Качване на килограми при бременност...

• 88 363
  • 695
  •   1
Отговори
# 390
Момичета оказа се че съм качила вече 9 кг, а съм в началото на 6ти месец, на прегледа гинеколожката ми се скара много, обаче аз вобще не мога да разбера какво толкова ям, че ги качих тия килограми.. не знам какво да ям вече, плодове и зеленчуци ям страшно много, не ям пържено. Отгоре на всичко ми забрани да ям често диня, защото имала много захар. Вие какво хапвате, качвате ли килограми от въздуха ?

Аз напълнях в Норвегия, горе долу подържах в Германия и се стопих в Италия.В Норвегия ядох доста риба, но от стрес и сухари ядох. В Германия се храня само с белтъчини и зеленчуци. В Италия не мога да ям, безумно е. Тази бременност ми е много пътешественическа.

# 391
  • Дания
Това си говорим с ММ, че все ям ябълки, салати и нищо кой знае какво, а кантара си върви смело и бордо нагоре.😂 🤰🏻Последните дни изобщо нямам апетит, честно ви казвам, чак ме е страх, че се храня недостатъчно, а съм качила 1кг и обиколката на корема ми е с 3см по- голяма само за седмица. Краката ми изобщо не са мръднали в см от преди бременността, така че спрях да мисля много за кг. Детето да е добре, пък за другото не ми пука. В края на 23г.с съм и съм качила почти 6кг. Не му е времето да се правя на модел или milf 😂

# 392
Това си говорим с ММ, че все ям ябълки, салати и нищо кой знае какво, а кантара си върви смело и бордо нагоре.😂 🤰🏻Последните дни изобщо нямам апетит, честно ви казвам, чак ме е страх, че се храня недостатъчно, а съм качила 1кг и обиколката на корема ми е с 3см по- голяма само за седмица. Краката ми изобщо не са мръднали в см от преди бременността, така че спрях да мисля много за кг. Детето да е добре, пък за другото не ми пука. В края на 23г.с съм и съм качила почти 6кг. Не му е времето да се правя на модел или milf 😂
Идеални са ти килиграмите. До 15 килограма за 9 месеца е нормално да се качи.

# 393

качването на килограми не е пропорционално свързано с храненето. много е важно да се яде достатъчно, особено протеини и мазнини,  за да е хубава плацентата и органите на бебето, мозъкът му и тн. От зарзават това няма как да стане.  Аз не си меря обиколките, но аз много качвах в началото и после се стабилизирах и явно сега съм си в някакъв баланс, защото от месец килограми не съм качвала. Даже смъкнах 1 или 2. Тоест, тялото си знае какво да прави, от нас зависи да му се даде правилният строителен материал пък то да си работи там. Simple Smile

# 394
  • Дания
Bodybeautiful  да знаеш, че изобщо не е хубаво да правиш намеци на някого, че плацентата му не става, или че детето му не се развива добре. 🤔Доколкото си спомням при един от прегледите моят фетус беше с 4-5 см по- голям от вашето бебе, а ти си една седмица по- напред от мен.
Аз не съм казала, че ям САМО ябълки и салати. Казах, че не ям кой знае какво, с което имам предвид, че не набивам банички с боза. Давам ти пример от днес. Закусила съм 100гр маскарпоне с ягоди и малини, обядвах пълнен патладжан с кълцано телешко и зелена салата с краставици и семена, а за вечеря имах телешки стек, печени моркови и супа от броколи, брюкселско зеле, тиквички и много масло. Повярвай това е едно доста високо протеиново и мазнинно хранене, но не е хранене от което килограмите да хвърчат бясно нагоре.

# 395
Това какво ядеш е много важно, но най-важно е да се молим за здрави деца, защото циганките разждат здрави и големи деца без да си набавят полезни храни, а да не говорим за черните тук където живея (Америка). Те ядат най-ужасната храна, която съществува и си раждат здрави и силни деца. Просто да се молим всичко да е наред... има момичета, които повръщат постоянно и нищо не могат да задържат в себе си... та те какво да направят, да се гръмнат ли, че не дават на бебето си витамини... спорът ви е безмислен... пожелавам да си родите здрави деца и каквото ви мъчи с килограмите, скоро да не ви мъчи... килограми се качват и свалят...

# 396
  • Дания
Не, не. Аз изобщо не споря, нито се сърдя😊Просто ми стана неприятно от намека и не обичам да си оставям магарето в калта. Иначе съм напълно съгласна, че има жени, които поради една или друга причина не се хранят, като по учебник и раждат здрави и силни бебета.

# 397
Всъщност, доброто хранене е в полза основно на майката. Бебето така или иначе си дърпа всичко необходимо. Ама целта е все пак да останем с всички зъби от тази бременност. Трябва да става въпрос наистина за недохранване, за да страда плодът.

Danish girl, стана ми интересно. Основно високомазнинно ли се храниш?
Въглехидрати освен плодове и зеленчуци включваш ли под някаква форма?

# 398
  • Дания

Danish girl, стана ми интересно. Основно високомазнинно ли се храниш?
Въглехидрати освен плодове и зеленчуци включваш ли под някаква форма?
[/quote]

По- скоро нисковъглехидратно хранене, като наблягам на животински и растителни мазнини. Понякога повече, други дни с по- малко мазнини.  Но аз се храня така последните 8-9 години. Бременността няма нищо общо. Преди бях доста пълна, когато започнах да спортувам и да се интересувам от различни режими на хранене, изпробвах доста неща. Пълен глад, разделно хранене, ядене само на месо и тн.После открих за себе си, че това е най- доброто. С такъв вид храна се чувствам най- пълноценно. Ям и други въглехидрати освен плодове, но не всеки ден и не всякакви. Брашно от елда, сурови ядки, лимец, кафяв ориз, сладки картофи. Май е това😊

# 399
Всъщност, доброто хранене е в полза основно на майката. Бебето така или иначе си дърпа всичко необходимо. Ама целта е все пак да останем с всички зъби от тази бременност. Трябва да става въпрос наистина за недохранване, за да страда плодът.

Това не е вярно, поне според статиите, които аз съм чела по темата. Заради това има и строги препоръки относно храненето на майката, като минимум количество протеин, мазнини и друго. Например, ако беше вярно, нямаше да бъде задължителен приемът на фолиева киселина в началото на бременността. Прееклампсията може да бъде предотвратена с висок прием на протеини. Тя се появява не толкова рядко включително в развитите страни, а значи и без недохранване, просто с непълноценно хранене, пак може да има рискове. Заради това и препоръките са минимум 80 гр протеин, а най-добре 100.

Даниш гърл, изтриха ми мнението, заради това ще повторя, не ти прави чест подобно поведение, аз изобщо не съм писала за теб и твоята плацента, ти не ме вълнуваш. понеже си писала, че ядеш основно ябълки и салатки коментирах, че това не е непременно полезно спред конкретна статия. Относно размерът на бебета, твоето бебе е изчислено като тегло по-голямо от моето, а моето е по-високо като сантиметри (последно като говорихме преди доста седмици, твоето бебе беше изчислено 25 см, а моето между 27 и 28 см). това е нормално за него, защото и аз и баща му сме били слаби и дълги бебета. Аз съм тежала само 2 и 800 а съм била 53 см, а татко му 4 кг и е бил 57 см. Така, че се надявам бебето ми да е дълго и стройно , което намирам за здравословно  (а и не само аз). и да порасне висок и строен мъж,  което също намирам за красиво.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 12:14 от bodybeautiful

# 400
bodybeautiful, разбира се, че има много условности, но идеята ми е, че хипотрофия на плода ще си докараш сравнително трудно и вероятно първо твоят организъм ще пострада. И по-горе ти дадоха примери с жени, порвъщащи до края, а аз мога да ти дам с такава, с жлъчни кризи, която се хранеше основно с варено пиле и чушки, без доплнителни мазнини. Препоръките са си препоръки, но в различни случаи, търпят доста промени.

Приемът на фолиева киселина не виждам какво общо има? Даже е пример, че пълноценното хранене може да не е достатъчно, защото се приема като добавка.

# 401
bodybeautiful, разбира се, че има много условности, но идеята ми е, че хипотрофия на плода ще си докараш сравнително трудно и вероятно първо твоят организъм ще пострада. И по-горе ти дадоха примери с жени, порвъщащи до края, а аз мога да ти дам с такава, с жлъчни кризи, която се хранеше основно с варено пиле и чушки, без доплнителни мазнини. Препоръките са си препоръки, но в различни случаи, търпят доста промени.

Приемът на фолиева киселина не виждам какво общо има? Даже е пример, че пълноценното хранене може да не е достатъчно, защото се приема като добавка.

wild poppy, да така е, но хипотрофия не е единственото, което може да се случи при неправилно хранене на майката, заради това давам пример с прееклампсията, която често се среща, а повечето от случаите могат да бъдат предотвратени с правилно хранене (висок прием на протеини).  Фолиевата киселина, както и протеините, трудно биха се набавяли ако майката не ги приема в достатъчно количество. Няма откъде да бъдат взети. Дори и организмът на майката да разгражда протеини от органите й и да извлича калций от костите й, това няма да е в такова ниво, каквото би било при нормално и хубаво хранене от нейна страна. Природата пази организма на майката.  както и да е, всеки си избира за себе си, но тук сме за да споделяме информация, а не да се нападаме.
 За някои хора е са по-важни "примери от живота", аз предпочитам научни статии и изследвания.

Аз никого не бях нападала, а споделях написана от специалисти научна информация и ей така бях нападната от даниш гърл, която настойчиво тръгна да споделя неща, които съм й казала в личен разговор и , които са леко смешни, но за мен беше много неприятно да го чета.  а и нямат общо с истината, тъй като и аз и мъжът ми сме високи хора,  за разлика от нея и мъжа й и съвсем логично нашето дете е изчислено по-високо.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 12:31 от bodybeautiful

# 402
bodybeautiful сама сподели как майка ти ти е казала да не си помисляш да качиш повече от 9 кг.Това нтотално ме шокира...но и обянява защо си толкова сбъркана.Имаме си наблюдаващи аг-та изследвания които ще покажат ако нещо е в недостиг на организма и не е необходимо да четем и знаем всяка вероятна болест или усложнение..както и да си мериш захарта по 100 пъти без да имаш диабет.Всеки решава сам за себе си как ще се храни.Тук сме да споделяме кг си как се храним а не да сравняваме размера на бебетата си...Ако на някого му се хапват плодове да си хапва..сега е сезона..Пожелавам на всички здрави бебчетана финала и по-малко кг за сваляне...все пак сме в тази тема😉

# 403
Момичета, кога се връща апетита. Аз съм 13-та и все още ми се гади, не ми се яде нищо, от мисълта за храна ми се иска да си легна...ям плодове, но и ги повръщам. Дори и джънк не ми се прияжда, странно нали...

# 404
Момичета, кога се връща апетита. Аз съм 13-та и все още ми се гади, не ми се яде нищо, от мисълта за храна ми се иска да си легна...ям плодове, но и ги повръщам. Дори и джънк не ми се прияжда, странно нали...

При мен се върна по-късно, може би 16-17-та. И то апетит...силно казано. По-скоро тогава усетих забравеното чувство на глад и да знаеш какво ти се яде.

Общи условия

Активация на акаунт