Качване на килограми при бременност...

• 90 097
  • 695
  •   1
Отговори
# 255
Най-важното е ти и бебчо да се чувствате добре!
Храни се в малки количества, но по-често, пий мнго вода и се движи активно (разбира се без да се претоварваш, но и без да се застояваш и залежаваш). Ако спазваш тези условия, едва ли качиш чак толкова много килограми.
Все пак през бременността, както всички знаем, се задържа понякога и доста вода, хормоните малко се пообъркват...  ooooh!
Леко бременнене ти пожелавам и здраво, пухкаво бебече да гушкаш на финала!  Hug

# 256
За сега съм +6 килограма и пловина в края на 24 г.с. струва ми се нормално пък и не знам къде съм ги качила, като изключим коремчето, старите ми дрехи ми стават. Иначе не спазвам режими, хапвам си каквото ми се яде, но гледам да не прекалявям с вредните храни. Абе наистина най-важното е бебчо да е добре! ☺☺🤗

# 257
Факторът със задържането на вода не бива да се подценява. От вчера сутринта до тази сутрин съм +1.5 кг. Хранила съм се този ден, както обичайно, но знам защо съм задържала течности и до ден-два няма да ги има. Иначе ден преди да вляза в 20 г.с. бях 2 кг. отгоре. Вървя доста по-бавно от предната бременност, когато уж внимавах, но ако ми се приядеше нещо (пица, сладолед, шоколад), си хапвах.

# 258
Явно задържането на вода е мащабен проблем. Как се справяте с отоците?

# 259
Aз последните два месеца от бременността много отичах, особено краката ми - ставаха едни прави безформени буци.  #Crazy Не можех да обуя никакви обувки, мкаратонки, дори чехлите си...  Cry
Нищо не ми помогна, а и последните два месеца бяха през вече топлото време. Миех се с хладка вода, гледах да ги държа вдигнати на табуретка или нещо подобно, но ефектът беше нулев.
Седмица след раждането нещата се нормализираха и повече не съм имала проблеми.  Simple Smile

# 260
Момичета, отчитам се. Продължавам с правилното хранене и движение. Застопорила съм килограмите на 65 засега и почвам 15 седмица с тях. Мисля че засега ще дам всичко от себе си да не ги вдигам над 65кг, колкото се може по-дълго. Аз имам мазнинни ресурси и все се чудя, не може ли бебето от мен да яде, подяволите.

Аз хем бързо се насищам, хем бързо огладнявам, затова реших, че просто ще хапвам по мънички количества, защото така или иначе пак ще огладнея след 2 часа, независимо колко изям. Нормално бих се стопила с този режим на чисто хранене и спорт, но засега максимумът е да не качвам...
Бебето може да "яде" от твоите натрупани мазнини, но не е добре за него/нея. Натрупаната мазнина е с много високо ниво на токсини.

Най- добре да не пълнееш, т.е. Това което ядеш да отива за беба, не е момент да слабееш.
Ако стигнеш да пълнееш по 1кг на месец ще е най-добре и за двама/двете ви

тя плацентата не служи ли за предпазване от токсини?? Засега съм качила между 3 и 4 килограма, приключих 4ти месец. За съжаление бебето е само 200 грама някъде, тоест тези килограми са качени върху мен, а тежкото тепърва предстои. Вече не изпитвам  глад, изчезна зверския глад, става ми тежко. Но продължавам да си ям много солидно, вече и аз не знам защо.  Днес до 2 часа следобед съм изяла следното:

1. закуска 500 грама череши, леща, 250 грама кисело мляко (прибиране вкъщи, прибрах се в 5 защото бях на фест.)
2. закуска кварк 250 гр, ябълка, краставица (след сън)
3. закуска 1 фрикадела (като голямо кюфте) с горчица и лате макиято с био мляко.(отидох за кафе, за да имам сили да работя)
4. обяд печена чушка пълнена с яйце сирене и масло. (сготвих за мъжа ми, и реших да ям с него туквече изобщо не бях гладна)
 Crazy Crazy Crazy
и това даже не е и от глад, не бях гладна, а просто хем се чудя ям ли достатъчно протеин и мазнини, хем за вкус ми се ядат плодове и зеленчуци. На мен основно ми се ядат плодове с момента, и домати, но все го мисля този протеин да не би да не навредя на бебето.

Отивам на разходка и плуване, тежи ми корема и не мога да мисля, а трябва да работя  Rolling Eyes Crazy Crazy

Вчера пък не ядох достатъчно (май) защото не си бях приготвила храна с мен.

Закуска 1 кофичка пълномаслено кисело мляко
Закускообяд: 3 яйца + свинска пържола+масло
Обядозакуска: 2 ябълки + домати
още един обядозакусконещо си: 500 гр ягоди.
Нарушение: диетична кола (много ми се пиеше, знам, че не трябва).
Вечеря: няма, защото не смеех да ям на феста, не знам колко им е контролирана храната, а не се сетих да си взема с мен.
кафе не съм пила вчера, пих чай с "правилни билки".
Много ли е това или е нормално?

Още не мога да се стегна и да броя калории, но май трябва да огранича плодовете и да наблягам на зеленчуци newsm78 newsm78

Последна редакция: нд, 04 юни 2017, 15:02 от bodybeautiful

# 261
Bodybeautiful, не бих могла да ти кажа дали поемаш малко или много храна, защото и физическата ти активност е висока. Плодовете аз лично съм ги ограничили до образно 1-2 приема от шепа. Но и това си е индивидуално. Не съм сигурна, че палео режимът ти и по-специално високомазнинната част не допринася за килограмите. Но от страни само може да се гадае. Само ти можеш да си откриеш баланса. Peace

# 262
Bodybeautiful, не бих могла да ти кажа дали поемаш малко или много храна, защото и физическата ти активност е висока. Плодовете аз лично съм ги ограничили до образно 1-2 приема от шепа. Но и това си е индивидуално. Не съм сигурна, че палео режимът ти и по-специално високомазнинната част не допринася за килограмите. Но от страни само може да се гадае. Само ти можеш да си откриеш баланса. Peace

можеш ли да напишеш някакво свое примерно меню за ден, или "идеализиран" вариант? просто за да придобия ориентир. За мазнините, наистина приемам повечко, особено масло и зехтин, но нали на бебето мозъкът му се правил от мазнини, а органите от протеини...искам да ям хем достатъчно за бебето, хем да не ми се лепи на мен, но не знам колко е това...май излишно усложнявам нещата. Вече доста ми е спаднал апетитът, и явно това е сигнал, че не ми е нужно толкова храна, защото преди беше много натрапчиво чувство. Сега май е повечко ядене по инерция.
Много се чудя дали да не отида на диетолог...

# 263
Пиша, но отново правя уговорката, че аз не спортувам, защото ми е забранено. Peace Това ми е менюто от последните дни. Слагам в скрит текст. Наистина специалист би ти дал най-добрите съвети.
Скрит текст:
Закуска: 2 препечени тоста пълнозърнест хляб с пражка шунка масло и кашкавал или с 2 сварени яйца без крайните белтъци (не нарочно, но само тях яде детето). Някой път с чаена чаша кисело мляко, друг път без. Кафе с малко пр.мляко
Междинна закуска: зеленчуци - краставица (1-2), моркови или връзка репички. Обикновено комбинация между 2. Някой път добавям и малко ядки (10-ина лешника например).
Обяд: Пилешка супа/ Мусака от телешка кайма с тиквички/ Пилешка пържола с голяма шопска салата/ заек с малко ориз (около 2-3 супени лъжици)/ риба със салата/ 2 яйца по панагюрски
Междинна закуска: Плодове (ако съм имала въглехидрат на обяд - 1 шепа, иначе - 2 шепи. Някой път и повече, но е рядко)./ филия пълнозърнест хляб със сирене и домат/ плочка сирене, сварено яйце, 2-3 резена шунка
Вечеря: Таратор/зелена салата/шопска салата някой път с мръвка/риба, друг път без. Мазнини - ползвам само зехтин и патешка мас, не по много, откакто съм бременна не ме влекат.

# 264
Здравейте. Включвам се и аз в темата, много се радвам че я намерих. Бременна съм в 16г.с. Започнах бременността си 44.5кг, но в самото начало много ми се гадеше и трудно хапвах,не съм повръщала но въпреки това свалих 1кг. До този момент не съм успяла да си върна дори началните килограми, въпреки че апетита драстично ми се увеличи и си хапвам, а и според док има време и ще качвам. А иначе бебето си върви добре, май каквото хапна отива за него и за мен не остава   Simple Smile , наблягам много на плодове, заленчуци и месо, о и сирене и кашкавал много взех да ям + кисело мляко.  От  време на време си позволявам ннякое парче тортичка и сладолед.  Малко се притеснявам за качването,това че в момента съм - 1кг,  но се надявам и аз като други да започна полека да трупам  килограми.... аз искам де, защото и без това винаги съм била под нормата  Blush

# 265
мwild poppy, много благодаря bouquet. много балансирано звучи, но определено е по-малко от това, което аз ям.

Габито, щом се храниш добре и бебето се развива, няма проблеми! Радвай се , не се притеснявай Blush

# 266
Bodybeautiful, по-малко е от това, което и аз ядях преди да забременея. Laughing Но тогава спортувах много. С това лежане вкъщи леко ми се промениха хранителните навици. Затова и уточних, че при теб е различно. Много добре знам като спортува човек каква храна консумира и по колко. Съвсем различно е.

# 267
Здравейте. Включвам се и аз в темата, много се радвам че я намерих. Бременна съм в 16г.с. Започнах бременността си 44.5кг, но в самото начало много ми се гадеше и трудно хапвах,не съм повръщала но въпреки това свалих 1кг. До този момент не съм успяла да си върна дори началните килограми, въпреки че апетита драстично ми се увеличи и си хапвам, а и според док има време и ще качвам. А иначе бебето си върви добре, май каквото хапна отива за него и за мен не остава   Simple Smile , наблягам много на плодове, заленчуци и месо, о и сирене и кашкавал много взех да ям + кисело мляко.  От  време на време си позволявам ннякое парче тортичка и сладолед.  Малко се притеснявам за качването,това че в момента съм - 1кг,  но се надявам и аз като други да започна полека да трупам  килограми.... аз искам де, защото и без това винаги съм била под нормата  Blush

Абсолютно същата история се повтаря и при мен. Сега съм 43,5, а бях 44,5 когато почнах. В по-ранна бременност съм от теб, но с първата ми качих само 4кг...... за щастие детето ми се роди здраво и голямо 3,5кг. А аз излязах -2кг от болницата.

# 268

Абсолютно същата история се повтаря и при мен. Сега съм 43,5, а бях 44,5 когато почнах. В по-ранна бременност съм от теб, но с първата ми качих само 4кг...... за щастие детето ми се роди здраво и голямо 3,5кг. А аз излязах -2кг от болницата.

Радвам се на това което казваш, важно е бебето да се роди живо и здраво...  Явно значение има качеството на храната, която приемаме, а не количеството.  Леко бременеене и здраво бебче на финал  Hug

# 269
Ехо, според мен е въпрос на метаболизъм/организъм, най-важното е да се храним правилно (което включва и нормални количества, както и качество), пък вече някои качват, а други не, явно много играят хормоните и това частично определя.  Crazy Crazy момичетата, които по природа са много стройни, явно не са предразположени да качват даже по време на бременност. Организми всякакви!

Общи условия

Активация на акаунт