Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 108 000
  • 831
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, как мога да скроя подобно нещо?
http://ivanita.snimka.bg/other/drugi.946706.37930771

# 376
  • Козлодуй
Искам да пришия ластик на една рокля отвътре само в задната част за да се стяга сама като я облека но се знам как става дали можете да ми помогнете със съвети Simple Smile

# 377
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

шият се лесно: взимаш която и да е кройка за панталон или пижама, скрояваш я по-широка. после долната част като широко бие, по-добре да е нещо разтегливо.
 на немски се наричат haremshose и има доста идеи и схеми.

за ластика не мога да дам точни инструкции, 1-2 пъти съм го правила, но не е ставало така, че да препоръчвам.
за мен най-добрия вариант е да се направят 2 илика на колана отвърте, да се зашият отпред по едно копче и да се мушне ластик с отвори. така може да се намества колко да е стегнат ластика като се ползват копчетата. ето снимки
като шия панталони на детето и ми се занимава го правя така. Peace

# 378
  • Добрич

Използваш кройка за тесен панталон. Режеш до желаната дължина. После срязваш отново дължината - там, където е шевът между тясната и широката част. Долната част ти е готова за ползване. От горната част запазваш чаталната извивка, а на ширина отпускаш толкова, колкото искаш да са широки после панталоните. Като гледам наборът - сякаш е с плисета. За пълни плисета се крои дължината по три, т.е. в талията - дължината по три и в тясната част, която е долу също дължината по три. Предполагам, че ще се получи не с правоъгълна, а с трапецовидна форма. Можеш да го направиш и с по-малко от три число. Тогава плисетата няма да са плътно едно до др. Въпрос на предпочитание.

Последна редакция: вт, 11 апр 2017, 18:48 от Вела

# 379
  • Добрич
asyalein, писали сме заедно.

Искам да пришия ластик на една рокля отвътре само в задната част за да се стяга сама като я облека но се знам как става дали можете да ми помогнете със съвети Simple Smile

Можеш от вътрешната страна на гърба да зашиеш парче, като коланче. Може да се вижда отвън шевът, а може и да е със скрит шев, както ти харесва. Вмъкваш ластика вътре и го захващаш в страничните шевове на коланчето.

А може и да се разпъва ластика и да се зашие директно на гърба, Използва се еластичен шев или зиг-заг.

# 380
  • Козлодуй
Благодаря че се включихте защото аз мислех да опъвам ластика от двете страни и така да го шия ама нали съм начинаеща реших да попитам Simple Smile Тази роклия ми я подарила свекървата така широка и я занесох на шивачка да я стесни обаче тя я стеснила малко с тигел отгоре до долу и е направила цепка за да мога да да крача обаче роклята пак ми е широка и изглеждам като трупче в нея Simple Smile Ще пробвам със скрито коланче макар че незнам как се прави скрит шеф тази рокля е с диагонални цветни линии и не може отвън да се слага коланче Simple Smile

# 381
  • Sofia
Аз бих теглила няколко тегела отзад с долен ластичен конец. Мисля, че е най-лесно, но не съм професионалист и може и да бъркам.

# 382
  • FRANCE
Дай снимка на роклята за да го мислим дружно Simple Smile

# 383
  • Козлодуй
asyalein благодаря за картинките - така ми е най лесно като гледам Simple Smile
Вела мисля че ще се спра на твоя метод ама първо да видя от какво да направя вътрешното коланче Simple Smile
szervusz нямам ластичен конец и не знам къде се продава имай на в предвид че съм почти на село почти всичко поръчвам по интернет Simple Smile
Добре де снимка ама да не ми се смеете на ярките цветове аз си ги харесвам Simple Smile Разшила съм цепката защото не я искам и ще я зашивам отново дано до лятото да стане Simple Smile Joy
Скрит текст:

# 384
  • Sofia
Pvacheva, виж там, откъдето си взимаш обикновени конци, може пък да имат и ластичен. Simple Smile Не знам доколко са популярни, аз бях взимала преди доста години, за да правя разни роклички на дъщеря ми.

Пускам костюма на мишка, онзи ден посред нощите го завърших, но вчера остана в градината за генерална репетиция. Голям зор видях с кройките, а и детето не ми беше под ръка за проби, шапката се получи леко малка.
http://imgur.com/MpOcqUY
http://imgur.com/kirsCWB
http://imgur.com/j8h60la

# 385
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Много е сладък мишока  Heart Eyes

И аз правих костюм - дракон, и аз видях зор с качулката.

http://prikachi.com/images.php?images/750/9094750k.jpg

# 386
Чудни са костюмите!

# 387
  • Sofia
Благодаря!

Катенце, супер дракон! Дори по-сложен ми изглежда от мишката с тези неща отзад (забравих как се казват Simple Smile)

# 388
и мишката и дракона са супер!!!  Hug

# 389
pvacheva, с ластик отзад не ги виждам нещата... newsm78

аз бих взела от страничните шевове където е талията, за да стане малко по женствена форма.

малко ми е трудно да преценя с тези райета, но пробвай с карфици да направиш като пенсове по дължината отзад пак в средната част на роклята, за да стане малко по тясна. правят се от двете страни симетрично.
виж дали ще изглеждат добре после райето, аз не мога да си го представя.
иначе отстрани няма да има проблеми да я стесниш.

друг вариант би било на гърба да прикрепиш някъде (трябва да се пробва къде точно) малки примки, да прекараш през тях някаква лента и като я връзваш да си я докарваш на широчина.
не мога да намеря снимка, нещо подобно, но без да се реже плата
едно време доста индийски рокли бяха на този принцип...

Общи условия

Активация на акаунт