ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 267
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Да се оплача малко. Утре с малката сме на ехокардиография, а за мой ужас днес е с разтройство и май прави конюнктивит. Тоя преглед го чакаме вече 9 месеца и то все на тръни, а сега и това. Sad
Профилактичен преглед, или в нещо се съмнявате? newsm78
На ФМ и откриха някакви петна и още нещо на сърцето. И ни казаха като стане на 5-6 месеца да направим пълни изследвания. Та затова сме на ехокардиография.

# 136
Мами кога свалихте нивото на кошарата? Тези които са с легла с 2 нива питам?
Понеже той нон стоп се върти и вече се хваща за нея и се опитва да се набере, със сигурност няма да успее да падне, но се притеснявам като го пставя замалко сам.
Аз преди месец изобщо го преместих в голямата кошара. До преди това спеше до мен в малка - тип люлка. Само че, взе много често да ми преревава последно време и докато стана той се разсънва, за това от две-три вечери отново спи в бебешката си Grinning Спокойна съм, защото не се набира за сега, но я дават до 6ти месец, та скоро ще я разглобяваме и прибираме за бебе 2  Simple Smile

# 137
Да се оплача малко. Утре с малката сме на ехокардиография, а за мой ужас днес е с разтройство и май прави конюнктивит. Тоя преглед го чакаме вече 9 месеца и то все на тръни, а сега и това. Sad
Профилактичен преглед, или в нещо се съмнявате? newsm78
На ФМ и откриха някакви петна и още нещо на сърцето. И ни казаха като стане на 5-6 месеца да направим пълни изследвания. Та затова сме на ехокардиография.
Ясно! Стискам палци и се надявам всичко да е наред!  Hug

# 138
  • София
Мами кога свалихте нивото на кошарата? Тези които са с легла с 2 нива питам?
Понеже той нон стоп се върти и вече се хваща за нея и се опитва да се набере, със сигурност няма да успее да падне, но се притеснявам като го пставя замалко сам.
На големите им свалих леглата като се научиха да сядат и изправят. До тогава бяха горе  Simple Smile

# 139
Здравейте мами от 2 дни малката има твърдо топче в основата на средното пръстче на ръчичката.Според педито е мастно топче като препоръча да правим компреси с риванол ако не изчезне за няколко дни отиваме на ортопед. Някои сблъсквал ли се е с подобен проблем. newsm78

Даа,ние имахме твърдо мастно подвижно топченце на лакетя още в първият й месец.на пипане ми приличаше на хрущялче но се местеше и тя не реагира по никакъв начин. Педи каза че ще се размие ог самосебе си с времето и така и става-сега го няма. После се появи такова и на другата ръчичка-пак си мина,сега гледам че и това на вратлето го няма вече така че спокойно -ще мине без проблем, а и бебка нищо не я боли.
Благодаря за успокоението , бебка днес има месечинка и не искам  да я запомня с този проблем.
Слънчев ден

# 140
Влади в къщи е още с надигнат матрак и е на горното ниво. Напоследък се върти много през нощта. Сега обаче сме в хотел, а кошарата е с изправен матрак на най-долното ниво. Спи много по-спокойно в нея. Като се приберем ще го изправим, а нивото още малко ще изчака, че съм загазила с кръста и ще ми е много трудно вдигането.

# 141
Като сте заговорили за кошари и легла...
Ние сме на най-горно ниво на матрака (трансформиращо легло). Предполагам като почне да сяда и да иска да става - ще сваля нивото.
Проблемът ми е, че съм си купила легло с НЕпадаща предна решетка.  ooooh! Точно от няколко дни се чудя какво мога да направя по въпроса. Да вдигам 10, 15+ кг дете директно ще е самоубийство за мен.
Чудя се сега как можем с панти и въобще с какво друго можем да направим предната решетка да се отваря...  Thinking
Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и го е решил - ще се радвам да сподели. Към момента не предвиждаме закупуване на ново легло.

# 142
Не се бях замисляла за решетките. И на нашето са статични.

# 143
Баткото го свалих на долното ниво като стана на 10-11 месеца.

# 144
  • България
Айс куин, пръчките могат ли да се вадят?
Ние имаме две кошари.На едната се маха решетката,а на другата -не.Но пръчките се вадят.
И като проходят ще им направим по един отвор да влизат и да излизат Simple Smile

# 145
Ние имаме две кошари.На едната се маха решетката,а на другата -не.Но пръчките се вадят.
И като проходят ще им направим по един отвор да влизат и да излизат Simple Smile

Пръчките могат, да. Но могат еднократно, защото трябва да се разглоби горната летва.
И това го мисля като вариант - да махна няколко пръчки откъм краката и сама да влиза/излиза, но пък ако заспи на друго място как ще я преместя не знам...
Ще е интересно. Така е като нямам опит и не мисля в перспектива.  Laughing

# 146

Пръчките могат, да. Но могат еднократно, защото трябва да се разглоби горната летва.
И това го мисля като вариант - да махна няколко пръчки откъм краката и сама да влиза/излиза, но пък ако заспи на друго място как ще я преместя не знам...
Ще е интересно. Така е като нямам опит и не мисля в перспектива.  Laughing
Бяткото беше в сгънаема кошара-легло,сега сме с решетки,които не се свалят. Не съм имала проблем с пренасянето. Общо взето все повече ще намалява пренасянето в заспало състояние,а като са будни или са седнали,или прави. Сега в болницата легълцето е с падаща решетка и нивото е почти на нивото на моето легло и е рай за приспиване,защото все едно спим заедно,ама като не съм мислила и а навреме,ще вдигам човечето,нямам друг избор за момента.
Иначе моят рай със спането ичетенето много бързоприключи. Огнян почна да скача от всеки шум,а както знаем в болницата нямакак да етихо. Другите две жени,колкото могат пазят тишина,ама и те сахора при това оперирани. Така че общо взето и до тоалетна трудно ходя. Огнян има оток и не ни пуснаха днес. Довечера ще попитам поне за през нощта да спим вкъщи.

# 147
  • Русе
Пожелавам хубави резултати от ехокардиографията! На Беба кръвните показатели са ок, ще полекуваме кашлицата и ще я нося на уши, нос, гърло за хриптенето. Все повече си мисля за някаква гад в нослето.. Нивото на кошарата свалихме на 9-10 месеца на каката, тя късно и проходи на година и два месеца. Но пък малко след това забременях с второто юнче и свалихме цялата решетка, за да не я вдигам. Мислехме да сложим предпазен борд- в Икея  са най-евтини, има и в олх, че новите струват колкото кошара, но нейното легло има едни допълнителни дъски, монтирахме нея на дупките на горното ниво на кошарата и сега си спи така. Научи се да си я прескача. Бебето спи в туристическата кошара засега, на горното ниво. Докато не започне да сяда поне ще е там.

# 148
  • София
Мина ни ехокардиографията. Казаха ни че има едно петно което само ще наблюдаваме за сега. Другия месец пак. Лепнали сме си нещо вирусно, та от там ни е разтройството и конюнктивита. Пазете бебчетата, че моята където я видят все я пипат, като направя забележка почват да се сърдят и да ми обясняват колко сме невъзпитани днешните майки. Според лекарката от такова пипане е хванала вируса

# 149
  • София
Хипо ще ви пуснат. За доброто на бебчо е. Simple Smile Ние така с каката бяхме в болница за една ангина и вечерта ни пуснаха в нас, та после много съжалявах.

Общи условия

Активация на акаунт