вече какво е прекламсия и лекарите те следят, но е добре да си имаш едно на ум с това сърцебиене.

Леко чакане до финала. Остава още малко Simple Smile

# 242
С първата бременност и аз рязко учестявах пулса. Както си лежах и изведнъж го ускорявах до 120. Много е неприятно, но кръвното все си ми беше сравнително ниско.

# 243

В как ти е кръвното? Ако усещаш сърцебиене и съвпадне с кръвно над 140 горна граница, отиди на лекар. Ако можеш да го мериш вкъщи, мери си кръвното вечер когато е най- високо.

Сигурно са ти казвли вече какво е прекламсия и лекарите те следят, но е добре да си имаш едно на ум с това сърцебиене.

Леко чакане до финала. Остава още малко Simple Smile
с кръвното слава богу нямам проблеми, над 120/70 не е било. Ще видим другата седмица какво ще каже доки Peace

# 244
Момичета, отчитам се. Продължавам с правилното хранене и движение. Застопорила съм килограмите на 65 засега и почвам 15 седмица с тях. Мисля че засега ще дам всичко от себе си да не ги вдигам над 65кг, колкото се може по-дълго. Аз имам мазнинни ресурси и все се чудя, не може ли бебето от мен да яде, подяволите.

Аз хем бързо се насищам, хем бързо огладнявам, затова реших, че просто ще хапвам по мънички количества, защото така или иначе пак ще огладнея след 2 часа, независимо колко изям. Нормално бих се стопила с този режим на чисто хранене и спорт, но засега максимумът е да не качвам...

# 245
Момичета, отчитам се. Продължавам с правилното хранене и движение. Застопорила съм килограмите на 65 засега и почвам 15 седмица с тях. Мисля че засега ще дам всичко от себе си да не ги вдигам над 65кг, колкото се може по-дълго. Аз имам мазнинни ресурси и все се чудя, не може ли бебето от мен да яде, подяволите.

Аз хем бързо се насищам, хем бързо огладнявам, затова реших, че просто ще хапвам по мънички количества, защото така или иначе пак ще огладнея след 2 часа, независимо колко изям. Нормално бих се стопила с този режим на чисто хранене и спорт, но засега максимумът е да не качвам...
Бебето може да "яде" от твоите натрупани мазнини, но не е добре за него/нея. Натрупаната мазнина е с много високо ниво на токсини.

Най- добре да не пълнееш, т.е. Това което ядеш да отива за беба, не е момент да слабееш.
Ако стигнеш да пълнееш по 1кг на месец ще е най-добре и за двама/двете ви

# 246
Аз съм в 14-та седмица и съм + 4 килограма. Аз също съм на принципа да не качвам просто повече поне още месец - започнах да внимавам какво ям. Спряла съм сладките неща и хляба - ако мн ми се дояде ще хапвам и тестени неща - спагети, макарони обаче наистина по и изключение. От няколко дни вече се старая да внимавам и определено се чувствам по добре. Поне до края на четвъртия месец ще трябва да се задържа на 69 кг ( започнах от 65 на 172см). И ако изкарам така до края на 4-я наистина ще внимавам да качвам от тук нататъка само по 1кг месечно. В началото се отпуснах и за мн кратко ги качих тези 4 кг- обаче започвах всяка сутрин с баничка и т.н..

# 247
И аз имах сърцебиене, но в по-малките седмици. Към края, когато ме следяха за прееклампсия, защото бях с висок риск, не съм имала. А и не помня някъде да свързват сърцебиенето с нея. По-скоро с високо кръвно и отоци по ръцете и/или краката.

А макарони ядях пълнозърнести и бяха супер.

# 248
Аз започнах от 48 и сега в 12г.с. съм 50кг.С първата ми бременност стартирах от 50кг.и качих 14кг.Дано сега също се движа в тези граници  Laughing

# 249
Има и безглутенова паста. Не съм опитвала обаче. Заместих успешно в първите месеци, докато ми се гадеше, любимия ми кус-кус със сирене и масло с киноа в същата комбинация. Лазаня правя вместо с кори - с тиквички на филийки, моцарела и сос болонезе, супер вкусна е.

# 250
Стана ми интересна темичката и бая изчетох. Сигурно ще ме нахокате, но аз с първата ми бременност качих само 4кг за цяла бременност и излязах от болницата с -2кг. Тоест 6 кг съм оставила в болницата. Нямах никакъв апетит и се надувах от 2-3 хапки...
сега пак съм бременна в началото съм, но вече качвам доста повече от преди. Явно тялото си подсказва Simple Smile

# 251
момичета, при мен всичко е наред. Чакаме момченце, кръвно, захар всичко засега ми е супер. Но уви, килограмите ...Не знам вече кво да правя с тях, храня се много здравословно, спортувам, ходя пеш...еми качвам си. Според мен, е до количества. Единственото нарушение, което правя, са плодовете. Ям плодове , ям и мъничко ядки.
зърнени храни /въглехидрати не ям. Единствено плодове си хапвам много, но сега са големи жеги.
Като ме премериха при лекаря умрях от срам  Embarassed Embarassed Embarassed там ме показва с 1 кг повече от това, което аз си меря. Никой нищо не ми каза, защото наистина съм много здрава откъм всички показатели, но на мен си ми стана гадно, накарах мъжа ми да излезне докато ме мерят.  никой няма обяснение защо така качвам, при толкова спорт и изрядно хранене. Наоколо спортни хубавици по шорти...а аз Embarassed Sad
майка ми вика да ограничавам количествата, но ме е страх, а и понякога си похапвам от нерви.

Промяната е, че почнах да губя апетит, та поне нямам вълчи глад никакъв и се наяждам с по-малки количесъва, дано това даде отражение на килограмите. майка ми много ме ругае, лекарката е много спокойна. Бебчето расте малко по-голямо,. Влизам в 16 седмица. Следващата ми визита е след 4 седмици, много ми е важно да задържа този месец и нищо да не кача, или да кача минимално.

# 252
Внимавай с това некачване да не навредиш на бебето само. Организма си знае какво му трябва, то затова е и чувството на глад. Храниш се достатъчно здравословно, за да си правиш и диети.

# 253
Извинявам се, ако засегна някой... обаче вече започва да става много странно с тези килограми... Разбирам, че всички искаме да изглеждаме добре, обаче това да ти се превърне в мания по време на бременност... ми идва малко в повече.
Пресен случай от вчера, бяхме седнали да пием по кафе с приятелка и разговора от съседната маса беше само какво да се яде, какво да се избягва, как да не се качат почти никакви килограми през бременността и т.н...  Rolling Eyes
Едно е да се храниш здравословно, на малки порции и често, за да си набавяш всичко необходимо за теб и бебето... съвсем друго е да се теглиш всеки ден и да изпадаш в ужас от качен килограм.  Naughty
Да, не е здравословно да се качват много килограми, съгласна съм, обаче имам чувството, че се качва дори от вода, докато сме бременни.
Аз лично промених големината на порциите и броя на храненията, понеже преди хапвах 1-2 на ден и то в по-голямо количество. Включих повече плодове и зеленчуци. Определено сега се храня по-разнообразно от преди. До момента, в 18г.с+3 дни съм качила 5 кг (премерих се днес), като наистина се храня по-здравословно, но не гладувам. Ако ми се дояде нещо, взимам си и ям. ( Преди 1-2 седмици бях +7кг, но след като ми откриха Хашимото се опитвам да спазвам колкото се може препоръките на доктора, относно самите храни, които се приемат, с цел подобряване усвояването на йод в организма, т.е. избягвам глутена. Явно съм свалила 2 кг  newsm78)
Така, че мами, не ставайте маниаци на тема качени килограми... хранете се добре, за да се чувствате добре, понеже няма нищо по-важно от това. Колкото сме по-щастливи ние, толкова са по-щастливи бебоците ни  Simple Smile bouquet

# 254
Съгласна съм, че се задържа вода по време на бременност. Аз бях 4-5 дена със стомашни проблеми и ходене по голяма нужда буквално през 30 мин, но пиех доста вода, за да не се обезводня. Резулутата, кантара е на +, обикновенно след такива стомашни неразположения свалям 1-2 кг. 😂

Общи условия

Активация на акаунт