ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 233
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Цитат
Нашия ортопед каза проходилка чак след като бебето се научи да ходи  Peace

Че за какво му е тогава проходилка ? newsm78
Тъкмо това щях да пиша  Laughing
Аз да питам за шишетата-сменяте ли ги?Ние сме с едни и същи от раждането.Само Бебките смених на 3м newsm78 Те с едни, които не знам има ли в Бг.(не съм търсила)и са ми много удобни.Та се чудех колко се кара с пластмасови шишета newsm78
Аз не съм, но ги ползвам само за вода, което той така или иначе не пие. Моите са на Авент. Дори бибероните не съм им сменяла - още си е с тези 0+ и 1+ - май няма и да ги сменя, защото вече го уча да пие от чашка - та така де - поредните глупаво похарчени 70 лв  Tired

# 406
Преди 2 месеца още пуснах декларацията за детски. И за 2та месеца получих досега. Но сумата е смешна - 37 лева.

# 407

Моля, препоръчайте ми не много скъпа раница и бънджи.
За  бънджи не мога да коментирам, но не много скъпа раница (ерго раница, нали?) Love&Carry - 100-110лв - хубавото е, че като решите да я продавате, можете да го направите за почти същите пари, защото раниците си държат парите  Peace

# 408
Добре дошла, Stitc! С еднакви ранички сме! И аз съм запалена по бебеносенето! Какъв слинг си взе - жабче ли? Стани ли ти го поръча? Много исках да си взема тъкан слинг, защото с първия ми, който беше еластичен на Зилана не се разбрахме. Мисля да наема от Цвети един и да видя как ще е Simple Smile Поздрави! Hug Close

# 409
Бебеносещите мами моля погледнете линкчетата и си кажете мнението:
https://www.olx.bg/i2/ads/q-Раница-за-бебе/?search%5Bdescription%5D=on&search%5Border%5D=filter_float_price%3Aasc&currency=BGN&view=gallery&page=4
https://www.olx.bg/i2/ad/ergonomichna-ranitsa-100-pamuk-ID6ecVo.html#:8395f54c04

Честита месечинка на Митко bouquet

Първия линк не ми го отваря, втората до колкото виждам е китайче за 63 лв, по добре още едни детски и си купи едно Love&Carry  Peace

# 410
Моят и на раницата се радва 5-6 дни и толкоз. Скоро я извадих пак, след  минути искаше да излиза от нея. Не мога да му смогна на това дете.

Днес ни дадоха направления за ПКК, урина и коремен ехограф. Искам да ви попитам, освен това, което се включва в ПКК кое е добре да се пусне още като показател? Мисля си за витамин Б12, но сега четох, че имало разлика дали ще искам само Б12 или Holo-TC(активен Б12) и Метилмалонова киселина.
Ще съм много благодарна, ако има някой запознат с това изследване и за препоръки за други. така и така ще го боцкат. Освен това мисляи кръвната му група да изследваме, че в родилното ми казаха, че това се прави само, ако е наложително, но аз искам да му знам кр.група.

А да, някъде обсъждахме и за урина, но не разбрах как точно се слага при момчетата. Може ли някой да го обясни простичко, като за мен.  Crazy
Аз по време на бременността си пусках за Б12 и фолиева киселина - всичко беше ок. Сега мисля да му пусна за кръвна група допълнително.

Edit:
Сега видях, че за кръвна група се иска венозна - та отпада.

# 411
Добре дошла, Stitc! С еднакви ранички сме! И аз съм запалена по бебеносенето! Какъв слинг си взе - жабче ли? Стани ли ти го поръча? Много исках да си взема тъкан слинг, защото с първия ми, който беше еластичен на Зилана не се разбрахме. Мисля да наема от Цвети един и да видя как ще е Simple Smile Поздрави! Hug Close
Не, не можах да се доредя до жабчетата, че бяхме навън цял ден и после беше поошушкано в деня на намалението на Little frog. Амазонас взех и ползвам беба за опитно зайче от време на време Laughing Тя не ми дава много да експериментирам, де, вържа ли я, трябва да излезем бързо, иначе почва да бучи и недоволства Laughing Иначе слингът, като удобство при носене и разпределение на тежестта, ми харесва повече от раница, но пък раницата си е бърза работа.

# 412
Sorenta, За какви детски помощи става въпрос, не са ли след 2 годишна възраст?
Детски се получават от първия месец,стига да покривате изискваето за доходи и да се подаде заявление. Аз за първи път получавам детски,че все бях по-богата с няколко лева Simple Smile

# 413
Днес реших да приключа с приспиването на ръце,че вече такива направо нямам. За сега имах успех при следобедното приспиване и вечерното. Вечерното принципно не ми е било проблем - кърмя,заспива.Но напоследък след кърмене се "разприказва" и ококорва щастливо. Следобяд го гушнах на спалнята,така че главичката му беше под моята мишница и почнах да ву шептя някакви приказки в стих,които преминаха в безсмислени повтаряния на някакви думички (миш миш,например) и заспа. Сега вечерта го сложих в неговото легло и излязох. Оставих го да си се наприказва и като почна да мрънка влязох,хванах му ръчичките,галех го по главичката и пак номера с шептенето. Заспа,въпреки скимтящата ни кучка,която вече беше много гладна Simple Smile. Мисля утре да продължа с този метод,пък ще видим. Повече време ми отне приспиването,но мисля,че е по-важно,че си заспа в леглото и без друсане и люшкане.

# 414
Цитат

За да го предпазва от падания и удрания в ръбове и т.н. Peace
За да можеш да отидеш до тоалетната Grinning

# 415
Mne,tova sa detskite pri po nisyk dohod i se davat do 18godishna vazrast na deteto. Ot rajdaneto zapochvat

# 416
Цитат

За да го предпазва от падания и удрания в ръбове и т.н. Peace
За да можеш да отидеш до тоалетната Grinning
Също - да  Laughing

# 417
  • България
Бързам да се похваля,че не знам кога пак ще се случи.Снощи децата се събудиха за пръв път за ядене в 12.30 и 1.00.И следващото събуждане на Стела беше в 4.45ч.Гледам часовника и не мога да повярвам на очите си.Спала съм повече от 3часа непрекъснат сън  Grinning А Теодора се събуди чак на сутринта  Grinning

# 418
  • Стара Загора
Детски се получават от първия месец,стига да покривате изискваето за доходи и да се подаде заявление. Аз за първи път получавам детски,че все бях по-богата с няколко лева Simple Smile
Аз досега си мислех,че ще се разминем с няколко лв обаче ММ поискал да му пуснат една бележка за доходите и се оказа,че хич не се разминаваме.И незнам какво сме чакали досега.То иначе 37лв не е кой знае какво,но все пак си е нещо когато човек е на зор.

# 419
Днес реших да приключа с приспиването на ръце,че вече такива направо нямам. За сега имах успех при следобедното приспиване и вечерното. Вечерното принципно не ми е било проблем - кърмя,заспива.Но напоследък след кърмене се "разприказва" и ококорва щастливо. Следобяд го гушнах на спалнята,така че главичката му беше под моята мишница и почнах да ву шептя някакви приказки в стих,които преминаха в безсмислени повтаряния на някакви думички (миш миш,например) и заспа. Сега вечерта го сложих в неговото легло и излязох. Оставих го да си се наприказва и като почна да мрънка влязох,хванах му ръчичките,галех го по главичката и пак номера с шептенето. Заспа,въпреки скимтящата ни кучка,която вече беше много гладна Simple Smile. Мисля утре да продължа с този метод,пък ще видим. Повече време ми отне приспиването,но мисля,че е по-важно,че си заспа в леглото и без друсане и люшкане.

Браво! Браво! Simple Smile
и аз трябва да пробвам това с говоренето и шептенето.... и аз правя всякакви опити да намаля своя принос към неговото заспиване. Накрая обаче винаги стигаме до малко полюшване в самото легло в рамките на до 5 мин (неговото легло е с такъв люлеещ се механизъм), което не ми коства никакви усилия, НО пак е добре да го няма, защото ме е страх да мръдна извън града, не знам дали и как ще заспи ако нямаме люлеещо се легло....хаха

Общи условия

Активация на акаунт