ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 28 132
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, нали знаете, че не е въпроса дали ще падне бебето, а кога Simple Smile

Абсолютно  Peace

По въпроса с кашите. Моя син не качва изобщо от нито от тях, нито от пюретата. Тоя месец е качил 200гр. е има още 6 дни, ама какво да се промени толкова  Laughing

# 556
Един бърз въпрос - въвеждаме малко по малко картоф за 5-6-7 дни като увеличаваме количеството, после същото с морков, тиква....ама така с всеки нов вкус ли започвам с 2-3 лъжички?? Или със следващите вече давам направо повече като количество? Нали идеята е в един момент да яде САМО пюре за обяд...ра кога ще е това, аз ако по ефна седмица въвеждам всички десетки видове зеленчуци няма да стигнем до този момент и след 2 години....хахахаха...
Та си мисля че след като стпмахчето му е свикнало вече с 2-3 различни вкуса и с по- големи количества другите направо да ги давам цели бурканчета по 130-150-190 гр...правилно ли си мисля?? Simple Smile
Не мисля, че мислиш правилно.
Хипотетична сутиация. Детето Х е алергично към морков. Той е 8 по въвеждане продукт. Въвеждайки него по твоята логика, трябва още първия ден да дадеш 180 гр (ако с предните 7 продукта си покачвала с по 10гр) я сега си представи реакцията от 180 гр пюре от морков и от 1 лъжица..  newsm78

Аз процедирам така:
ден 1 картов
ден 3 морков
ден 6 тиква
ден 9 пащърнак
Или с други думи казано на всеки трети ден въвеждам нов продукт.
Хранене може да се замести и с еднокомпонентно пюре. Не е казано, че трябва да има въведени 20 продукта, че да се замести хранене. След 3тия ден, като видиш че няма реакция, може и 160гр да дадеш, но от вече плавно въведения продукт.
И от там на сетне новите продукти да ги въвеждаш както следва: стар продукт 150 гр/ нов продукт 10 грама
Дано да съм била полезна  Peace

Едит: Наложи ми се скоростно да въведа синя слива, круша и ябълка в три последователни дни, защото беше зверски запечен. Не е имало проблем или реакция, но според мен организма на бебето се претоварва, макар да съм давала по 10-30 гр Peace

# 557
Аз увеличавам приема, без значение дали въвеждам нов зеленчук. Ако вчера е бил 15 лъжички пъщарнак, днес е на 18 морков.
Но вариянтите са различни, според схемата, която си избрала.

Няма схема по която новия продукт да се въвежда в по-голямо количество от вече въведения  Wink

# 558
Оххх писах писах и изчезна ooooh! #2gunfire
И ние се захранваме от няколко дена. Започнах с морков, днес включих и тиква, която като близнах хич не ми се стори апетитна Sick Педи каза да  въвеждам по 4 дена новият зеленчук. След 3тата седмица на захранване да въведа и каша. Разбрах, че трябва да е безглутенова, но и тя ли трябва да е еднокомпонентна. Търсих мнения и се спрях на ориз и царевица на хип, но дали мога да започна с нея или само с оризова newsm78. Шишетата не съм сменяла понеже съм със стъклени на авент. Бибките смених само като преминах от една дупка на две, но вече май ще се наложи честа смяна, като гледам как се боядиса след пюрето ще се захабяват бързо. Имам и друга питанка мога ли да замразявам отворено купешко пюре? Става въпрос за хип ако е от значение..съдържа само зеленчука и вода, без нишестета и разни други newsm78
Кашата трябва да е еднокомпонентна, безмлечна и безглутенова. Оризовата на Топфер е идеална   Peace

# 559
Следите от морковите на Хип не се изпират. Сега ще пробвам със специален препарат за петна. Силиконовите лъжици се оцветиха завинаги в червено.
Аз ползвах на Фрош - не помогна  Peace

# 560
Оххх писах писах и изчезна ooooh! #2gunfire
И ние се захранваме от няколко дена. Започнах с морков, днес включих и тиква, която като близнах хич не ми се стори апетитна Sick Педи каза да  въвеждам по 4 дена новият зеленчук. След 3тата седмица на захранване да въведа и каша. Разбрах, че трябва да е безглутенова, но и тя ли трябва да е еднокомпонентна. Търсих мнения и се спрях на ориз и царевица на хип, но дали мога да започна с нея или само с оризова newsm78. Шишетата не съм сменяла понеже съм със стъклени на авент. Бибките смених само като преминах от една дупка на две, но вече май ще се наложи честа смяна, като гледам как се боядиса след пюрето ще се захабяват бързо. Имам и друга питанка мога ли да замразявам отворено купешко пюре? Става въпрос за хип ако е от значение..съдържа само зеленчука и вода, без нишестета и разни други newsm78
Кашата трябва да е еднокомпонентна, безмлечна и безглутенова. Оризовата на Топфер е идеална   Peace
На нас педито ни каза че е по добре с млечна каша да запачнем.Каката също с млечна каша съм я захранвала.

# 561
И на нас ни препоръчаха млечната каша на Милупа. Сега се чудя на кое хранене да я въведа. newsm78

# 562
И на нас ни препоръчаха млечната каша на Милупа. Сега се чудя на кое хранене да я въведа. newsm78
Аз му я давам в 10:00 часа като закуска

# 563
Само ще кажа, че пюре от домашни моркови не оцветява,  като пюрето на Хип. Вие си правете изводите...
А не е гаранция, аз имам домашни моркови и оцветиха и бибата и дрехите  #Cussing out лични от градината на мама са, така че не се съмнявам в тях, ама оранжевото си е оранжево. Домашната тиква не ми оцветява бибите толкова, но дрехите пък...

# 564
  • София
Нормално е морковът да оцветява, защото съдържа бета каротин, на който се дължи оцветяването.
Та и мио-морковите оцветяват  Simple Smile
Дори и тенът на лицето може да промени цвета си при честа консумация на моркови.

Провитамин А (бета-каротин)

От всички зеленчуци морковът има най-високо съдържание на провитамин А (бета-каротин - до 17 мг/100 гр).Това вещество има доказани свойства като антиоксидант и предпазва хората от злокачествени заболявания. Витаминът действа профилактично на инфекциозните заболявания на бронхите, гърлото и гласните връзки. Чаша сок или нектар осигурява необходимата дневна доза от провитамин А, който освен това:

- Въздейства благоприятно на зрението;
- Подобрява вида на кожата, ноктите и косата, т.е., действа като естествена козметика.

Не се притеснявайте, че кожата ви може да промени своята пигментация и да стане жълто-оранжева на цвят. За да се случи подобно нещо, трябва да пиете над 500 гр. сок дневно в продължение на повече от 5 дни.

http://www.bb-team.org/articles/3585_morkovi-hrupkavi-polezni-i-dostapni

# 565
Аз имам домашен сапун и с него се изпират всякакви петна.

# 566
  • България
Аз имам сапун за петна и вчера почти изпрах зацапаното на лигавниците.
Каши с каката не съм давала,защото и тя беше доста пухкава.Сигурно и сега няма да давам.

# 567
Хипо, ще пробвам да видя дали ако го оставя да си мрънка ще спре сам.
И аз ще го захранвам по същата схема, която си описала.
 Всеки плод или зеленчук се въвежда по малко за няколко дни. Това, че сте въвели 3-4 продукта не значи, че може от новата храна да давате по цяло бурканче. Детето може и да не направи алергия, но ако направи си е проблем. Освен това трябва да се даде възможност на бебешкото стомахче постепенно да свикне с новата храна.
А,не казвам,че задължително спшра да мрънка Simple Smile Има оцаме слумаи,в които се заиграва.

# 568
  • България
Има ли още мами без цикъл?При мен от доста време кърменето е много малко, а напоследък само фиктивно -за успокоение и приспиване.То вече почти нищо няма, но и цикъл нямам.

# 569
Един бърз въпрос - въвеждаме малко по малко картоф за 5-6-7 дни като увеличаваме количеството, после същото с морков, тиква....ама така с всеки нов вкус ли започвам с 2-3 лъжички?? Или със следващите вече давам направо повече като количество? Нали идеята е в един момент да яде САМО пюре за обяд...ра кога ще е това, аз ако по ефна седмица въвеждам всички десетки видове зеленчуци няма да стигнем до този момент и след 2 години....хахахаха...
Та си мисля че след като стпмахчето му е свикнало вече с 2-3 различни вкуса и с по- големи количества другите направо да ги давам цели бурканчета по 130-150-190 гр...правилно ли си мисля?? Simple Smile
Не мисля, че мислиш правилно.
Хипотетична сутиация. Детето Х е алергично към морков. Той е 8 по въвеждане продукт. Въвеждайки него по твоята логика, трябва още първия ден да дадеш 180 гр (ако с предните 7 продукта си покачвала с по 10гр) я сега си представи реакцията от 180 гр пюре от морков и от 1 лъжица..  newsm78

Аз процедирам така:
ден 1 картов
ден 3 морков
ден 6 тиква
ден 9 пащърнак
Или с други думи казано на всеки трети ден въвеждам нов продукт.
Хранене може да се замести и с еднокомпонентно пюре. Не е казано, че трябва да има въведени 20 продукта, че да се замести хранене. След 3тия ден, като видиш че няма реакция, може и 160гр да дадеш, но от вече плавно въведения продукт.
И от там на сетне новите продукти да ги въвеждаш както следва: стар продукт 150 гр/ нов продукт 10 грама
Дано да съм била полезна  Peace

Едит: Наложи ми се скоростно да въведа синя слива, круша и ябълка в три последователни дни, защото беше зверски запечен. Не е имало проблем или реакция, но според мен организма на бебето се претоварва, макар да съм давала по 10-30 гр Peace

Благодаря за отговора.
И аз след като помислих отново, реших че така ще е най-добре - продължавам да въвеждам по леко и по малко новите т.е. по по 20-40-60 гр.. и т.н.. и ако виждам, че е готов да яде и повече като количество просто мога да му додавам от вече опитаните вкусове с които е свикнал.
Той яде по 200мл мляко,т.е. сравнително големи порции....не знам дали 150-160гр пюре ще са му достатъчни, по-скоро направо след 2-3 седмици ще преминем на бурканчета от 190гр.  Дотогава ще е опитал вече десетина различни вкуса и ще ги въртим и редуваме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт