Клуб на храбрата шивачка - тема 19

• 107 978
  • 831
  •   1
Отговори
# 435
  • sofia
А, нищо не регулирам. Не съм шила дреха не знам от кога. Само кърпя, нещо да рециклирам, цип да сменя - това е.
Навремето нямаше нищо по магазините, сега даже и намаления правят  Laughing

# 436

Навремето нямаше нищо по магазините, сега даже и намаления правят  Laughing

Joy

Аз пък изобщо не обичам да кърпя или да сменя нещо. И обичам да шия дрехи. Самият процес ми доставя удоволствие, пък и знам, че дрехите ми/на детето не са направени от някое дете в Бангладеш. Когато съм в магазин, гледам шевите много критично и ми се е случвало да оставя иначе хубава дреха заради лошото изпълнение (в моите очи лошо, обикновен клиент едва би се заглеждал така)  ooooh!

# 437
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Татяна и аз съм като теб.
една приятелка редовно ми дава неща за поправяне - голяма мъка ми е. Whistling
upcycling ме кефи, но не е и поправяне.
и аз гледам шевовете на готовите дрехи  Crazy
не, че моуте са перфектни, ама са си мои...

насъбрала съм много материал, но напоследък нищо не съм правила, само два панталона за детето да е шик за Великден.

# 438
И аз в отбора. Laughing
Един панталон на мъжа ми чака повече от година да бъде удостоен с внимание (малък ремонт само). Усещам как притежателят му накрая сам ще си го оправи. Joy
В магазини за дрехи вече отдавна не обичам да влизам. За мен си купувам онлайн ако ми трябва нещо и то май само от един единствен магазин в последните години.
Аз си шия един суитшърт, почти е готов.
И имам да шия куп тениски и панталони за лятото на детето. Трябва пак да започна да снимам, защото иначе забравям кое по коя кройка и кой размер е било. ooooh!

Тази година ще ходим рано-рано на море и спешно ми трябва кройка за нещо феерично, дълго, от тънък плат, да ме пази от слънцето. Не ползвам слънцезащитна козметика и като напече трябва да си облека нещо. Някой да е виждал такива кройки?

# 439
аз имам една кърпа, която ползвам за лежане, за парео, за завеса да не ни виждат съседите и т.н.
шапка с широка периферия за главата и раменете.

ако някой има кройка за подобна шапка, да дава линк, моята е от не толкова приятна материя и като се изпотя на челото ме дразни.

минималистична съм, но идеи ще разгледам с удоволствие.
преди сезонът ще ходим.

# 440
Благодаря за отговорите! Ще взема да пробвам, но искам първо да проверя какви трика ще намеря, че съм много капризна на материя.

Моето дете много държи анцуга за градината да има джобче (не знам за какво й е), а готовите анцузи от Зара за момичета са без джобове (понякога сутрин това е голям проблем). Другите марки са по-широки.

Преди години си шиех почти всички дрехи от Бурда - номерът ми пасваше съвсем точно - дори можех да не меря. После не ми оставаше много време, а и намирах готови поли, панталони и сака с добро качество. Напоследък обаче пак не мога да си намеря нещо готово, което да ме удовлетворява, та изглежда ще отворя наново шивалнята за нови нещица. В старите произведения не мога да вляза... Само ме е яд, че това лято няма да ми е удобно с рокля, заради кърменето.

# 441
Mama na Veronche, има много варианти за рокли за кърмачки – с разни прихлупвания, ципове и какво ли не. Потърси в Google за идеи. Peace

asyalein, и аз ползвам един огромен шал за целта, но не ми е много удобно. Пък и само едно нещо не ми върши работа, цапа се все пак и не мога непрекъснато да пера и да суша. Tired
Шапка също ми трябва, но мислех да си купя сламена.

# 442
Mama na Veronche, има много варианти за рокли за кърмачки – с разни прихлупвания, ципове и какво ли не. Потърси в Google за идеи. Peace

Сигурно има, ще поразгледам.

Asyalein тези дни съм на вълна как да си скроя шапка, та в pinterest мярнах и с широка периферия.

Синьо, аз за да не се чудя кое по коя кройка съм шила, завързвам навитите кройки, след като съм приключила, с парче от използвания плат. На детайлите винаги пиша номера на модела и броя на списанието.

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 14:25 от Mama na Veronche

# 443
Пък и само едно нещо не ми върши работа, цапа се все пак и не мога непрекъснато да пера и да суша. Tired
Шапка също ми трябва, но мислех да си купя сламена.

ние летим, имам минимум багаж (оставям си място за покупки оттам  Crazy).
кърпата я пера вечери я слагам на терасата, хем съхне, хем е като преграда. на мен това не ми пречи.
сламена шапка не мога да взема, заема място в куфара. моята е една "сгъваема" и могат да я набутам, но материята ме дразни.

аз нямам акаунт в pinterest  и само 2-3 реда вижда там... Whistling

# 444
# 445
  • Козлодуй
asyalein моля те да споделиш на лична как редуцираш багажа или да ме препратиш към такава тема ако има защото и на мен ми предстои скоро пътуване по топлите страни, благодаря Simple Smile

# 446
  • FRANCE
https://www.craftsy.com/sewing/patterns/sun-and-rain-hat/155176 тук има шапка. С безплатна кройка е но трябва регисрация (самият сайт много харесвам) съжелявам че не го давам като директен линк но телефона ми нещо откача.
И тук. http://www.burdastyle.com/projects/summer-beach-hat

# 447
благодаря за линковете!!!
първите 3 не ми стоят добре.
последната я имам Peace

сега се замислям за нещо подобно или това

asyalein моля те да споделиш на лична как редуцираш багажа

след множество пътувания с препълнена кола, започнах да взимам минимум багаж.
Скрит текст:
взимам неща, които мога да ползвам за няколко неща: имам пластмасови прибори за пикник (лъжица, вилица и нож на едно), заемат малко място и детето като изпищи, че е гладно и му взимам един йогурт и му връчвам лъжицата  Mr. Green
взимам и една стабилна пластмасова кутия, която се затваря плътно и така мога да взимам храна, ако ходим нейде из чукарите. на връщане я пълня с някакви вкусотии от страната, в която сме.
дрехите са бързосъхнещи и малообемни. кърпите са от микрофазер от decathlon, съхнат бързо и заемат малко място (те са за баня). на плажа лежим на тънка кърпа, тип парео или едно друго пак супер маломерно, която може да се ползва и за покривче, ако напече много - взимам няколко тънки въжета, които ползвам за опъване на покривчето, стават и за простор или детето да си играе с тях.
въобще напаснала съм нещата според нуждите ни.

# 448
  • Козлодуй
Брей страхотни шапки сте дали - направо не мога да повярвам Simple Smile
asyalein благодаря за идеите ще взема да се организирам Simple Smile

# 449
Ако проблемът е в см на багажа, не толкова в кг, аз използвам вакуум пликове.

Искам да ви попитам за ваденето на кройки, реших да пробвам една блуза от сп. Бутик. Очертавам си според размера и вече на самия плат трябва да оставя резерва за шева, нали така?

Общи условия

Активация на акаунт