ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 262
  • 736
  •   2
Отговори
# 225
  • Русе
И Йоана не се върти много. Ако се обърне по корем, после не може да се завърти обратно. Още не съм и дала пюрета,ама и аз май ще започна с тиква. Картофът наистина е безвкусен. Тая вечер правих картофено пюре на каката, хем с масло и мляко и пак не го харесва много, много. Не е за бебета,ама да ви се оплача от голямото юнче-днес на яслата си изяла фибата! Та в болницата, рентгенова снимка...сега чакаме да излезе сама. Голямо ми е диване...

# 226
  • България
Леле само моето дете ли е толкова "изостанало"?
Ние също все още не се обръщаме, но правим все пак опити. Забравих да попитам днес педиатърката когато бебка е обърната настрани много си извърта главичката назад направо така се извива, че чак се плаша. При вас така ли е? Дали е притеснително? Иначе когато е права няма проблем държи се стабилно.

И при нас е така, когато прави опит.
Утре сме на ваксина и ще попитам.  Peace
И при Стела го имаше.Мисля че е някакъв опит за обръщане, защото вече почти успява.

# 227
Ice Queen ще чакам да споделиш какво е казал вашият педиатър. Успокоих се като прочетох коментарите ви

# 228
Добре защо масово ползват проходилки след 6ти месец и също защо във всеки сайт пише 6+ месеца след като "неможе" да се ползват от тогава?

# 229
Не знам кой ползва масово, моят опит не сочи подобно нещо.

# 230
  • Русе
Аз също не бих сложила шестмесечно бебе в проходилка. Моите поне са много нестабилни на тая възраст някак...Може да има други бебета, които на три месеца да стоят седнали, на шест да хвърчат с проходилка, а на година да карат колело. ..моите не са от тях. На шест месеца едва ще започнат опитите за сядане. Всеки си преценява за неговото дете. Пък какво пише на бебешките стоки е въпрос на индустрия...много мощна индустрия! Децата ни имат жял живот оред себе си-ще ядат храна различна от мляко, ще тичат, ходят и т.н. Аз чакам моите да го направят , когато видя че са готови сами. Всяко нещо - с времето си.

# 231
Момичета,  започнахте ли да ползвате столчета за хранене? Нашето столче има полулегнало положение и мисля да опитам да ги храня така по обяд с пюрето,  за да започнат лека полека да свикват. Какво мислите?

# 232
  • Русе
Щом столчето има полулегнало положение мисля, че не е проблем. Нашето няма, така че още няма да го ползвам. Ще захранвам с кошницата за кола докато започне а сяда.

# 233
А относно това - какво пише производителят.... нагледах се на млечни каши в бурканчета, на които пише 4+ - познайте дали бих дала на 4-месечно бебе млечна каша  Stop

# 234
Относно полуседналото положение-четох, че детето трябва да е седнало, за да се избегне задавяне. Затова и един от критериите, че бебето е готово за захранване е възможността му да стои седнало само.
Може би зависи какъв е наклона на седалката, а и това са неща, с които нямам опит, та само споделям какво съм чела.

# 235
  • София
Аз използвам люлката като му давам пюренцето.
Другата седмица сме на ваксинация и преглед.
Моя момък също не се обръща още, но прави опити да се завърти като избутва гръбчето на една страна и нагоре, а главата отива много назад.
Не бих оставила бебе само в проходилка без да ми е пред погледа. Аз точно в проходилка съм си счупила ръката като бебе.

# 236
Относно полуседналото положение-четох, че детето трябва да е седнало, за да се избегне задавяне. Затова и един от критериите, че бебето е готово за захранване е възможността му да стои седнало само.
Може би зависи какъв е наклона на седалката, а и това са неща, с които нямам опит, та само споделям какво съм чела.

То и с мляко може да се задави бебето,  но го пие от новородено. Някои деца се научават да сядат самостоятелно доста късно. По принцип захранване се препоръчва от 6-ти месец, а тогава повечето бебета не могат още да седят сами. Но всеки сам си преценява.

# 237
Аз също обмислям да мина на Вигантол Оил, повече ми харесва като продукт. Той рахита кога си проличава? А той вигантол оим само един ли е или има за бебета специален вид?
Аз такова давам  Peace

http://apteka.framar.bg/03000473/%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD% … -10-%D0%BC%D0%BB-

# 238
Всеки месец лекаря ги опипва за рахит , не се притеснявай  Peace Миналия месец ни каза да увеличим капките на Стелето и  следващия път всичко беше ок.Сега пак сме на по 1капка вигантол.
В шезлонгите все повече не ги свърта.Ползвам кошчета за кола ай-често и обмислям да взема бънджи.Проходилки от кога?
Нашия ортопед каза проходилка чак след като бебето се научи да ходи  Peace

# 239
За Вигантола и аз съм чувала, че е по-добър като състав от Вит.Д на Джеймисън. Не знам точно каква е разликата /нещо в концентрацията май/, но бил по-добър ...
Обаче как, за Бога, успявате да капнете капките в устата на бебето?  ooooh!
При нас това е мисия невъзможна... Бебо се върти и колкото и здраво да го държа, докато чакам капката да капне никога не успявам да уцеля в целта  Mr. Green Та му ги капвам в лъжичка и му я давам да я оближе.
На 2 капки Вигантол сме  Peace

Аз обмислям да вземам кошара за игра на Черен петък , а някой дядо /Коледа/ ще му донесе бънджи  Mr. Green
Аз още в началото си купих спринцовка с игла и си го прехвърлих в шишенце от капките за коликите и рахат Grinning

Общи условия

Активация на акаунт