В кой месец започнахте да подготвяте дома за бебчо?

• 20 379
  • 144
  •   1
Отговори
# 30
Включвам се и аз тук,че скоро предстои подготовка Simple Smile макар още да ме е страх в края на 5тия съм с близнаци и положението ми е "само на легло"... таа както и да е да питам вече обиграните мамчета как си правихте списъци каквото прецените че ще ви е нужно на вас и бебето индивидуално илии някакви списъци из нета гледам от които много неща ми се струват страшно излишни.Идея си нямам от къде да я подхвана наистина основните неща кошари колички повивалници козметика ми е ясно ама от там нататък...  newsm78

# 31
  • Sofia
Можеш да хванеш списък от нета и да премахваш всичко, което ти се струва излишно. Или да помислиш как ще ти протича деня и оттам какво ще ти трябва. Основното е спане, ядене, разходки, къпане. Simple Smile

Аз започнах съвсем отрано да разглеждам за количка, а я купихме някъде в пети месец, останалите неща лека-полека до 7-ми, останали са ми само козметични дреболии. Нямах търпение да почна с пазара, но някак бързо свърши, защото не са кой знае колко нужните неща. Мисля си само хубави неща за бебето, няма да дърпам дявола за опашката с някакви черни мисли.

# 32
За съжаление като всеки нов период в живота не знаеш какво ще ти е точно необходимо и се започва едно харчене за глупости...

Аз препоръчвам предварително да се подготвят само най най необходимите неща и после да се купува останалото когато ти потрябва. Магазините няма да затворят и ти няма да копаеш на полето ( надявам се) и ще имаш време да си избираш неща.
Глупаво е да си купуваш всичко на куп също защото трябва да складираш нещата докато еветнуално ти потрябват.

Едно новородено бебе реално има нужда от съвсем малко неща..

# 33
Здравейте, тъй като вече се ориентирам какво ми е нужно и започвам да разглеждам онлайн всички възможни сайтове имам един въпрос към мамите които са имали бебета зимата. Какво ми е нужно за изписването на бебе края на февруари. Разглеждам най-различни комплекти и не виждам смисъл от тях имат много дрешки, които няма как да бъдат облечени всичките едновременно. Освен това са и на много високи цени, в което не виждам смисъл по добре да взема практични дрешки, които да ползвам и после. Моля давайте идеи Simple Smile Също така ме интересува направо космонавт ли използвахте или някакъв вид дебело одеало или пелена.

# 34
Здравейте, тъй като вече се ориентирам какво ми е нужно и започвам да разглеждам онлайн всички възможни сайтове имам един въпрос към мамите които са имали бебета зимата. Какво ми е нужно за изписването на бебе края на февруари. Разглеждам най-различни комплекти и не виждам смисъл от тях имат много дрешки, които няма как да бъдат облечени всичките едновременно. Освен това са и на много високи цени, в което не виждам смисъл по добре да взема практични дрешки, които да ползвам и после. Моля давайте идеи Simple Smile Също така ме интересува направо космонавт ли използвахте или някакъв вид дебело одеало или пелена.

Аз родих ноември, бях взела комплект за новородено - рокличка, ританки, боди с дълъг ръкав и лента за коса. В болницата беше доста топло, направихме няколко снимки вътре, завих я в одеало и отидохме до колата, която беше паркирана отвън, парното работеше, после вкъщи пак топло, та в този случай не ми беше нужен космонавт.
Иначе си бях взела за после и определено ми беше по - удобно. Както си е с дрешките вкъщи, слагам космонавта и излизаме, някой път дори не се събуждаше, докато ѝ го обличам. Моят беше със затворени крачоли, т.е. нямаше нужда да мисля с какво да обувам детето да му е топло, това също го приемам за плюс, тъй като дъщеря ми си събуваше често чорапи, терлици, буйки...
После си купих и 2 комплекта за новородено, които съдържаха - камизолка, ританки, шапка и лигавник. Бяха симпатични и в една разцветка, пък и тези неща ми влизаха в употреба за вкъщи.
Може и поотделно, но както казах, хареса ми че са еднакви и е сладко, като облечеш детето с комплект.
Иначе си бях взела най - вече бодита, с дълъг и с къс ръкав, че като връща детето след ядене ми се налагаше по - няколко пъти да я преобличам на ден. Ританки няколко чифта. Камизолки и гащеризончета.

# 35
И на мен ми се струват прекалено големи тези комплекти и в повечето не виждам да има одеяло. Струва ми се странно да си изнесеш бебето по някакви 2 слоя памук, а ти самата да си цялата пакетирана с якета пуловери и тн. Ведях че има плюшени дрехи, но са малко и освен това не бих искала толкова малко бебе да го облека в плюш.. Според мен трябва да имя някакво одеялце и аз не знам не съм ходила до сега ня изписване
Според мен ще могат да се ползват още малко като първи дрешки и може да се броят и те за след болницата. Наистина комплектите са много скъпи с много дрехи в тях и не са особено хубави на вид.

# 36
  • Sofia
За мен пък плюшените дрешки са най-сладички и много мекички. Simple Smile

Има едни одеялца поларени и с копчета, много добре се загръща бебето в тях и са доста дебели, мисля, че са подходящи за зимно изписване. Водят ги май испански.
Аз съм заложила на космонавт, иначе имам и плетено одеяло.

# 37
  • София
Аз бях купила боди с дълъг ръкав, отгоре памучен гащеризон, шапка, ръкавици и дебело порт бебе. Беше напълно достатъчно.

Скрит текст:

# 38
Започваме днес с разчестването на детската стая. Има многа мебели и човали там (до сега я ползвахме за склад) днес ще започнем да я разчистваме и ще махнем всички мебели. Поръчала съм едно единично легло за мен и само него ще сложа засега там и след месец два смятам да започна със леглото и скрина за малкия,от там нататък бясно пазаруване.

# 39
Мен вече много ме изкушава бясното пазаруване чак взех да сънувам бебешки дрешки Simple Smile а иначе смятам началото на декември да поръчвам две кошарки и количката,че всичко ни е с поръчки през фирми и ставало бавно..

# 40
И аз натам съм се насочила, ще има и коледни намаления. Някой гледал ли е някакви сайтове с хубави бебешки дрешки. Аз в тези които видях ... не ми допаднаха грам.

# 41
И аз натам съм се насочила, ще има и коледни намаления. Някой гледал ли е някакви сайтове с хубави бебешки дрешки. Аз в тези които видях ... не ми допаднаха грам.

За дрешки ти препоръчвам да си ги избереш лично от магазина. Така ще можеш да ги пипнеш, да видиш на живо и да си избереш  Peace

# 42
Аз гледам в babysun,bebeshoci и hellokids бг сайтове са и си харесах доста неща мисля да си поръчвам от там,защото имам силна забрана да ставам от леглото и нямам избор...онлайн ще е всичко

# 43
Аз гледам сайта http://www.mothercare.com/ в няколко мола в София имат магазин минах и разгледах дрехите са страхотни, а качеството на дрехите е много по добро от HM например. Може да си харесате всичко от магазина им и след това да си го поръчате с тази различка , че доставката до колкото разбрах от близка приятелка , която си облича децата само от там е 30 дни понякога.

# 44
Всичко бях подготвила предварително. В 7ми месец количка и кошница за кола, в 8ми поръчахме кошарата. Дрехите бяха изпрани, изгладени и подредени малко преди да вляза в 9ти месец, заедно с чаршафи, хавлийки и пелени.
Като родих малката сучеше буквално през час, отделно студено грипаво време март месец, абсурд тепърва да обикалям по магазини. А и честно казано първите 2 седмици буквално във всяка една минута, когато не суче, се подпирах някъде и спях. Раждането и престоя в болницата ме бяха изтощили много.
Леко раждане и здрави бебоци на всички мами в очакване  Hug

Общи условия

Активация на акаунт