ЮНЧЕТО щастливо е детенце, хапва вече то пюренце

• 29 094
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Малката дори реагира на едни и същи места от филмчето. Възможно ли е това ?!?  newsm78

И при нас на едни песнички с клипчета които пускам на компютъра бебчо се усмихва и вълнува точно на определени места ... ВИждат, различават, чуват и се радват на определени неща и помнят много добре кое им харесва и кое не.... 

# 616
Stitch Аз им взех една играчка от Емаг, с която възнамерявам да заменя гимнастиката:

http://www.emag.bg/interaktivna-igrachka-za-bebeta-mappy-toys-69 … 660/pd/D7CFBYBBM/
Много е хубава, точно нея загледах и аз, но в отзивите прочетох, че производителят я препоръчвал за 18+ месеца, ще взема да проуча.

За гимнастики и килимчета май вече е късничко?

Защо да е късно?
Сега тепърва след 5-6-ти месец децата стават подвижни и обичат да се заиграват на пода с топки и всякакви играчки, да лазят, да ги въртиш от гръб по корем и обратното.... Да се протягат и да хващат разни неща , да се ориентират по звук и по цвят... Според мен именно шарени интерактивни килимчета за игра и активните гимнастики са супер за възрастта 6+.

Ами аз й постилам поларено одеало на пода върху килима и тя си лази между играчките, приплъзва се, върти се, играе си с която й се играе в момента, та затова се зачудих дали има нужда от килимче, но имам още малко време да реша.

# 617
Stitch Една от любимите играчки на децата е книжка със звуци на животни, която е с текст и картинки и се препоръчва за по-големи деца. Тази играчка няма сами да я ръчкат в началото, но със сигурност звуците ще ги впечатляват. Имам един мечок с механичен накрайник за мелодия, който съм закачила на гимнастиката и се научиха сами да си дърпат връвчицата.  Crazy Това поколение ме изумява.  #Crazy

Този уикенд ще постиламе килимчето и ние.

# 618
Имам 2 гимнастики и ги нареждах една до друга , но на 5тата минута му омръзва. Обожава някой да го забавлява. И мноооооого обича да се смее.. Това е най-сладкия и искрен смях , който съм чувала някога❤. Днес беше с баба и дядо, престраших се и го оставих за няколко часа с тях , а ние с татко му излязохме , защото каквото и да си говорим , в един момент всички искаме да откраднем малко време и за нас. Бях сигурна, че НИКОГА няма да го оставя на някой.  Имам доверие и наистина го оправдаха, а и те имаха огромно желание да го гледат. Малкия беше толкова щастлив , когато се прибрахме.
Около 1 час стомаха ми беше на топка, разбираемо, не съм се отделяла от него за повече от 20-30минути.
Иначе той много обича едно клипче от Ютуб - https://youtu.be/b0NHrFNZWh0 .
Застава на коленца и  се надига на ръчички и се смее много докато го гледа.

# 619
Застава на коленца и  се надига на ръчички и се смее много докато го гледа.

Пробвай с това. Направо ще откачи  Laughing

# 620
Застава на коленца и  се надига на ръчички и се смее много докато го гледа.

Пробвай с това. Направо ще откачи  Laughing

Оо знаем ги, даже мисля, ще ти ги беше споделила преди време . Много са му интересни и вече Twinkle Twinkle не минава, само Dave and Ava и това другото Mr. Green Mr. Green

# 621

По въпроса с кашите. Моя син не качва изобщо от нито от тях, нито от пюретата. Тоя месец е качил 200гр. е има още 6 дни, ама какво да се промени толкова  Laughing

Анелия вие колко сте големи и наща мома е качила само 200гр този месец иначе сме на 5м и половина и тежим 5500 захранваме се бавно защото също имаме проблем с изхождането(според ЛЛ не и достигала кърмата затова не се изхожда и не качва).

Ами на 1ви юни е роден (на 5м и 26дни е) Тежи 7200-7300кг и е около 71-72 см
Какви проблеми имате с изхождането? Ако е запек ще споделя моя опит.  Peace

# 622
Аз след като спрях кътменето и един месец след това ми дойде, и сега пак точно на 28ми ден. Много съм доволна, защото е без никакви болки и симптоми, както преди.
И на мен ми дойде, въпреки че кърмя. Имах много болезнен цикъл преди, но сега ми идва без никакви симптоми. Дано все да е така  Peace

# 623
Моркова го изпратих веднага с препарата за съдове на Бочко и след това в пералнята.

anelia_888 ще пробвам кашата, която ми препоръча Peace

По принцип по-евтините млечни каши са с обикновено сухо мляко, което както знаете не се препоръчва да се въвежда толкова рано.
Но има и млечни каши (Милупа) които са с АМ.  Peace
Безмлечните каши могат да се приготвят с АМ или кърма, но много бързо се втечняват от кърмата и предпочитам да я приготвям с вода + лъжичка плодово пюре, която придава по-приятен вкус Simple Smile

# 624

А относно падането и отгояора на Анелия, ясно е , че падат и все някой ден сиурно и моето ще го направи, НО аз не си оставям детето на леглото и да го заобикалям с квот има, оставям го на предназначени места за него , и обезопасени естествено. Това не включва височина! Все още незнае кое е опасно и кое не, и  не бих си позволила аз да го поставя в такава ситуация.  Така, че всеки да говори за себе си!!! Naughty

Маги, няма да изпадам в излишни спорове. Не знам кои места визираш, но ти казах - сина ми щеше да си счупи крака между решетките на кошарата, която бяхме обезопасили с обиколник, а аз бях в стаята и му сгъвах дрехите. Просто понякога белята става от нищо и изказвания на предположения на тая тема са меко казано нелепи. Дано никога не го изживееш.

# 625
deni111 как е бибата с 3 дупки? Аз все още съм с двойката, че се притеснявам да не се дави с нея, както и да не си изпива прекалено бързо млякото, но се чудя да не би да я мъча по този начин newsm78

Днес обаче имахме пълен провал с пюрето. Уж всичко нормално беше досега, вече 2 седмици... и 2-ри ден давам тиква, или поне опитах. Вчера изяде почти 80-90 гр, а днес не искаше и 1 лъжичка дори и се мръщи и ръмжи и му се гади и се опитва да повърне и кашля и плюе... не знам какво му стана ...?!?!  Пробвах да го смеся с картоф, пробвах да го смеся с мляко... то стана супер течно, пробвах и с един биберон с по-голяма дупка  като "У" (там обаче много течеше и направо се давеше).... ужассс.... нищо не изяде и накрая си се наяде с мляко. Ама какво беше това не знам. Явно тиквата няма да е нашето. ОСвен това тя тиквата нали уж я дават към разхлабващите, а днес за първи път при нас имаше обратния ефект... Утре ще го пробвам със съвсем малко броколи.
Нашия педи каза, че тиквата запича. И аз мъчих моя човек днес с една тиква, ама хич не й е фен. Смесена с друго я яде, но чиста - Ц  Grinning

# 626

Като ви чета с това захранване и си мисля, че няма никакви правила и последователност нито в количества нито във видовете храни каши и т.н.

Правила има! Не се подвеждайте от постове в стил "Аз мойто го захраних с 150 гр тиква и нищо му няма"
Просто има различни схеми за захранване и въвеждане на продуктите, но като цяло при всички схеми си има основни правила, които е желателно да се спазват. Тук във форума има много теми с "Примерна схема" като в началото на всяка има много полезни линкове  Peace

# 627
Моят първи опит с пюретата мина горе долу по същия начин, само че с морков. Бях го нарязала на шайбички, уж за по-бързо, но водата извря, но поне ги хванах на време. Накрая установих, че на ленти всичко става по-бъзо и сега така си ги правя, ставам все по-добра в домашните пюрета.
Аз да се оплача, малката от няколко дена е със запек, уж яде тиква и сливи, ама не може да се изходи, докато сменям памперса я чакам по 10 мин и не може милата. Вижда се акито, напъва напъва, излиза и после се скрива. Педиатърката каза да дам вода с овесени ядки, и преди съм давала като беше мъничка и не ходеше, не знам колко ефект имаше, но ще пробвам дано да се получи. Уж сливи и тиква били разхлабващи, но може би стомахчето още свиква с новите храни.
За спешни случаи микро клизма Мелилакс има мигновен ефект. При нас също нито круша, нито сина слива нито нишо не подейства разхлабващо, докато не въведох кокосово масло. По половин чаена лъжичка два пъти на ден и вече всичко е наред  Peace

# 628
Браво!
А при нас от тиквата направо му се гадеше вчера, голям кошмар беше, затова днес му дадох само 2-3 лъжички броколи (които наистина миришат кофти и са зелени...хаха...и аз не бих ги яла) и после си му дадох от добре познатия картоф, който леко разреден с млякото си го изяде и разбира се си дояде само с АМ накрая.

Да попитам нещо над което се чудя от доста време - още от раждането му заради проблеми с повръщането лекарите ни казваха да го слагаме да спи настрани и да редуваме страните да лежи ту наляво, ту надясно...ТОва се прави май и заради формата на главичката ама съвсем в началото при новородените.
Въпросът е че той толкова свикна че това е позата за заспиване, че така си спи и до ден днешен.
Има ли някой с подобен случай? Притеснявам се леко дали му е удобно и дали не си сплесква много едната ръка и рамо... особено през нощта ... Знам че всички нормални бебета спят по гръб, но нашият вече 6 месеца почти спи само настрани... Пробвала съм, няма шанс да заспи по гръб... За да предотвратя преобръщане по корем или нещо такова му слагам възглавничка ограничител отпред и отзад.  Чудя се докога ще го караме така и дали е ОК за него.   newsm78  Всъщност всичко си е чудесно и си спи средно 11-12часа нощем и 3-4 часа през деня, така че не се оплаквам.   Simple Smile
И моето човече заспива на страна и повечето време е все на една и съща. Главата си му е наред  Peace

# 629
Максимка, колко време карахте на картоф? И аз мисля бавно да я караме 1 седмица за една храна. Това бавно ли е? А извинявам се за глупавия въпрос ама глутена с каква храна се въвежда и кога ??
Аз смятам да го въведа с бисквити на Пласмон около средата на 6ти месец (захранвам от края на 4ти)
Двама педиатри вече ме съветват захранването с глутен да е най-късно 7ми месец - ще им се доверя. До колкото знам, след въвеждането трябва да се дава ежедневно под някаква форма, поне месец, за да се установи, дали всичко е ок  Peace

Общи условия

Активация на акаунт