Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 107 974
  • 831
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ако проблемът е в см на багажа, не толкова в кг, аз използвам вакуум пликове.

Искам да ви попитам за ваденето на кройки, реших да пробвам една блуза от сп. Бутик. Очертавам си според размера и вече на самия плат трябва да оставя резерва за шева, нали така?
И така може, а може да си добавиш резервите за шев и в/у очертаното, т.е. отстрани, в зависимост от резервите.

# 451
  • FRANCE
Някъде то бях виждала. Когато си вадиш кройката очертаваш с два молива залепени един за друг с тиксо. Първият е по контура на кройката а втория ще рисува резервите за шев.

# 452
Аз ще се възползвам от кройките за шапки. Благодаря!
Днес мерих сламени в магзин и никоя не ми стана. Shocked Явно имам много голяма глава или прекалено много коса. Всички бяха one size. Rolling Eyes

# 453
 Здравейте, искам да си ушия чанта от стари дънки, но не знам с какво да я подплатя отвътре за да стои по-твърда. Има специален материал за целта, но не му знам името. Някой ако има идея ще съм много благодарна.

# 454
  • София
Можеш да сложиш слой от филц а после памучен хастар. Филца е лесен за шиене и придава твърдост и обем.

# 455
  • Canada
Канаваца? Текстилно подлепващо?

# 456
Благодаря ви момичета. Тези дни ще потърся Simple Smile

# 457
  • Бургас
Здравейте, искам да си ушия чанта от стари дънки, но не знам с какво да я подплатя отвътре за да стои по-твърда. Има специален материал за целта, но не му знам името. Някой ако има идея ще съм много благодарна.
И да я пакажеш , поне модела. Че и аз събирам стари дънки и до сега само торби шия / ММ им казва "дисаги"/.

# 458
Здравейте!
Аз съм една пишман шивачка, но с много ентусиазъм. От няколко месеца се запалих по пачуърк и се сещам, че има добри модели за чанти от дънки в Pinterest
 https://www.pinterest.com/pin/538672805409744904/
https://www.pinterest.com/pin/463237511654936165/
Аз правя подплата от какъвто и да е плат и юталин, т.е. стават три слоя. Юталинът е 2.50 за метър 140 см.

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 16:50 от gprok

# 459
  • Добрич
gprok , разкошни линкове!

Имам доста неща, ушити от стари дънки, но идеите тук определено ме впечатлиха.

Сърдечни благодарности!  bouquet

# 460
  • Бургас
gprok, благодаря !

# 461
  • Добрич
Много ми хареса това краче - https://www.facebook.com/732466910244648/videos/760354054122600/

# 462
Здравейте, момичета!
Поздрави на всички за ентусиазма и креативността!
Не знам дали тук трябва да пиша, извинете ме, ако това не е правилната тема.
Търсим шивачка на детско спално бельо. Ако някоя от вас се интересува, ето обявата ни.
Във връзка с разширяването си, в екипа на Детско спално бельо Baby Bear се отваря 1 свободна позиция за ШИВАЧКА с опит. Работно място гр. Варна.
Добрите шивачки са важна част от нашият екип, ценим ги и се отнасяме с уважение към тях.
Предлагаме:
1. Постоянен трудов договор.
2. 8-часов работен ден, 5 дни в седмицата /понеделник - петък/. Национални празници - почивни дни.
3. Заплата 600-650лв. чисто , на всяко първо число от месеца. Можем да се похвалим,че за 3 години, никога не сме закъснявали дори и ден с изплащането на заплатите.
4. Коректност, безопасна работна среда и добри условия на труд.
5. Приятна атмосфера. Екип, в който не се толерират конфликтни личности и интриги.
6. Сигурност и дълготрайна работа - ние търсим способни, сериозни хора, които да желаят да работят дълги години при нас.
Знаем, че шивашкият сектор е изпълнен с лъжливи обещания, които в действитеност не се реализират, но ние не говорим празни приказки, при нас всяко обещание е изпълнено.
Изискваме от кандидатите:
- минимум 5 години опит като шивач.
- ведри и позитивни хора, с желание за работа и творческо мислене / ще ви дадем възможност да го приложите в реални продукти/ .
Ако предложението ни ви интересува, може да изпратите своето CV на e-mail - decortraiding@abv.bg или да се обадите на тел. 0876501 460.
Станете част от нас!
Заедно ще създаваме красиви, качествени продукти, за които благодарностите на клиентите , ще са основно за вас!

# 463
  • София , Монтана
Здравейте момичета може ли да ми дадете съвет.Искам да си взима шевна машина да шия неща сложно (поне за мен)харесах си тази http://m.emag.bg/shevna-mashina-lucznik-katarzyna-444-42-program … 404/pd/DNQ91MBBM/  може ли да ми кажете може ли да шие плат ликра ? Ще шия рокля за латино танци .

# 464
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
да се оплача: уших си блуза от оттобре, детското, 170 размер от ефирна вискоза.
торба стана!!! Twisted Evil
супер широка. аз само малко на раменете я пуснах по-широка, защото платът не се разтяга и да не ми опъва.
там ми е добре, но надолу ми е доста широка.
оставям я така. Naughty

ножицата ми не реже добре толкова тънки материи, какво ще препоръчате?
отделно не усещам нищо с пръстите на ръцете си и е живо наказание да се шие такъв лек и ефирен плат  Rolling Eyes иначе машината добре го транспортираше, всичко чудесно, само пустите ръце да не бяха толкова нечувствителни... Sick

Общи условия

Активация на акаунт